Yaklaşık 2 senedir OLED kullanıyorum. PG32UCDP oluşabilecek negatif durumlar için monitörün kendisindeki önlemler haricinde pek bir şey yapmadım. Sadece Translucentb kurdum ve Windows üzerinde koyu tema kullanıyorum. Masaüstümde herhangi bir simge yok, kullanmayı sevmiyorum zaten. Wallpaper Engine kullanıyorum.

Monitöre ait tüm korumalar aktif. Piksel temizleme 8 saatte bir açık, oto logo algılama parlaklığı açık, düzgün parlaklık ayarı açık, ekran taşıma yüksek, boştayken ekran parlaklığını oto kısma açık, rog gözü monitör başından kalkınca hemen kapanması gibi ayarların hepsi açık ve çok şükür bir sorun yok.

Masaüstü & görev yöneticisi düzenim.
Eki Görüntüle 256080
4 saatte bir bakım olayı fazla mı sizce? Zaten monitor kapalıyken de yapıyormuş..

1781026514342.webp

4 saatte bir bakım olayı fazla mı sizce? Zaten monitor kapalıyken de yapıyormuş..

Eki Görüntüle 256081

Aynen, PC'yi kapattığın anda ROG serisi için diyorum, tırnak sesi gelir monitörden temizleme başladı uyarısıdır bir nevi o da. 3-5 dk sonra tekrar tırnak sesi bir daha gelir ve temizleme sona erer. Ben de ROG kullanıyorum, yazılımda olan bütün ayarlar açık durumda, harici olarak da Windows'dan hareketsiz olduğunda monitörü kapat ayarını açtım o kadar.

Ekranın zaten kendi korumaları çok iyi, ekran kaydırma, ekran kararma, logo parlaklık, 8 saatte bir piksel temizliği vs. gibi.
Ben 8 saatte bire ayarladım, bazen uygunsuz saatte çıkıyor yapmıyorum bile 1.5 yıl olacak çok şükür hiç bir sorun yaşamadım.

Bir de dediğim gibi cam temizleme olayını yaptın mı olay bitmiştir. İlk başlarda bana da çok uğraştırıcı olacak gibi geliyordu, OLED kalitesinden sonra hiç uğraştırıcı değil şahsen. IPS alıp gece film izlerken ışık sızması görmektense, daha dikkatli kullanırım monitörümü, bakımları vs. yaparım daha iyi.

Hatta bu monitörden sonra TV'mi de değiştirdim, OLED yaptım.

Aynen, PC'yi kapattığın anda ROG serisi için diyorum, tırnak monitörden temizleme başladı uyarısıdır bir nevi o da. 3-5 dk sonra tekrar tırnak sesi gelir ve temizleme sona erer. Ben de ROG kullanıyorum, yazılımda olan bütün ayarlar açık durumda, harici olarak da Windows'tan hareketsiz olduğunda monitörü kapat ayarını açtım o kadar.

Ekranın zaten kendi korumaları çok iyi, ekran kaydırma, ekran kararma, logo parlaklık, 8 saatte bir piksel temizliği vs. gibi.

Bir de dediğim gibi cam temizleme olayını yaptın mı olay bitmiştir. İlk başlarda bana da çok uğraştırıcı olacak gibi geliyordu, OLED kalitesinden sonra hiç uğraştırıcı değil şahsen. IPS alıp gece film izlerken ışık sızması görmektense, daha dikkatli kullanırım monitörümü, bakımları vs. yaparım daha iyi.

Hatta bu monitörden sonra TV'mi de değiştirdim, OLED yaptım.

Bahsettiğiniz tarzda korumalar MSI'da da var. Dediğinize dikkat ederim. Bende laptoptan geçiyorum bayağı fark edecek gibi :D.

1781026865697.webp

Bende 2-4-8 olarak seçenekler var. Ben 8 saatte bir yaptırıyorum. Hatta izin günlerim de bazen onay vermiyorum ve bir 8 saat daha oynuyorum. Evet monitör kapandıktan sonra da kendisi her zaman yapıyor. Var ise 8 saat yoksa 12 saat ideal diye düşünüyorum.
Teşekkürler hocam.

Selam, MSI 272URX 4K 240 Hz QD-OLED monitörü aldım, daha gelmedi. Şimdilik laptopa bağlayıp kullanacağım. Yapılması önerilen ne tür şeyler var? Şunları buldum:
  • Görev çubuğu gizlenecek.
  • Blackout gibi bir tarayıcı eklentisiyle #000000 rengi kullanılacak tema olarak (alternatif bir uygulama öneriniz varsa alabilirim)
  • Arka plan tamamen statik siyah veya Wallpaper Engine üzerinden hareketli wallpaper kullanılacak.
  • Ortalama 4 saat kullandıktan sonra bakıma alınacak.
  • Parlaklık makul seviyede tutulacak.
  • Windows'tan 2 dakika hareketsiz durduktan sonra kapat yapılacak.
  • Ne kadar koruma varsa hepsi açılacak.
  • Startallblack eklentisiyle Windows siyah tema yapılacak.

