Olur ancak paranın olması koşulu ile.
Detaylar
Kim cevapladı?- Katılım
- 18 Aralık 2023
Öyle sanardım ancak öyle değilmiş. Olduğunu da sanmıyorum. Büyüklerimizin birçoğu ne der. Bir süre sonra romantik mânasında "sevgi" kimilerine göre "aşk" biter. Bu durumda birbirine olan saygı ilişkiyi ayakta tutar.
Bazı küçük arkadaşlar var bu konuda, belki sadece okuyanlar var belki de sonsuz aşka inancı olanlar. Tavsiye vermeyi, böbürlenmeyi vesaire pek sevmem ama...
Kendinizi benim sevgilim olmasın, eşim olmasın vs. şartlamayın bu iyi bir şey değil. Ancak kendinizi hayat arkadaşı edineceğim diye de şartlamayın akışına bırakın işi. Oldu da nehir çok güzel aktı, güzel bir ilişkiniz var. Sakın ha (haşa) Allah gelip dese ki size bu senin ebedi aşkın seni terk etmeyecek vs. vs. Yine de kendinizden öne hiç kimseyi koymayın. Çünkü olur ya işler değişir herkes insandır, bu noktada kendinizi toparlamanız çok çok zor olacak belki süreç sonunda hayatınızdan aylar, seneler kaybedeceksiniz.
Hayatınıza giren aşkınıza çok değer verin, insanları üzmeyin her zaman mutlu olmaya çalışın. Ancak kimseyi kendinizden üstte tutmayın kendiniz hariç hiç kimseye de koşulsuz, şartsız güvenmeyin.
Bazı küçük arkadaşlar var bu konuda, belki sadece okuyanlar var belki de sonsuz aşka inancı olanlar. Tavsiye vermeyi, böbürlenmeyi vesaire pek sevmem ama...
Kendinizi benim sevgilim olmasın, eşim olmasın vs. şartlamayın bu iyi bir şey değil. Ancak kendinizi hayat arkadaşı edineceğim diye de şartlamayın akışına bırakın işi. Oldu da nehir çok güzel aktı, güzel bir ilişkiniz var. Sakın ha (haşa) Allah gelip dese ki size bu senin ebedi aşkın seni terk etmeyecek vs. vs. Yine de kendinizden öne hiç kimseyi koymayın. Çünkü olur ya işler değişir herkes insandır, bu noktada kendinizi toparlamanız çok çok zor olacak belki süreç sonunda hayatınızdan aylar, seneler kaybedeceksiniz.
Hayatınıza giren aşkınıza çok değer verin, insanları üzmeyin her zaman mutlu olmaya çalışın. Ancak kimseyi kendinizden üstte tutmayın kendiniz hariç hiç kimseye de koşulsuz, şartsız güvenmeyin.
Gerçek gerçek, ben uzun süredir yaşıyorum bu işi. Bir gün ayrılırsam böyle demem ama.
"Sometimes it happens, unfortunately"
1
178
Ziyaretçi
Seven ve sevilen bu devirde çok az kaldı. Nadir bulunduğu için artık inanç azaldı.
Ben olduğunu düşünmüyorum maalesef.
İyi dedin kral.Aşk fiziksel&cinsel çekimden ibarettir. Bir kişinin görüntüsü ne kadar kötü olursa olsun sadece anne&babası koşulsuz sevebilir çünkü çocukları da onların genetik mirasının ürünüdür. Öbür türlü dışarıdan birisi için imkansız. "Ben onu görüntüsü için sevmiyorum" diye çatlayıp patlasa da bilinçaltında istese de istemese de önemlidir. Acı gerçekler. Dolayısıyla aşka inanmam. Aşk değil fiziksel çekimdir, cinsel çekimdir. Aşk bu çekimlerin tezahürüdür sadece. Bu tezahürü aşk diye tanımlamak istiyorsanız öyle tanımlayın.
Sevmek veya aşık olmak... Hangisi gerçek olabilir bilmiyorum. Bu hayat bile gerçek olamaz bence. İnsanlar yeri geldi mi bir başkasını sever seni aldatır veya seni değil parayı sever. Gereksiz bir tartışma çıkarır boşanır belki. Birisine hemen güvenmek hiç mantıklı değil. Ben boşuna bunları düşünüyorum. Çünkü yalnız öleceğim.