Dostum çok basit. Kullanmadığın zamanlarda monitörü kapat. Kendi Koruma özelliklerini aktif et. Ayrıca iş gibi bir uygulama kullanmıyorsan günde 10 saat ekranda sabit kalacak hiçbir sorun yaşamazsın. Görev çubuğu ayarlarına tıkla ve bu ayarı aç. Bu görev yöneticisini kullanmadığın zaman gizlemeni sağlıyor bu sayede ekranda sabit kalan hiçbir şey kalmıyor. Son olarak da masasüstünde İkon'a tıklama yolu ile uygulamaları açmak yerine Windows'da arama kısmına yazarak açarsan sabit görüntü olmayacağı için Burn-in yaşamazsın.
Eki Görüntüle 153375
Masaüstündeki uygulama simgelerini de masaüstüne sağ tıklayıp daha sonra görünüm. En sonda da masaüstündeki simgeleri gizle yaparak da gizleyebilirsin bu arada.
Eki Görüntüle 153378
Bu ayarı kullanarak masaüstü simgeleri gizleyebilirsin. Dediklerim kullanım alışkanlığı. Ben OLED kullanmadığım halde kirli bir masaüstü ortamı sevmediğimden bu şekilde kullanıyorum bilgisayarımı her zaman. Alışırsen hem gözüne daha rahat gelir hem de bir noktadan sonra normal kullanıma göre daha pratik oluyor.
Zaten ayrıca sen demişsin. Çoğu firma OLED monitörlerde 3-4 yıl yanma garantisi veriyor zaten.