Hiç doğmamış gibi olacağız, bu kadar basit. Bilinç kazanan varlıklar olduğumuz için kendimize ve yaşama aşırı anlam yükleme eğilimindeyiz ama denklem o kadar karmaşık değil.
Soru -malı -meli şeklinde sorulmuş ama tartışılan şey bambaşka. Adam var mı yok mu sizce diye sormamış. Felsefe başlığına her girdiğimde gözlerim kör oluyor artık.
Soru -malı -meli şeklinde sorulmuş ama tartışılan şey bambaşka. Adam var mı yok mu sizce diye sormamış. Felsefe başlığına her girdiğimde gözlerim kör oluyor artık.
Bence öldükten sonra reenkarnasyon olmalı ya da buna benzer bir şey. Bir ruh her türlü durumu tatmalı zenginlik, engelli olma, fakirlik, savaş gibi farklı cinsiyette olabilir. Yani düşünüyorum ve gerçekten olması gerek bence. Cumhurbaşkanı olmak nasıl bir his veya futbolcu olmak gibi farklı farklı şeyleri yaşamalıyız. Siz ne düşünüyorsunuz?
Reankarnasyon güzel bir deneyim olabilir ama bi arap tanrısı gelip ona sırf inanmadığı için iyi insanlara sonsuza denk işkence edecekse hayır sağolun olmasın.
Onun dışında olmamasını istemenin de dezavantajları var. Huzur içinde ölmek falan neyse güzelde. Bide işkence çekerek öldüğünüzü düşünün. Diğer tarafta yok. Çok kötü ulan.
Yaşamayı seviyorum. Dolayısıyla bitmesini de istemem. Evrenin bir dengesinin mutlaka olması gerektiğini düşünüyorum. Reenkarnasyon mu olur cennet cehennem mi olur bilemem. Ama ben sonsuza kadar yok olmak istemiyorum gibi.