Bildiğiniz üzere OLED panellerde yanma (burn-in) sorunu bulunuyor ve bu durum parlaklıkla doğru orantılı olarak artıyor. Şu an kullandığım monitörde parlaklığı %100 seviyesinde kullanmak istiyorum fakat bu konuda tedirginim.
Sizce yanma yaşanmaması için monitör en fazla kaç nit parlaklıkta kullanılmalı?
Kullandığın markaya bağlı daha çok, Samsung'un panelleri çok daha iyi bu konuda aktif soğutması olduğu için, 4 saatte bir temizleme yapman gerekmiyor ve yüksek parlaklıkta kullanabiliyorsun.
Kullandığın markaya bağlı daha çok, Samsung'un panelleri çok daha iyi bu konuda aktif soğutması olduğu için, 4 saatte bir temizleme yapman gerekmiyor ve yüksek parlaklıkta kullanabiliyorsun.
Ben bu olayı da anlamadım benim canım parlaklığı yüzde yüzde tutmak istedi mesela o ayar monitöre konulmuş bu neden kullanıcı hatası olsun ki? Bence bu şekilde kullanıcı hatası olamaz.
Bilmiyorum sıcaklığa bakarak karar ver buna, sıcaklığın etkisi burn-in için çok fazla değil ama etkiliyor gene de. Ben kendi monitörümde(G81SF) maksimum parlaklık kullanmıyorum çok parlak geliyor zaten.
Statik bir görüntü olmadığı sürece pek sorun olmaz diye düşünüyorum.
Ben bu olayı da anlamadım benim canım parlaklığı yüzde yüzde tutmak istedi mesela o ayar monitöre konulmuş bu neden kullanıcı hatası olsun ki? Bence bu şekilde kullanıcı hatası olamaz.
Valla firmalar kullanıcı hatası diyor başınıza gelirse tecrübe edersiniz evet dediğiniz gibi anlamsız ama hile işte kitabına uydurmuşlar. Bildiğim kadarıyla bir tek Dell bu konuda kullanıcıyı üzmüyor diğer hepsi birbirinin aynısı.
O kadar takılma para vermişsin her ayarı sonuna kadar açık tutup kullanabilirsin sadece statik görüntülerden uzak tut yeter parlaklık konusuna gelince HDR açık şekilde %100 kullanabilirsin sdr de %30-40 civarı uygundur.
Vallahi firmalar kullanıcı hatası diyor başınıza gelirse tecrübe edersiniz evet dediğiniz gibi anlamsız ama hile işte kitabına uydurmuşlar. Bildiğim kadarıyla bir tek Dell bu konuda kullanıcıyı üzmüyor diğer hepsi birbirinin aynısı.