Son bir-iki haftada çoğu okulda akıllı tahtalarda Windows bırakılıp Pardus'a geçiş yapıldı. Açıkçası, öğretmenlere kullanım konusunda eğitim verilmediği için ders anlatırken zorlandılar. Hatta en son EBA'da bile takılmalar oluyordu; umarım sistemi kısa sürede daha optimize hâle getirirler.
Detaylar
Kim cevapladı?YASEDEM
Deneyimli
Her okulda birkaç tane Linux'tan anlayan öğrenci vardır. Bilişim öğretmenleri öğrencilere güvenirse öğrenciler tahtalara ayar çekebilir. Ama bizim bilişim öğretmeni gibi hiç dokunmayın diyorsa Windows'a geçilir. GRUB ekranında 30 saniye bekliyordu. Düzeltmek için Etap yetkili hesabına girip dosyayı düzenlemek lazım ama kendisi Linux'u bilmediği için izin vermiyor.
35gvm78
Üstün
Hocaların kullandığı ek kaynakların bazıları daha tam uyumlu değil. Ek olarak zaten çoğu hoca akıllı tahta kullanmayı bilmiyor. Çoğu okulda bunu öğretecek BT öğretmeni falan da yok. O yüzden iş genelde okuldaki 2-3 öğrencinin üzerine kalıyor. O öğrencilerde amele gibi oradan oraya tahta düzeltmeye koşuyorlar. Tabii Pardus'un avantajı şu oluyor, kimse adamakıllı kullanmayı bilmediği için öğrencilerde tahtada oyunlar indirip tahtayı şişiremiyor. Şahsi kanaatim kesinlikle Pardus akıllı tahtalarda yaygınlaştırılmalı çünkü tahtaların donanımları gerçekten eski ama öğretmenlere tahtalar ile ilgili eğitimler verilmeli. Yoksa ihale hep okuldaki 2-3 öğrenciye kalıyor. Daha söylenecek çok olay var ama ne desek boş tabii.
Mantıklıymış.Okulumuzda ki bilgisayar lab bilgisayarlarinda hepsinde pardus ve windows isletim sistemi var isteyen istedigini kullaniyor.
Koneko Toujou
Üstün
Son bir-iki haftada çoğu okulda akıllı tahtalarda Windows bırakılıp Pardus'a geçiş yapıldı. Açıkçası, öğretmenlere kullanım konusunda eğitim verilmediği için ders anlatırken zorlandılar. Hatta en son EBA'da bile takılmalar oluyordu; umarım sistemi kısa sürede daha optimize hâle getirirler.
Mezun olduğum okulda Windows 7 tahtaları bile kullanamayan yaşlı bir kadro vardı. Yaşlı kadrolu okullarda çok sorun yaşanacak.
0xraptoRwave
Üstün
Kullanımı öğretildiği takdirde gayet iyi bana kalırsa. Tahtalardan bulaşan zararlı sorunu çözülmüş oluyor bir bakıma.
Kullanımı öğretildiği takdirde gayet iyi bana kalırsa. Tahtalardan bulaşan zararlı sorunu çözülmüş oluyor bir bakıma.
Kendi bilgisayarımda sanal makinede kullandım öğrenilirse gerçekten güzel.
- Makaleler
- 62
Çok iyi böyle. Linux'tan anlayan kimse yok bizim okulda. Bir sorun oldu mu hünerlerimi konuşturuyorum.
Gerçi, Windows olunca da pek bir şey değişmiyor ama olsun.
Gerçi, Windows olunca da pek bir şey değişmiyor ama olsun.