Başka yapılması önerilen bir şey var mı veyahut tavsiyeniz? Teşekkür ederim.
Hayırlı olsun, sonra incelemenizi paylaşırsanız sevinirim. Bu OLED işine ben de çok merak sardım açıkçası, hevesinizi kaçırmak istemem ama sanırım OLED almak için daha erken anladığım kadarıyla. Umarım teknolojiyle normal bir IPS ekran gibi kullanabileceğimiz günler de gelir. Muhtemelen ben bu kadar şartı sağlayamam içine ederim monitörün. Görev çubuğu neden gizleniyor o kısmı anlamadım tam. Oled onlardan etkileniyor mu ki?

Hayırlı olsun, sonra incelemenizi paylaşırsanız sevinirim. Bu OLED işine ben de çok merak sardım açıkçası, hevesinizi kaçırmak istemem ama sanırım OLED almak için daha erken anladığım kadarıyla. Umarım teknolojiyle normal bir IPS ekran gibi kullanabileceğimiz günler de gelir. Muhtemelen ben bu kadar şartı sağlayamam içine ederim monitörün. Görev çubuğu neden gizleniyor o kısmı anlamadım tam. OLED onlardan etkileniyor mu ki?

Teşekkürler. PC'yi kuracağım haftaya inşallah. O zaman tam anlamıyla incelemesini ve deneyimimi paylaşırım. Gördüğüm kadarıyla 3-4 senede normal kullanımı tam olarak etkilemeyen yanmalar başlıyormuş oyun içi hudlardan dolayı falan. Ben zaten bir 5 yıl falan anca PC kullanırım ondan sonra pek saracağını sanmıyorum yaşım gereği sonrasında TV'den devam ederim muhtemelen. Görev çubuğu statik olduğundan ve statik görüntü OLED'i etkilediğinden önerilmiyor diye biliyorum.

Teşekkürler. PC'yi kuracağım haftaya inşallah. O zaman tam anlamıyla incelemesini paylaşırım. Gördüğüm kadarıyla 3-4 senede normal kullanımı tam olarak etkilemeyen yanmalar başlıyormuş oyun içi hudlardan dolayı falan. Ben zaten bir 5 yıl falan anca PC kullanırım ondan sonra pek saracağını sanmıyorum yaşım gereği sonrasında TV'den devam ederim. Görev çubuğu statik olduğundan ve statik görüntü OLED'i etkilediğinden önerilmiyor diye biliyorum.
Ya eğer internetteki kadar fark varsa gerçekten, bir ömür sarar hiç sıkılmazsınız gibime geliyor. CP2 ya da Witcher 4 çıkınca çok keyifli
olur oynaması :D. Statik görüntü derken herhalde aynı yerde kaldığı için falan demek istiyorsunuz sanırım. Her sene yeni oled çıkartıyorlar, 3-5 seneye iyice oturur herhalde yapısı.
1781027558299.webp

Hem o kadar pahalı olacak hem de 4 saatte bir bakıma almak zorunda olacağım. Hiç almam daha iyi. Kaldı ki tek sorunu da bu değil; ben monitörü açık bırakırım, beni beklesin. İkide bir aklımda “Monitörü kapatacak mıydım, açacak mıydım?” sorusuyla mı oynayacağım?
Her monitörde öyle değil.
-Ben de Evnia var. 16 saatte bir Piksel Yenileme yapıyor.
-Windows un Ekran Koruyucu ayarını 1 dk ve bos resim yaptım. Sigara icmeye ya da pc den uzaklaştığımda zaten direkt siyah ekran ekran koruyucu geliyor. Haliyle tüm pikseller devre dışı.
- Translucent (Gorev çubuğu saydamlastirma)ve Autohidedesktopsicon ( 5 sn sonra tüm simgeler gizli oluyor ) pc açıldığında oromatik devreye giriyor.
-Sdr max. 200 nits monitoru % 40 parlaklikta kullaniyorum, akşamları fazla bile geliyor.
-Osd menüsündeki bütün korumaları aktif ettim hicbir sekilde fark etmiyorum bile..
Zaten 3 sene OLED yanığı garantisi var, 3 sene sonra yanarsa bile 3 sene kullandığına sayarsin.
2K OLED ler 20 Bin TL den basliyor. 36K ya alsan bile aylık 1.000 TL gibi bir maliyeti olur, helali hoş olsun.
Hayat ertelemeye değmez, yarın ne getirir bilinmez. Zevk almaya bak 😀

Son düzenleme: