Okuldaki bilgisayara USB takmak virüs bulaştırır mı?

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Urass.0
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
  • Mesaj Mesaj 9
  • Görüntüleme Görüntüleme 327
  • Etiketler Etiketler
    proje usb

Urass.0

Uzman
Selam. Bulunduğum okulda 1 kişi başka bölümdeki tahtaya virüs yüklemiş ve sanırım bu tüm okula dağılmış. Öğretmenlerin USB'sini herhangi bir şeye takınca, virüsün güvenlik duvarlarını kapatıp arka planda Botnet'e bağlandığını veya keylogger bulundurduğunu tahmin ediyorum. Benim de proje ödevimi teslim etmem gerekiyor. Öğretmene USB'mi vereceğim. USB'nin içerisinde sadece bir MP4 uzantılı proje ödevim var. USB'yi kendi bilgisayarıma taktığım an sıfırlayacağım ama kesin virüs bilgisayarıma sızar. Yardımcı olur musunuz? Nasıl korunurum?

Son düzenleyen: Moderatör:
Ben çıktı alacaktım USB adama verdim PC taktı ,çıktıyı aldım ,eve götürdüm. Kaspersky çıldırdı 17 tane virüs sildi direk USB biçimlendirdim gerisini sen düşün.

Hocam USB = Rehber: USB depolama cihazlarınızı virüsten koruyun!
Kaspresky kullanın ama isterseniz MediaFire , googel driver kaydedin ve oradan gösterirsiniz.

Kesin bir sey soyleyemeyiz. Biz okuldakilerin hepsine birden fazla usb taktik oyun oynamak icin ve sikinti yok hicbirinde. Sizinkinde sorun oalbilir ama.

Dostum benım yeni formatladığım USB bilgisayarlarda her kapanışta eski haline alan program olmasına rağmen virüs giriyordu kesinlikle kişisel dosyalarının olduğu hiçbir USB'yi bilmediğin okul ve internet kafe gibi yerlere takma.

Hocam USB = Rehber: USB depolama cihazlarınızı virüsten koruyun!
Kaspresky kullanın ama isterseniz MediaFire, googel driver kaydedin ve oradan gösterirsiniz.

Dönüş yapan tüm arkadaşlara teşekkür ederim sanırım sizin yöntemi bir deneyeceğim.

USB de sadece proje ödevim var bomboş bir USB zaten geri teslım alınca bir Low Level Format atacağım. Sadece format atmadan virüs nasıl yemem diye soru sormuştum ilgilendiğin için teşekkür ederim tek sıkıntı mecburi usb yi takıcağım.

Bende bulaşmıştı. Lanet gibi bir şey resmen. Kesinlikle önermiyorum flash bellek kullanımını. Slayt falan taşımak istiyorsanız geçici drive hesabı oluşturup buluta yükleyin, bilgisayara da o drive hesabina giriş yapip yuklersiniz.

Okul bilgisayarina takıp üzerine windows bilgisayarına taktığın herhangi bir flaş bellekten bilgisayarına aids bulaşma ihtimali bile var.

Geçici açmasına gerek yok, paylaşıp linkini bir url kısaltıcı ile bi kağıda yazıp götürebilir.

Keşke öğretmenlerim Google Drive'den vb anlasa USB ile uğraşmazdım yan USB'me Linux OS kurup USB'ye bir an önce format için cebelleşeceğim sanırım

Hmm ilgilendiğin için teşekkür ederim güzel bir yöntem ama okulumda ne hikmetse internet bazı tahtalarda aktif çoğu ve öğretmen uğraşmak istemiyor. USB ile biraz cebelleşeceğim kesinleşti :d

Olabilir ya da direkt hocaya mail atar linki.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…