Hocam MSI mı bakayım o zaman? En kötü destekse beni yarıyolda bırakmasın.

MSI ile Asus teknik servisi Servispoint. İkisinin de servisi rezalet. Sadece servis açısından bakacaksanız Dell almak zorundasınız diyebiliriz. Diğer modellerle aynı paneli kullanan modeli:

Ancak fan uğultu sesi var bunda haberiniz olsun. HDR sorunu da var.

"LG'nin o modelini önermiyorum. OLED'de ne kadar yeni teknoloji panel o kadar iyi. Bunu alabilirsiniz: "
Bu cümleyi neye göre kurdunuz teknolojisini bilmiyorsanız?

Bizim bahsettiğimiz panelin nesli. Markaların çokta işe yaramayan fazladan teknolojileri değil. Evet, önemlidir ancak panel nesli kadar kesinlikle değil. OLED Burn-in konusunda en önemli şeylerden birisi panelin neslidir. Sadece Burn-in değil renkler ve parlaklıklar da gelişir nesil arttıkça. Bu konuda önerdiğimiz monitörler QD-OLED Gen4 kullanırlar bu da Samsung'un son nesil OLED panelidir şu an.

LG garanti ve Burn-in korumaları olarak diğer markalardan geride olan bir marka. LG'nin o modeli de Gen3 WOLED panel kullanıyor büyük ihtimalle. Zaten Gen4 WOLED o monitörden sonra çıktı :D

Son düzenleyen: Moderatör:
Arkadaşlar selam, OLED 4K 240Hz monitör arayışındayım. Sistemde 4090 ve i9-13900K var. Siyahları net olarak almak istiyorum; bazı videolara baktım, ışık geldiğinde panel morlaşıyor. Odam ışık alıyor ama ışık direkt olarak monitöre vurmuyor. Hem oyun hem de kod yazmak için kullanacağım. Önerilerinizi bekliyorum.

Bu arada parlak ekran önermiyorum, ışık alan bir yerde kullanacaksanız internette kıyaslamalar mevcut. Mat ve parlak için ışığı yansıtma olayı çok fazla oluyor bunu da inceleyin muhakkak seçim yaparken.

Marka takıntılı olan sizsiniz dikkat ettiyseniz Asustan başka bir fikriniz yok. Benim çirkefleşmemi gerektirecek bir durum da yok zira LG babamın oğlu değil. Samsung'dan bir daha oled almam zira kendileri de oled yapmayı bilmiyoruz bizden olmaz tadında bir ibarede bulunmuşlardır. Vakit kaybına döndü bu iş dolayısıyla bundan sonraki mesajlarınızı doğrudan ignore edeceğim. Seviyesiz bir yere doğru gidecek belli ki. Ben kullandığım cihazı konuşuyorum işkembeden sallamıyorum görüldüğü gibi. İyi forumlar.

Daha demin yukarıda Dell önerdim çünkü yine Asus ile aynı paneli kullanıyorlar. Ayrıca şu an MSI'ın QD-OLED Gen4 kullanan monitörü yanlış bilmiyorsam piyasada yok ki MSI Burn-in yazılımlarında daha iyi diye gördük en azından MSI'ın anlattıklarına göre.

Samsung LG'den de büyük bir ekran üreticisi bu konuda bilgin olsun. Ve marka asla OLED'i biz beceremiyoruz gibisinden bir cümle kurmaz kendi topuğuna sıkmaktır bu. QD-OLED'lerde aynı nesil WOLED'lerle karşılaştırdığımızda daha iyi siyahlar ve daha canlı renklere sahipler.

Bir cihazı kullanıyor olman o konuda senin bilgin olduğunu göstermez. Alırsın, kullanırsın ve daha önceden IPS-VA-TN panellerden geçmiş birisi olarak en kötü OLED'i kullansan bile çağ atlamışa dönersin. İşte bu bilgi birikimi değildir.

Daha demin yukarıda Dell önerdim çünkü yine Asus ile aynı paneli kullanıyorlar. Ayrıca şu an MSI'ın QD-OLED Gen4 kullanan monitörü yanlış bilmiyorsam piyasada yok ki MSI Burn-in yazılımlarında daha iyi diye gördük en azından MSI'ın anlattıklarına göre.

Samsung LG'den de büyük bir ekran üreticisi bu konuda bilgin olsun. Ve marka asla OLED'i biz beceremiyoruz gibisinden bir cümle kurmaz kendi topuğuna sıkmaktır bu. QD-OLED'lerde aynı nesil WOLED'lerle karşılaştırdığımızda daha iyi siyahlar ve daha canlı renklere sahipler.

Bir cihazı kullanıyor olman o konuda senin bilgin olduğunu göstermez. Alırsın, kullanırsın ve daha önceden IPS-VA-TN panellerden geçmiş birisi olarak en kötü OLED'i kullansan bile çağ atlamışa dönersin. İşte bu bilgi birikimi değildir.
2. nesil 55" samsung arc'tan geçtiğimi belirttim algıda seçicilik göremediniz belli ki. İlk defa oled kullanmıyorum bilgi birikimim forum sayfalarına değil doğrudan tecrübeye dayalı.

