ppasha

Uzman
Arkadaşlar selam, benim monitörüm maalesef bozuk olduğu için böyle çalışıyor ve bugün bilgisayarı açtığımda monitörün altındaki tüm ölü piksellerin (ki bunu ilk defa yaşıyorum), BIOS ekranında, bir anda tüm monitörü kapladığını gördüm ama sonra düzeldi ve şu an bir problem yok. Birkaç kez bilgisayarı açıp kapatmama rağmen o sorunu tekrar yaşamadım. Sorun ekran kartında mı monitörümde mi nasıl anlarım, yardimci olur musunuz?

IMG_0142.webp

Son düzenleyen: Moderatör:
Başka ekran kartıyla deneyin. Yine aynısı olursa sorun monitördedir. Sistem özellikleri nedir?

Şu an kendi ekran kartımda herhangi bir sorun yaşamıyorum. Zaten bu sorunu ,nedense, bir defa sadece bilgisayarı açtığımda yaşadım ve bir daha ne yaptıysam yaşamadım. 4-5 kere aç-kapa yaptım, sürücülerimi güncelledim fakat bir daha karşıma çıkmadı bu sorun. Bu sebeple, ben de sorunun neyden kaynaklandığını bilemiyorum. Dediğiniz şey ile ölçebilmem mümkün değil.

AMD Ryzen 7 7800X3D
NVIDIA GeForce RTX 4070 Super
32 GB RAM
Biostar B650MP E PRO

Son düzenleyen: Moderatör:
Ekran kartı sıkıntı olsa kendini belli eder. Monitör fazla ısınıyor mu? Yavaşttan panel gitmeye başlamış gibi.

Ekran kartı sıkıntı olsa kendini belli eder. Monitör fazla ısınıyor mu? Yavaşttan panel gitmeye başlamış gibi.

Monitör genelde hep sıcak hocam. Şu an çok sıcak olmasa bile sıcak yani diğer monitörüme nazaran. Ekran kartı sıkıntı olsa kendini belli eder demişsiniz nasıl eder? Ayrıca alttaki sorun tüm paneli etkileyebilir mi ki sıfır bilgiye sahip olduğum için size soruyorum hocam.

Monitör genelde hep sıcak hocam. Şu an çok sıcak olmasa bile sıcak yani diğer monitörüme nazaran. Ekran kartı sıkıntı olsa kendini belli eder demişsiniz nasıl eder? Ayrıca alttaki sorun tüm paneli etkileyebilir mi ki sıfır bilgiye sahip olduğum için size soruyorum hocam.
Nasıl belli eder? Şöyle ki kullanırken veya yükteyken ekrana bolca piksel olur yeşildir mavidir fark etmez. Ortalar da uzunca çizgiler çıkar olmadı komple ekranı kaplayacak şekilde pikseller çıkar. Ki sende böyle değil gibi. Aşırı ısınmaya kaynaklı gibi duruyor. Zira sonradan düzelmiş diyorsunuz. Tekrar olursa ısıya bak derim. Monitör modeli belirtin de bakalım belki kronik sıkıntılıdır.

Nasıl belli eder? Şöyle ki kullanırken veya yükteyken ekrana bolca piksel olur yeşildir mavidir fark etmez. Ortalar da uzunca çizgiler çıkar olmadı komple ekranı kaplayacak şekilde pikseller çıkar. Ki sende böyle değil gibi. Aşırı ısınmaya kaynaklı gibi duruyor. Zira sonradan düzelmiş diyorsunuz. Tekrar olursa ısıya bak derim. Monitör modeli belirtin de bakalım belki kronik sıkıntılıdır.

Evet hocam dediğiniz o çizgimsi şeyleri bir kez yaşadım bir daha yaşamadım 4 5 kez açıp kapatmama rağmen ayrıyeten ekran kartı sürücümü güncellemiş olmama rağmen. Monitör modelim Gigabyte G24F2 kimseye önermiyorum alınmaması gereken bir monitör bence arkadaşımdada var onda da benim gibi ağır bir sorun olmasa da ölü piksel var bayağı kötü bir monitör kronik sorunu var mı bilmem.

Evet hocam dediğiniz o çizgimsi şeyleri bir kez yaşadım bir daha yaşamadım 4 5 kez açıp kapatmama rağmen ayrıyeten ekran kartı sürücümü güncellemiş olmama rağmen. Monitör modelim Gigabyte G24F2 kimseye önermiyorum alınmaması gereken bir monitör bence arkadaşımdada var onda da benim gibi ağır bir sorun olmasa da ölü piksel var bayağı kötü bir monitör kronik sorunu var mı bilmem.
Bu sorunu birçok kişi yaşamış gibi. Kronik sıkıntılı gibi. Sıkıntı çıkarırsa garantiye yolla derim.

Yanlış biliyorsam düzeltin ama benim bildigim monitör kaynaklıdır çünkü ekran kartında sorun olursa bir noktada olmuyor bütün ekranda düz çizgiler veya hiç görüntü vermeme karşılaştıklarım farklı hatalar illa vardır ama monitör kaynaklıdır bildiğim ölü piksel.