OLED monitörler için en güvenli parlaklık nit değeri kaç olmalıdır?

Çok yüksekte kullanma nazik oluyor oledler kullanıcı hatası olan yanmalarda çok masrafa girersin.
Benim tavsiyem %70i elinizden geldiğince geçmeyin.

Arkadaşlar çok saolun fikirleriniz için. Bu arada son bir sorum olacak dördünüze de ayrı ayrı.

Monitörümün kendisi 3 yıl yanma garantili. Bir de ben bu monitörü vatandan alırken extradan 1 sene daha garantiyi uzattım. Yanma da dahilmiş buna sordum oradaki personele. Yani kısacası 4 sene yanma garantisi var monitörümün.

Şunu düşünüyorum , 4 sene boyunca bu monitörde yanma olursa zaten değişim yapacaklar ve sıfır monitör gelecek. Haliyle tekrardan sıfır bir oled monitör ile 3-4 sene daha (yanma tekrardan olana kadar) kazanmış olacam. Yani totalde bu monitöre verdiğim para karşılığında ilk monitör diyelim 3 senede yandı. Sonraki gelen de 3 senede yandı diyelim. Totalde 6 sene falan oled monitör kullanmış olacam. Bu kadar zaman yeterli zaten bir monitöre verilen paranın karşılığını alabilmek için.

Fakat hiç yanma olmazsa 4 sene boyunca. Haliyle monitörü temiz kullanıyorum demek oluyor ve yanma sorunuyla hiçbir zaman karşılaşmıcam demek oluyor gibime geliyor.

Kısacası boş yere strese girmeye gerek yok gibi. Siz ne düşünüyorsunuz ?

Dostum çok basit. Kullanmadığın zamanlarda monitörü kapat. Kendi Koruma özelliklerini aktif et. Ayrıca iş gibi bir uygulama kullanmıyorsan günde 10 saat ekranda sabit kalacak hiçbir sorun yaşamazsın. Görev çubuğu ayarlarına tıkla ve bu ayarı aç. Bu görev yöneticisini kullanmadığın zaman gizlemeni sağlıyor bu sayede ekranda sabit kalan hiçbir şey kalmıyor. Son olarak da masasüstünde İkon'a tıklama yolu ile uygulamaları açmak yerine Windows'da arama kısmına yazarak açarsan sabit görüntü olmayacağı için Burn-in yaşamazsın.

Masaüstündeki uygulama simgelerini de masaüstüne sağ tıklayıp daha sonra görünüm. En sonda da masaüstündeki simgeleri gizle yaparak da gizleyebilirsin bu arada.

Bu ayarı kullanarak masaüstü simgeleri gizleyebilirsin. Dediklerim kullanım alışkanlığı. Ben OLED kullanmadığım halde kirli bir masaüstü ortamı sevmediğimden bu şekilde kullanıyorum bilgisayarımı her zaman. Alışırsan hem gözüne daha rahat gelir hem de bir noktadan sonra normal kullanıma göre daha pratik oluyor.

Zaten ayrıca sen demişsin. Çoğu firma OLED monitörlerde 3-4 yıl yanma garantisi veriyor zaten.

Son düzenleme:
Hocam çok teşekkür ederim uzun uzun yazmışsınız fakat benim zaten günlük işler için 2. monitörüm var. Bu oled monitörü sadece hikaye oyunları için açıyorum. Rekabetçi oyunlarda bile kullanmıyorum. Veya masaüstünde , google'da gezerken falan hiç açmıyorum bile. Hikaye oyunu oynayacağım zaman açıyorum ve kullanıyorum fakat oyun içinde HUD ögeleri var bilirsiniz can barı gibi. Bunlara yapacak hiçbir şeyim yok. Fakat bir oyunu bitirdikten sonra siliyorum farklı bir oyuna geçiyorum. Hikaye oyunları öyledir zaten. Saplantılı gibi bir oyunu aylarca oynamalık durumum yok. Bu senaryo ile yinede yanma yaşarsam ben daha ne yapayim yani.

Oyun içindeki hiçbir Hud Oled yanması yapmaz. CS diyelim. Canın azalırken Hud değişir. Üstte insanlar ölünce kişi sayısı değişir, ateş edersin mermi sayın değişir vs vs. Hud sürekli oynaktır oyunlarda sabit kalmaz. O yüzden zaten OLED monitörler en çok dizi - film+ oyunlar için önerilir.

Oled yanması olması için günde 10-12 saat falan sabit hiç oynamayan bi ekran lazım. Microsoft World açtın günde 10-12 saat ekranda kaldı hiçte koruma falan çalıştırmadın ve hep sabit kaldı 1-1.5 sene sonra falan anca görünür Burn-in olmaya başlar da okadar olması zaten olmazın da olmazı bi kullanım senaryosu.

Çok teşekkür ederim hocam.

Hocam 4 sene içinede değişen ürününüz diyelim 3.senesinde yandı yenisi geldi yeni gelen kalan süreden hesap edilip garanti devam ediyor.
Zaten arkadaş 3. senede yandı yenisini verdiler garanti bitmiş bile olsa 3 sene daha kullansam 5-6 sene kullanmış olurum sorunsuz diyor.

Hocam siz Garanti uzattım diyosunuz ya o satış hilesi asla gidip size 0 monitör vermezler. Hatta fatura bedelinin %100ünü bile karşılamıyorlar ilk bilmem kaç ay %60ı sonra %40ı falan diye gidiyor bide işin kötüsü uzatılan garantideki firma monitöre çöküyor fatura bedelinin %40ını bile karşılasa. İnternete bakarsanız bir sürü örnek bulabilirsiniz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…