OLED monitörler için en güvenli parlaklık nit değeri kaç olmalıdır?

Krmm

Üstün
İyi sosyaller herkese,

Bildiğiniz üzere OLED panellerde yanma (burn-in) sorunu bulunuyor ve bu durum parlaklıkla doğru orantılı olarak artıyor. Şu an kullandığım monitörde parlaklığı %100 seviyesinde kullanmak istiyorum fakat bu konuda tedirginim.

Sizce yanma yaşanmaması için monitör en fazla kaç nit parlaklıkta kullanılmalı?

Son düzenleyen: Moderatör:
Kullandığın markaya bağlı daha çok, Samsung'un panelleri çok daha iyi bu konuda aktif soğutması olduğu için, 4 saatte bir temizleme yapman gerekmiyor ve yüksek parlaklıkta kullanabiliyorsun.

Kullandığın markaya bağlı daha çok, Samsung'un panelleri çok daha iyi bu konuda aktif soğutması olduğu için, 4 saatte bir temizleme yapman gerekmiyor ve yüksek parlaklıkta kullanabiliyorsun.
Asus rog pg32ucdm kullanıyorum. Korumaların hepsi açık ve 4 saatte bir piksel temizliği yapıyorum. Parlaklığı kaçta kullanmalıyım karar veremedim.

Asus rog pg32ucdm kullanıyorum. Korumaların hepsi açık ve 4 saatte bir piksel temizliği yapıyorum. Parlaklığı kaçta kullanmalıyım karar veremedim.
Çok yüksekte kullanma nazik oluyor oledler kullanıcı hatası olan yanmalarda çok masrafa girersin.

Ben bu olayı da anlamadım benim canım parlaklığı yüzde yüzde tutmak istedi mesela o ayar monitöre konulmuş bu neden kullanıcı hatası olsun ki? Bence bu şekilde kullanıcı hatası olamaz.

Çok yüksekte kullanma nazik oluyor OLED'ler kullanıcı hatası olan yanmalarda çok masrafa girersin.

Bilmiyorum sıcaklığa bakarak karar ver buna, sıcaklığın etkisi burn-in için çok fazla değil ama etkiliyor gene de. Ben kendi monitörümde(G81SF) maksimum parlaklık kullanmıyorum çok parlak geliyor zaten.

Statik bir görüntü olmadığı sürece pek sorun olmaz diye düşünüyorum.

Benim tavsiyem %70i elinizden geldiğince geçmeyin.

Ben bu olayı da anlamadım benim canım parlaklığı yüzde yüzde tutmak istedi mesela o ayar monitöre konulmuş bu neden kullanıcı hatası olsun ki? Bence bu şekilde kullanıcı hatası olamaz.
Valla firmalar kullanıcı hatası diyor başınıza gelirse tecrübe edersiniz evet dediğiniz gibi anlamsız ama hile işte kitabına uydurmuşlar. Bildiğim kadarıyla bir tek Dell bu konuda kullanıcıyı üzmüyor diğer hepsi birbirinin aynısı.

O kadar takılma para vermişsin her ayarı sonuna kadar açık tutup kullanabilirsin sadece statik görüntülerden uzak tut yeter parlaklık konusuna gelince HDR açık şekilde %100 kullanabilirsin sdr de %30-40 civarı uygundur.

Yok siz haklısınız zaten. Yaptıkları şey o kadar anlamsızki istersen dava et diyen bile var.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…