İyi sosyaller. Sırf meraktan soruyorum OLED monitörlere Hz OC yapılıyor mu? Riskleri var mıdır? OLED yanığı riskini artırıyordur büyük ihtimalle yapılabiliyorsa eğer.
OC yapıp ne kazanacaksın? Kaç Hz ne fayda sağlayacak? Zaten bazı monitörler fabrika çıkışlı OC li geliyor sen buna daha da OC yaparsan cortlar o panel.
Teori önemsiz teoride mümkün olan şeyler pratikte öyle olmuyor.Olay kimin ne kazanıp kazanmadığı değil. Soru sadece teorik olarak yapılıp yapılamadığı.
Teori önemsiz teoride mümkün olan şeyler pratikte öyle olmuyor.
Bu arada pratikte de 1-2 video gördüm OLED'de OC deneyecek kadar sapık var mışPratikte istesem o şekilde sorardım yazılımlardan dolayı olmayacağını ben de biliyorum.
Ancak ben teorik açıdan sordum ve cevabımı da aldım.
Yapılabileceğini fakat @BerkayZ87'nin de dediği gibi OLED ekranlar diğer panellere göre daha çok ısınmasından, ekranda bir görüntünün uzun süre sabit kalmasından dolayı oluşan OLED yanığı sorununun yaşanmasını önlemek için limitler IPS panellere göre daha fazladır ve bu yüzden fazla OC yapılamaz düşüncesindeyim.
İyi bir soğutma yöntemi bulunursa yapılabilir bence. Ancak OLED'lerin tek sorunu ısınma değil maalesef, IPS'e göre çok çok hassas bir panel türü.Zaten OC yapmadan bile korkuyor kullanıcılar OLED yanığından. Malum, OLED panellerde de OLED yanığı konusunda bildiğim kadarıyla en büyük etkenlerden birisi ısınması. OC yaparsak kısa sürede yanık oluşacaktır büyük ihtimalle![]()