Ya eğer internetteki kadar fark varsa gerçekten, bir ömür sarar hiç sıkılmazsınız gibime geliyor. CP2 ya da Witcher 4 çıkınca çok keyifli.
Olur oynaması :D. Statik görüntü derken herhalde aynı yerde kaldığı için falan demek istiyorsunuz sanırım. Her sene yeni OLED çıkartıyorlar, 3-5 seneye iyice oturur herhalde yapısı.
Eki Görüntüle 256086

Telefon kamerasınında çok etkisi var hocam IPS'in kötü görünmesinde özellikle IPS Glow'da lakin gene de IPS ve OLED arasında bayağı bir fark olacağına eminim. Evet aynı yerde kaldığından için. Bu 4.nesil tandem oledmiş tandem olduğundan iki adet katman var anladığım kadarıyla bu iki katman birleşerek daha az parlaklıkla tandem olmayanın parlaklığına ulaşıyor anladığım kadarıyla kısaca daha güvenli burn-in konusunda. 3-5 seneye bence de oturur.

Ya eğer internetteki kadar fark varsa gerçekten, bir ömür sarar hiç sıkılmazsınız gibime geliyor. CP2 ya da Witcher 4 çıkınca çok keyifli.
Olur oynaması :D. Statik görüntü derken herhalde aynı yerde kaldığı için falan demek istiyorsunuz sanırım. Her sene yeni OLED çıkartıyorlar, 3-5 seneye iyice oturur herhalde yapısı.
Eki Görüntüle 256086

Hocam elime ulaştı gerçekten dedikleri kadar varmış IPS'in yüzüne bakamasım gelmiyor. Kameram iyi değil maalesef ama şöyle söyleyim bu fotoğrafın bir 20 katı falan daha iyi OLED gerçek hayatta. Tabii GTX 1650 4K'da masaüstünde bile kasıyor tam zevkini daha alamadım ama şöyle diyeyim kesinlikle değer. 27" de bayağı büyükmüş ya.

IMG_20260610_204002.webp

Ama CS2 giremiyorum neden anlamadım. Siyah ekranda takılı kalıyor. @Arantheim hocam sizce neden dolayı olabilir? Konusunu bırakıyorum aşağı burayı kirletmiyelim.

Hocam elime ulaştı gerçekten dedikleri kadar varmış IPS'in yüzüne bakamasım gelmiyor. Kameram iyi değil maalesef ama şöyle söyleyim bu fotoğrafın bir 20 katı falan daha iyi OLED gerçek hayatta. Tabii GTX 1650 4K'da masaüstünde bile kasıyor tam zevkini daha alamadım ama şöyle diyeyim kesinlikle değer. 27" de bayağı büyükmüş ya.

Eki Görüntüle 256279

Ama CS2 giremiyorum neden anlamadım. Siyah ekranda takılı kalıyor. @Arantheim hocam sizce neden dolayı olabilir? Konusunu bırakıyorum aşağı burayı kirletmiyelim.

Şöyle söyleyeyim, kendi ekranımdan bile anlıyorum ne kadar iyi olduğunu :D Hayırlı olsun, benim 27 inç çekincelerim vardı, 24'ten geçince acaba büyüklüğüne alışamayıp pişman olur muyum diye, halihazırda sen de CS oynuyorsun güzel. Biraz zaman geçtikten sonra Hikayeli ve FPS oyunlarda ve genel kullanım olarak gözün 27 ince alıştı mı alışmadı mı bana haber eder misin? Çünkü hem 27'yi merak ediyorum hem de bazen 24 bile büyük geliyor bana. Aldıktan sonra pişman olmak istemem. Açtığın konuya da bi bakayim, çözümünü biliyorsam yazarım.

Şöyle söyleyeyim, kendi ekranımdan bile anlıyorum ne kadar iyi olduğunu :D hayırlı olsun, benim 27 inç çekincelerim vardı, 24'ten geçince acaba büyüklüğüne alışamayıp pişman olur muyum diye, halihazırda sen de CS oynuyorsun güzel. Biraz zaman geçtikten sonra hikayeli ve FPS oyunlarda ve genel kullanım olarak gözün 27 ince alıştı mı alışmadı mı bana haber eder misin? Çünkü hem 27'yi merak ediyorum hem de bazen 24 bile büyük geliyor bana. Aldıktan sonra pişman olmak istemem. Açtığın konuya da bir bakayim, çözümünü biliyorsam yazarım.

