Kaçıncı sınıfa gidiyorsun bilmiyorum ama muhtemelen 12 olmadığın kesin. Her neyse konuya dönecek olursak kendini ezdirmemek ve o dallamalara haddini bildirmediğin müddetçe lise hayatın boyunca seni zorbalamaya devam edecekler.
Bunu da liseyi meslek lisesinde okumuş sonradan okumaya karar vermiş bir abin olarak söylüyorum. Babam küçükken hep söylerdi seni iyi liseye gönderelim, derslerine çalış derdi hiç suratına bakmazdım. Sosyal çürüme sebebiyle artık hangi liseye gidersen git, hangi ortama gidersen git bu dallamalar kaçınılmaz oluyor. Ya kendini savunmayı bileceksin ya da kaderine mahkum olacaksın. Bu gibi durumlar yaşanmaması içinde okul veya iş yeri fark etmez ilk kez gittiğin bir ortamda ayağını sağlam basacaksınki elemanlar gelip sana salça olmasın, ha bir de eğer işler çok ciddiyse ki ciddi. Darp mevzularını boş ver başka liseye nakil aldır derim.
@Salih İyiadam, Ülkede adalet dediğimiz bir kavram yok denecek kadar az, bence bu arkadaşın çok önemli bir liseye gitmiyorsa ki bu kadar alttabaka diye adlandırdığımız insanlarla aynı okulda bulunduğuna göre nakil daha sağlıklı olur. Çünkü bu elemanları şikayet ettikten sonra bu elemanların konu sahibini rahat bırakmayacağından adım gibi eminim. Bunları 10 metre öteden tanırım ben, bu tipler kaostan beslenir.
Kalitesiz, niteliksiz insanların çok fazla üremesi sonucunda durum bu oluyor. Bu kalitesiz, niteliksiz ailelerin çocuklarından lisede bende çok çektim.