OLED 4K 240Hz monitör arayışı

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan talkotalko
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
  • Mesaj Mesaj 38
  • Görüntüleme Görüntüleme 627
Samsung'un bizden monitör almayın ibaresine dikkat çeken yoruma istinaden kanıt niteliğinde gönderdim. Benim kendi uydurmam gibi algılayacak arkadaşlar olursa muhatabını bilsin diye.

Samsung'un bilmem kaç yüz bin çalışanının içinden bir tanesi böyle bir şey dedi diye Samsung'un panelleri kötü diyemiyoruz. Bunu Samsung'un Ceo'su ya da kurucusu deseydi o zaman kale alınabilecek bir laf olurdu.

Samsung'un bizden monitör almayın ibaresine dikkat çeken yoruma istinaden kanıt niteliğinde gönderdim. Benim kendi uydurmam gibi algılayacak arkadaşlar olursa muhatabını bilsin diye.
Hocam bunu diyen sadece bir teknik servis çalışanı. Tüm markaya neden yıkıyorsunuz bu sorunu? 'Bizden monitör almayın' diyen kişi Samsung Ceosu falan da değil.

Markayı temsil eden teknik servis çalışanının beyanı neticede defaatle sorunu çözemeyen arkadaş söylüyor bunu ben bunu ciddiye alırım neticede ceo tamir etmiyor bu ürünü servis ayağının böyle bir beyanı olması ciddiye alınır. Ha bu beni bağlar mı bağlamaz ben samsung ürünlerini kullanıyorum ihtiyacım olduğunda. 2 monitörümü de severek kullandım hevesimi aldım geçtim seneye başka bir monitör çıkarır hoşuma gider alırım marka takıntım yok.

@oneofAli,

Her urunde sorun yasanabilir ve her urunun teknik servisi ve garanti isleyisinde aksakliklar meydana gelebilir ama bunlar ne ilgili urunu ne de markayi kotu yapar. Buraya her markaya dair olumsuz yorumlari atarsak hicbir sey alamayiz. Kendimiz mi urun uretelim?

@talkotalko, 32" sart degilse bu butcede 4K 240 Hz olarak alabilecegin en iyi monitor PG27UCDM ama biraz overpriced buluyorum. XG27UCDMG de ondan sonraki en iyi modellerden birisi.

32" 4K QD-OLED'ler Gen 3, 27" 4K QD-OLED'ler Gen 4 panele sahip. Gen 4 daha iyi.

Ben asla marka kötülemiyorum tabii ki her üründe her zaman sorun yaşanabilir. Kullandığım tüm cihazlarla ilgili yorum yaptım iyisi kötüsü gözlemimi belirttim sadece. ASUS fiyat olarak mantığın ötesinde oluyor genelde son monitörü alırken hem parlak ekran olması hem de 10.000 TL gibi bir fark olmasından dolayı LG tercih ettim. Tasarım olarak ASUS'u daha çok beğeniyorum ne yalan söyleyim.

@oneofAli, acikcasi parlak/mat durumu kullanim senaryosuna bagli. Mesela cok isikli bir ortamda kullanmayacaksa veya dogrudan ekrana gunes vurmuyorsa parlak panel almak en ideal secim, cunku screen coating direkt olarak renk canliligina etki eden bir unsur. Tabii bu kosullarin zitti bir kullanim senaryosu varsa mat panel almak daha faydali.

Parlak çok daha güzel görünüyor ancak benim kullanım ortamımda ideal değildi mecburen mat tercih etmek durumunda kaldım. Karanlık ortamlarda çok güzel görünüyor parlak olanlar.

Direk.

MAG271qp hakkında düşünceleriniz nelerdir? Şu an 4K ile 2K çözünürlük arasında kaldım. 32” şart değil 27” de uygundur.

Hocam selam, 27ucdm modelini alacağım. Fakat DP 2.1 var. Bende 4090 var onunki de DP 1.4a' imiş. Bu bir sorun yaratır mı performansta?

Son düzenleme:
Hiç bir sorun yaşamazsınız. Ben de 4090 dp ile kullanıyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…