erdemsetkpln

Üyecik
Gerçekten artık okul zindan gibi geliyor. İlk başta kolejde okuyordum 5.sınıfta devlet okuluna geçtim ama o günden bu yana bana bela oldular. Bugün gittim son ders yine sorun yaşadım. Derste hoca soru sordu ben de parmak kaldırdım ve hoca beni kaldırınca herkes güldü, laf attı. Ondan sonra bir daha parmak kaldırmak istemedim öğretmende "neden parmak kaldırmıyorsun dedi" dedi. Ben de anlattım yaşadıklarımı biraz dertleştik. Ondan sonra gitti sınıfın en yaramazıyla yan yana oturtturdu beni ve herkes güldü, dalga geçti. Bana çok fazla laf atıyorlar beni çekemiyorlar. Bir de notlarım yükselince iyice bana karşı düşman oldular. Bir ara elektronik sigara için herkesten para istiyorlardı. Sınıfta hiç kimseyle 1 kelime bile konuşmuyorum sadece geliyorum sıraya oturuyorum kafamı koyuyorum öğretmenin gelmesini bekliyorum. Hocanın gelmesi 2 dakika sürüyor ama inanın bana o 2 dakika nasıl geçiyor diye sorun. Her an biri yine laf atacak diye rahat olamıyorum. Resmen sabah okula gelirken midem bulanıyor, karnım ağrıyor yerimden kalkamıyorum. Teneffüste de bunlarla aynı yerde durmamak için diğer sınıftaki arkadaşlarıma gidiyorum. Bu 4 yıl içinde ne yaşadığımı buraya yazsam karakter sayısı yetmez. Geliyorlar yanıma izinsiz oturuyorlar beni rahatsız ediyorlar karşılık verince de "döverim seni" deyip tehdit ediyorlar. Beden derslerinde de sorun yaşamamak için sürekli beden dersinden kaçıyorum. Resmen inkılap dersinde hocadan izinsiz tahtayla oynuyorlar, birbirleriyle kavga ediyorlar. Bunlar yüzünden artık LGS'ye de odaklanamıyorum. Soru çözünce sürekli aklıma geliyorlar. Denemelerde 370-380 yapıyorum isteğim 440 fakat bunlar yüzünden kaç aydır hedefime çıkamıyorum. Bunlar benimle uğraştıktan sonra kavgaya dönüşmemesi için aileme söylüyorum ondan sonra yine korkak diye dalga geçiyorlar. Öğretmenlerle sürekli dertleşiyorum onlar da "1 ayın kaldı sabret" diyorlar fakat sabrede sabrede patlamak üzereyim. Evdeyken çok rahatım günlük yorgun olduğum zaman en az 50 çok yorgun değilsem de 70-90 soru çözüyorum. Ama okula gelince hiç güvende hissetmiyorum kendimi. Şimdi bunlardan kurtulmama 1 ay kaldı fakat artık sabredemiyorum. Okulu da değiştirmiyorlar son sene diye. Hem ders çalışmaktan hem insanlarla uğraşmaktan gerçekten halim kalmadı bugün geldim yüzüm kıpkırmızı oldu. Keşke 9.sınıf gelse de artık daha iyi bir okulda başlasam. Yalnız kalmamak için hep sorunlu insanlarla arkadaş oldum, onlar gibi olmaya çalıştım ama artık bıktım. 5.sınıfta mutlu ve öz güvenli olan ben bunlar yüzünden içine kapanık birine dönüştüm. Sizce ne yapmalıyım?

Son düzenleme:
Kardeşim okulu geçen sene bitirdim, bana hiç öyle zorbalık yapan olmadı. Senin nasıl davrandığına bağlı. Kafanı sıraya koyup beklemek yerine biraz sohbet et, içine kapanık birisi gibi durma. Laf atıyorsa gereğini yap sende karşılık var. Daha 8. sınıfta böyle sessiz duruyorsan lisede okulu bıraktırırlar sana benden söylemesi. Kavga et demiyorum ama kendini kimseye ezdirme.

Kardeşim okulu geçen sene bitirdim, bana hiç öyle zorbalık yapan olmadı. Senin nasıl davrandığına bağlı. Kafanı sıraya koyup beklemek yerine biraz sohbet et, içine kapanık birisi gibi durma. Laf atıyorsa gereğini yap sende karşılık var. Daha 8. sınıfta böyle sessiz duruyorsan lisede okulu bıraktırırlar sana benden söylemesi. Kavga et demiyorum ama kendini kimseye ezdirme.
Hocam diğer sınıftaki arkadaşlarımla güzel muhabbet ediyoruz fakat bu sınıfta sohbet etsem bile takan olmadığı için konuşmaktan zevk almıyorum.

Hocam diğer sınıftaki arkadaşlarımla güzel muhabbet ediyoruz fakat bu sınıfta sohbet etsem bile takan olmadığı için konuşmaktan zevk almıyorum.

Arkadaşın söylediği çok doğru korkutmak gibi olmasın ama lise de bunlardan daha fazla görürsün lise ergenlerle dolu bir yer kendini asla ezdirme sana karışıyorsa sende ona karış sen de onların anlayacağı dilden konuş anladığım kadarıyla anlamıyorlar veya anlamak istemiyorlar yani kısacası sen de karşılık ver ve kendini asla ezdirme.

Saf, masum, iyi niyetli, nazik insanlara karşı bir çekememezlik var.
Ne yazık ki bu insanlar her yerde var, kendini ezdirmek istemiyorsan ezik olmayı bırakmalısın. Kafanı sıraya koyup bekleme, parmak kaldırdın diye gülüyorlarsa daha çok kaldır.
Onları eğlendirme.