Öyle sanardım ancak öyle değilmiş. Olduğunu da sanmıyorum. Büyüklerimizin birçoğu ne der. Bir süre sonra romantik mânasında "sevgi" kimilerine göre "aşk" biter. Bu durumda birbirine olan saygı ilişkiyi ayakta tutar.
Bazı küçük arkadaşlar var bu konuda, belki sadece okuyanlar var belki de sonsuz aşka inancı olanlar. Tavsiye vermeyi, böbürlenmeyi vesaire pek sevmem ama...
Kendinizi benim sevgilim olmasın, eşim olmasın vs. şartlamayın bu iyi bir şey değil. Ancak kendinizi hayat arkadaşı edineceğim diye de şartlamayın akışına bırakın işi. Oldu da nehir çok güzel aktı, güzel bir ilişkiniz var. Sakın ha (haşa) Allah gelip dese ki size bu senin ebedi aşkın seni terk etmeyecek vs. vs. Yine de kendinizden öne hiç kimseyi koymayın. Çünkü olur ya işler değişir herkes insandır, bu noktada kendinizi toparlamanız çok çok zor olacak belki süreç sonunda hayatınızdan aylar, seneler kaybedeceksiniz.
Hayatınıza giren aşkınıza çok değer verin, insanları üzmeyin her zaman mutlu olmaya çalışın. Ancak kimseyi kendinizden üstte tutmayın kendiniz hariç hiç kimseye de koşulsuz, şartsız güvenmeyin.