OLED monitör tavsiyesi

O konuda haklısın, biraz fazla irdelemişim ama anlatmak isterdiğim o değildi. Sen düzeltmişsin, daha net olacak şekilde. Ama Tandem ile QD OLED renkleri farklı işler çünkü,

QD-OLED: Mavi ışığın Kuantum Noktaları ile kırmızı/yeşile dönüştürülmesi ile işler.
TANDEM OLED: Üst üste iki katmandan çıkan güçlü ışığın renk filtrelerinden süzülmesi ile işler.

TANDEM ile QD OLED doğal olarak rakiptir aslında.

@Arantheim tamamen tercih meselesi. Benim gözlerim zaten fazla parlaklığı genel olarak sevmiyor. Ben mevcut elimdeki XG27UCDMG monitörü de %50 parlaklıkta kullanıyorum. Hatta geceleri %30'a bile aldığım oluyor. HDR bir kaç saat bir kaç farklı oyunda denedim güzel ama ben SDR'ı daha çok seviyorum şahsen. HDR hastası ve parlaklık hastası için Tandem iyi. Bunun dışında 4. nesil QD-OLED benim gibi kullanıcılar için yeterinden fazla.

Bazı teknolojiler gereğinden fazla abartılıyor. Aynı durum her moda olan teknolojik içerikte de oluyor. Örneğin dual-chamber kasanın standart mesh kasalardan daha iyi hava akışı var diye biliniyor ama devrim yaratmadı. Tandem de böyle bir şey. Tandem de devrim yaratmadı. Düzgün koruma teknolojileri olan QD-OLEDler zaten yeterince koruma sağlıyor sürekli %100 parlaklıkt kullanılmadığı sürece.

Renk gamutu yönünde de farklılık var ve QD-OLED daha iyi. QD-OLED HDR içerikte de daha iyi. Tandem QD-OLED geldiğinde iş değişebilir. Tandem OLED şuan QD-OLED den daha üstün gibi bir durum yok. En iyi içerik tüketimi şuan için halen QD-OLED tarafındadır.

Büyük çoğunluğu WOLED.

Zor soru dayı, ben de QD-OLED var Asus marka 1.5 yıldır çok şükür hiç bir sorun yaşamadım. İyi de bakıyorum monitörüme, o ayrı.
Tandem'de ise 2 hafta önce bir arkadaşa aldırdık, sürekli çizgi sorunu yaşadı ekranda ve gray banding de yaşadı ama yaşamayanlar da var. Sana sadece üstte dediklerimi tekrarlayabilirim. Seçim senin

@Halo ben soruyu yanlış anladım. Soruyu mevcut tandemlerin WOLED mi yoksa QD-OLED mi olduğunu sorduğunu sandım Halo dayı. Tandem QD OLED ticari olarak çıktığında harika olacak.

@Halo ben soruyu yanlış anladım. Soruyu mevcut tandemlerin WOLED mi yoksa QD-OLED mi olduğunu sorduğunu sandım Halo dayı. Tandem QD OLED ticari olarak çıktığında harika olacak.

Aynen öyle olacak Dayı monitör alacak kendine, suçlu arıyor ya Şaka bir yana, gerçekten monitör alacak, o yüzden araştırıyor. Valla dayı, ben 1 kere o topa girdim, çok pişman oldum, o yüzden bir daha girmem; sadece içeriklerini elimden geldiğince anlatırım. Teknik servis vs. yaşamışlıklarımı ama gerisi alan kişiye kalmış

@Halo yakma beni, dayı hep üzerime oynuyorsun, bak

Estağfurullah yiğenim bende Asus alıcaktımda servis baya kötüymüş dellde karar kıldım ama qd oledmi yoksa tandem woledmi alsam sadece bunda karar kılamadım

Ne zaman çıkar yiğenim

Hocam, hala tandem diyorsunuz. Tandem OLED diye bir şey yok. Tandem QD-OLED veya Tandem WOLED var. Eğer ki renkleri işleme aşamasında karşılaştırdığınız QD-OLED ve Tandem QD-OLED ise ikisi de mavi ışığı kullanıyor, sadece ışık oluşturan katman sayısı farklı. Eğer ki karşılaştırdığınız QD-OLED ile Tandem WOLED ise bu fark Tandem olmasından ziyade WOLED olmasından kaynaklanıyor. QD-OLED'de pikseller mavi ışığı değiştirirken WOLED'de pikseller beyaz ışığı değiştirir.

Tandem QD-OLED'ler var zaten. Türkiye'de satılıyorlar.

En ucuzu ne kadar yiğenim

En ucuzu ne kadar yeğenim?
Şu an görünüşe bakılırsa sadece 4k ve Ultrawide modelleri var. En azından MSI'da böyle gibi. araştırıyorum.

ASUS'un da var ama 80k falandı o.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…