2. nesil 55" samsung arc'tan geçtiğimi belirttim algıda seçicilik göremediniz belli ki. İlk defa oled kullanmıyorum bilgi birikimim forum sayfalarına değil doğrudan tecrübeye dayalı.

İlk monitörün daha kötüymüş ondan Samsung'u kötülüyorsun anlaşıldı şimdi :D Samsung OLED monitör konusunda diğer markaların gerisinde çünkü monitör sadece panelden oluşmuyor. İşin içinde bir sürü yazılım var. Ancak OLED panel konusunda Samsung en büyük pazar payına sahip ki yıllardır en büyük telefon markalarının %90'ından fazlasına OLED panel üretir elindeki telefonun paneli bile Samsung'un büyük ihtimalle.

2. nesil 55" samsung arc'tan geçtiğimi belirttim algıda seçicilik göremediniz belli ki.

Görseydim zaten ona göre konuşurdum ancak görmedim çok gerilerde o mesaj.
İlk defa oled kullanmıyorum bilgi birikimim forum sayfalarına değil doğrudan tecrübeye dayalı.

OLED kullanılarak kuru tecrübe sahibi olunur işte ancak biz de bundan bahsediyoruz burada. Samsung'un bir OLED monitörünü kullanarak Samsung'un kötü bir OLED üreticisi olduğunu ima etmek saçmalıktır. Bizim önerdiğimiz QD-OLED Gen4 panelli monitörler de sizin önerdiğiniz eski nesil WOLED panelli monitörden bir çok konuda daha üstün. Parlaklık, verimlilik yanında gelen daha düşük ısılar, daha canlı renkler ve PPı ile QD-OLED'in eksiği olan piksel dizilimi eksiğinin kapatılmasıyla daha okunaklı metinler ve daha keskin görüntüler.

Ekleme: QD-OLED zaten WOLED'den daha iyi metin okununurluğuna sahipmiş.

Son düzenleme:
İlk monitörün daha kötüymüş ondan Samsung'u kötülüyorsun anlaşıldı şimdi :D Samsung OLED monitör konusunda diğer markaların gerisinde çünkü monitör sadece panelden oluşmuyor. İşin içinde bir sürü yazılım var. Ancak OLED panel konusunda Samsung en büyük pazar payına sahip ki yıllardır en büyük telefon markalarının %90'ından fazlasına OLED panel üretir elindeki telefonun paneli bile Samsung'un büyük ihtimalle.

OLED kullanılarak kuru tecrübe sahibi olunur işte ancak biz de bundan bahsediyoruz burada. Samsung'un bir OLED monitörünü kullanarak Samsung'un kötü bir OLED üreticisi olduğunu ima etmek saçmalıktır. Bizim önerdiğimiz QD-OLED Gen4 panelli monitörler de sizin önerdiğiniz eski nesil WOLED panelli monitörden bir çok konuda daha üstün. Parlaklık, verimlilik yanında gelen daha düşük ısılar, daha canlı renkler ve PPı ile QD-OLED'in eksiği olan piksel dizilimi eksiğinin kapatılmasıyla daha okunaklı metinler ve daha keskin görüntüler.
Son sözümdür.

Arc öncesinde de Samsung 34" curved 4k oled kullandım. Ama size 500 tane örnek lazım anlamanız için benim öyle bir vaktim yok maalesef.

Son düzenleme:

Şu an tüm forumca işlerimizi bıraktık bunun OLED panellerle nasıl bir ilgisi olduğunu çözmeye çalışıyoruz :D

VA panelli kötü bir Samsung monitörde ghosting sorunu çıkıyor ve bir Samsung çalışanı Samsung monitör almayın dedi diye Samsung'un OLED panellerinin kötü olduğu çıkarımını yapmaya çalışıyoruz deneyelim bakalım olacak mı :rofl:

@BerkayZ87 hocam sen benden çok daha bilgilisin bu konularda. Bir el atarsan sevinirim.

Attığınız video, kronik sorunu olan bir model ile alakalı. OLED ile bir alakası yok. O model, ghosting sorunu ile meşhur bir model zaten. Alacak olan kişi en ufak araştırma yapmadan o modeli sırf 'Samsung' diye alıyorsa, bu sorunu yaşamaya mahkûm.

Attığınız video, kronik sorunu olan bir model ile alakalı. OLED ile bir alakası yok. O model, ghosting sorunu ile meşhur bir model zaten.
Samsung'un bizden monitör almayın ibaresine dikkat çeken yoruma istinaden kanıt niteliğinde gönderdim. Benim kendi uydurmam gibi algılayacak arkadaşlar olursa muhatabını bilsin diye.