Teşekkürler. Alışırım gibi duruyor ama şu anlık bayağı bir büyük muhtemelen 6 yıl laptop kullanmamdan dolayıdır. 24" oledlerde çıkacak bu arada. Tabii bence 27" pişmanlık değil en azından monitörün dibine girmeme gerek kalmıyor. Tam sistemi kurayım incelemesini ve deneyimimi yazacağım etiketlerim seni de.

Eki Görüntüle 256279

Hayırlı olsun, güzel günlerde kullan. 27'' büyük değil, birkaç ay sonra 32 mi alsaydım diyeceksin merak etme. :) Bizzat ben yaşadım o durumu. Hele ki film, dizi izliyorsan, onları bu monitörde izledikten sonra 32 alsaydım ya keşke diyeceksin.

İlk OLED'e geçtiğimde, yıllardır izlediğim bütün film, dizileri aynı heyecan ile tekrar izledim yemin ederim. :D

Bu arada 4K'da açmaya çalışıyorsan, DDU ile yazılım temizle yeniden kur, kablonu kontrol et. Laptop'dan aktarım yaptığın için veriyi yetiştiremiyor olabilir. Ama sanki yazılım sorunu gibi duruyor.

Sadece 1 konuda çok sorun olmasa da, öyle almasaydın diyebilirim. 27'' monitörde 2K -- 32'' monitörde ise 4K çözünürlük en uyumlu çözünürlüklerdir. Ciddi bir sorun mu kesinlikle hayır, için rahat olsun. Ama 2 seneye 32'' inç için can atacaksın bu yazdığımı unutma :D

Son düzenleme:
İlk OLED'e geçtiğimde, yıllardır izlediğim bütün film, dizileri aynı heyecan ile tekrar izledim yemin ederim. :D
Bütün dizi platformları genel olarak 1080p tercih ederken 2K oledle izleyince görüntü çamurlaşıyor mu hocam? YouTube neyse de hiç 2K destekli görmedim. Kaliteleri de ayarlanmıyor zaten.

Bütün dizi platformları genel olarak 1080p tercih ederken 2K oledle izleyince görüntü çamurlaşıyor mu hocam? Youtube neyse de hiç 2k destekli görmedim. Kaliteleri de ayarlanmıyor zaten.

Olay platformların 2K yayınlaması değil, olay OLED ile izleme keyfi. Şahsen 55'' TV aldım, OLED AI destekli kendisi çözünürlüğü 4K'ye çevirerek veriyor ve çok başarılı, görüntü ciddi anlamda farklı. Monitörüm de 2K ve aynı şekilde, çamurlaşma filan asla olmuyor. Hatta TV'den daha canlı ve daha net görüntü veriyor, 27'' olmasından kaynaklı o da.
Bir de HDR destekli bir platformdan izliyorsan daha da güzelleşiyor her şey.

Hayırlı olsun, güzel günlerde kullan. 27" büyük değil, birkaç ay sonra 32 mi alsaydım diyeceksin merak etme. :) bizzat ben yaşadım o durumu. Hele ki film, dizi izliyorsan, onları bu monitörde izledikten sonra 32 alsaydım ya keşke diyeceksin.

Bu arada 4K'da açmaya çalışıyorsan, DDU ile yazılım temizle yeniden kur, kablonu kontrol et. Laptop'dan aktarım yaptığın için veriyi yetiştiremiyor olabilir. Ama sanki yazılım sorunu gibi duruyor.

Sadece 1 konuda çok sorun olmasa da, öyle almasaydın diyebilirim. 27" monitörde 2K -- 32" monitörde ise 4K çözünürlük en uyumlu çözünürlüklerdir. Ciddi bir sorun mu kesinlikle hayır, için rahat olsun. Ama 2 seneye 32" inç için can atacaksın bu yazdığımı unutma :D

Teşekkürler. 27" benim için sweetspot gibi bir şey çünkü CS çok oynuyorum ondan dolayı 32" tercih etmedim ve de 27" 4K, 32" 4K'den daha keskin görüntü veriyor laptoplardaki gibi bende seviyorum o görüntüyü mesela mediamarkta falan bakıyorum 27" 2K'lar çok blurlu geliyor bana belki de benden dolayı da olabilir bilemiyorum.

Eve geçince bir firmware update yapacağım sonra dediğiniz gibi ddu ile driveri silip tekrar yükleyeceğim umarım düzelir.

Son düzenleme: