malpts

Uzman
Selam, MSI 272URX 4K 240 Hz QD-OLED monitörü aldım, daha gelmedi. Şimdilik laptopa bağlayıp kullanacağım. Yapılması önerilen ne tür şeyler var? Şunları buldum:
  • Görev çubuğu gizlenecek.
  • Blackout gibi bir tarayıcı eklentisiyle #000000 rengi kullanılacak tema olarak (alternatif bir uygulama öneriniz varsa alabilirim)
  • Arka plan tamamen statik siyah veya Wallpaper Engine üzerinden hareketli wallpaper kullanılacak.
  • Ortalama 4 saat kullandıktan sonra bakıma alınacak.
  • Parlaklık makul seviyede tutulacak.
  • Windows'tan 2 dakika hareketsiz durduktan sonra kapat yapılacak.
  • Ne kadar koruma varsa hepsi açılacak.
  • Startallblack eklentisiyle Windows siyah tema yapılacak.

Başka yapılması önerilen bir şey var mı veyahut tavsiyeniz? Teşekkür ederim.

Son düzenleme:
Selam, MSI 272URX 4K 240Hz QD-OLED monitörü aldım, daha gelmedi. Şimdilik laptopa bağlayıp kullanacağım. Yapmam gereken ne tür şeyler var? Şunları buldum:
  • Görev çubuğu gizlenecek
  • Blackout gibi bir tarayıcı eklentisiyle #000000 rengi kullanılacak tema olarak (alternatif bir uygulama öneriniz varsa alabilirim)
  • Arka plan tamamen statik siyah veya Wallpaper Engine üzerinden hareketli wallpaper kullanılacak.
  • Windows'tan 2 dakika hareketsiz durduktan sonra kapat yapılacak

Başka yapılması gereken bir şey var mı veyahut tavsiyeniz? Teşekkür ederim.
Bir de masaüstündeki simgeleri otomatik olarak gizleyen bu programı indirebilirsin.
Ben 5 sn sonra gizlensin şekilde ayarladım. Mouse sol çift tık yada sağ tek tık yapınca tekrar görünüyor.

TranslucenTB yazılımı ile görev çubuğunu kapatmadan ikonların dışında kalan yerleri şeffaf yaparak da kullanabilirsiniz. Normal kullanımda parlaklık %50 civarı, oyunları HDR'de oynayabilirsiniz.

Hocam yanlış anlama da bir ürünü kullanmak için bu kadar şart koşuluyorsa o üründen pek hayır gelmez. OLED hala düzgün bir teknoloji değil ve alınmaması taraftarıyım.

Hocam açık konuşayım 4 saatten sonra bakım yapma olayı harici kullanımımı etkileyen bir şey yok zaten halihazırda laptopumda da kullandığım birkaç şey de var o dediklerimin içinde. O bakım olayına da okay olabilirim. Onun dışında şu yanma olayı olabildiğince geç olsun diye yapabileceğim bir şey varsa yapmak isterim ondan açtım bu konuyu.

Aldıktan sonra değil de bir süre sonra ihtiyacın olacak ;

Hem o kadar pahalı olacak hem de 4 saatte bir bakıma almak zorunda olacağım. Hiç almam daha iyi. Kaldı ki tek sorunu da bu değil; ben monitörü açık bırakırım, beni beklesin. İkide bir aklımda “Monitörü kapatacak mıydım, açacak mıydım?” sorusuyla mı oynayacağım?

Hiçbirine gerek yok. OLED aldığım günden beri ne görev çubuğu gizledim, ne parlaklık kıstım, ne wallpaper değiştirdim. %100 parlaklık sabit 2 yıldır. Sadece PC başında değilken screensaver açık kalsın, başka bir şeye gerek yok. Zaten kapattıktan sonra oto panel bakımı yapıyor.

Selam, MSI 272URX 4K 240 Hz QD-OLED monitörü aldım, daha gelmedi. Şimdilik laptopa bağlayıp kullanacağım. Yapmam gereken ne tür şeyler var? Şunları buldum:
  • Görev çubuğu gizlenecek.
  • Windows'tan 2 dakika hareketsiz durduktan sonra kapat yapılacak.

Başka yapılması gereken bir şey var mı veyahut tavsiyeniz? Teşekkür ederim.

En önemlisi de ekran camını fiziksel olarak korumak için, saf su ve mikrofiber bez ile ekranı temizlemen gerekiyor.

Monitörü kapatıp, 10-15 dk soğuttuktan sonra önce ekran tozlu ise kuru bir mikrofiber ile tozunu al, sonra saf suyu mikrofiber beze püskürtüp dikey ve yatay olacak şekilde temizle, çok ıslatmana gerek yok. Önce ıslak tarafı ile sil, kurumaz ise tersini çevirip kuru tarafı ile temizle. Bütün izler vs. gidecektir.

30 dk önce yaptım :) Saf suyu da eczanelerden temin edebilirsin. "DİSTİLE SU" diye de geçer ismi.

Sakın ama sakın LCD temizleyiciler, cam sil gibi kimyasal ürünleri sürme.

Yaklaşık 2 senedir OLED kullanıyorum. PG32UCDP oluşabilecek negatif durumlar için monitörün kendisindeki önlemler haricinde pek bir şey yapmadım. Sadece Translucentb kurdum ve Windows üzerinde koyu tema kullanıyorum. Masaüstümde herhangi bir simge yok, kullanmayı sevmiyorum zaten. Wallpaper Engine kullanıyorum.

Monitöre ait tüm korumalar aktif. Piksel temizleme 8 saatte bir açık, oto logo algılama parlaklığı açık, düzgün parlaklık ayarı açık, ekran taşıma yüksek, boştayken ekran parlaklığını oto kısma açık, rog gözü monitör başından kalkınca hemen kapanması gibi ayarların hepsi açık ve çok şükür bir sorun yok.

Masaüstü & görev çubuğu düzenim.
Ekran görüntüsü 2026-06-09 203236.webp