En yeni nesil hangi paneldr ultrawide vardı? Yanlış hatırlıyormuşum demek ki.
QD-OLED'de gen 2 var.
En yeni nesil hangi paneldr ultrawide vardı? Yanlış hatırlıyormuşum demek ki.
Bir yandan bana ultrawide monitör gerekiyor ancak gen4 WOLED'de ve gen4 QD-OLED'de ultrawide panel yok. Gen3 QD-OLED ultrawide bir monitör alırsam büyük bir kayıp yaşar mıyım?
Sizin MO27Q28G'yi almama sebebiniz neydi?
Hangi OLED ekranı alırsanız alın, er ya da geç burn-in kaçınılmaz bir gerçek. Ben de bu bilinçle hareket ediyorum. Şu anki stratejim, uygun fiyatlı bir OLED alıp birkaç sene kullanarak teknolojinin olgunlaşmasını veya microled gibi alternatiflerin yaygınlaşmasını beklemek. Hatta OLED ekranımı aldığım ilk gün mat kaplamasını sökerek garantiyi bile gözden çıkardım. Eğer bu ekran beni iki sene burn-in olmadan idare ederse, benim için fazlasıyla iyidir.
Gigabyte'den korkuyorum açıkçası. Aldığım hiçbir ürününden memnun kalmadım. Ancak monitörlerini hiç deneyimlemedim. Kısacası benimkisi ön yargı. Ha illaki bu ön yargı kırılır ancak bir diğer istememe sebebim haddinden ucuz gibi geliyor bana. Bu kadar ucuz olması normal mi yoksa bu aslında ucuz değil de normal bir fiyat mı?
ASUS versiyonu 700 dolar, Gigabyte ise 500-550 dolar MSRP ile cıktı. Gen 4 WOLED'ler bayağı ucuz. ASUS'ta ben çok daha fazla şikayet görüyorum, ayrıca satış sonrası destekte berbatlar. Gigabyte için 2 farklı profesyonel incelemeciye baktım, ikisi de çok olumlu konuştu bu model için. Yani sadece inceleme verilerine değil incelemecinin yorumlarına da baktım. Yine de ben almak istemiyorum derseniz AW2725D alabilirsiniz. Eli yüzü düzgün ve fiyatı ucuz. Dell tarafında da yorumlar olumlu. Kendimde 8 aydır AW2725DF modelini kullanıyorum, yazılım ekibinden memnun kalmadım (tembeller) monitör gayet iyi.
AW2725D gen3 QD-OLED idi sanırım. Gen4 WOLED daha iyi olacaktır her türlü hem de aynı fiyata. Hem ASUS ve MSI markasının Türkiye servisi cidden rezalet. İşin kötüsü monitör acil lazım ve Gigabyte sadece ön siparişte 20 gün sonra kargolanacak alırsam![]()
AW2725D parlak kaplamalı gen 3 QD-OLED. Gigabyte mat kaplamalı gen 4 WOLED. Asus parlak kaplamalı versiyonunu çıkardı ama TR de satanı görmedim.
Mat kaplama olması benim için bir eksi. Karanlık ortamda kullanıyorum ve mat kaplama ciddi anlamda renkleri etkiliyor. Siz olsanız MO27Q28G ile AW2725D arasından hangisini seçersiniz?