M.Ö. 2500'den beri cennet-cehennem teorisi var ve 2025 yılında bile bilimsel veya gözlenebilir bir kanıtı hala yok. Muhtemelen 4000 yılında olsak bile bu hala kanıtlanamıyor olacak, bana kalırsa ölümden sonraki hayat ve cennet-cehennem yok.

Bu bana cennet cehennem kavramlarından daha gerçekçi geliyor. Dünya üzerinde geçmiş yaşamını hatırlayan pek çok vaka var. Ben de şahsen dini inancım olmasa da bir meditasyon türünü denedikten sonra geçmiş yaşamıma ait olduğunu düşündüğüm anılar görüp anımsadım.

İnanip inanmamak kisiye kalmis bende fikrimi paylasmak isterim. Kuran ayetlerinde bircok bilimsel yazi var hele ki o donemde bu bilimsel ayetlerin hicbiri kanitlanmamis arastirilmamisti. Bu ayetler beni dusunduruyor açıkçası 1500 yil once bunu bir insan yazamaz diyorum aklen ve de kalben inaniyorum. Bence oldukten sonra bir hayat var ama banadeki sen ne yapiyorsun ben hiçbir ibadeti yapmiyorum sadece bir karar vermeden once ayetleri ve donemi arastirin bu karar vermenize yardimci olacaktir.

Ölümden sonra bence bir şey var. Ama o ahiret mi olur reenkarnasyon mu olur havada mı uçarız bilemiyorum. Sadece 1 senelik sorgulamaya bağlı olarak şunu söyleyebilirim ki. Hiçlik diye bir şey yok. Hiçbir şey yoktan var olamaz; vardan yok olamaz. Biz yoktan var olmadık, vardan yok olmayacağız.

Ölüler hariç kimse bilmiyor. Öğrenmek için ölmemiz lazım. Ama kapının ardında ne olduğunu bilmediğimiz için boşa bu hayatı sonlandırmamalıyız. Ya hiçlik olacak ya da tanrıyla veya tanrının melekleriyle yüzleşeceğiz ya da reenkarnasyon geçireceğiz. Şu an bir hiçlik olması bilimsel açıdan doğru değil. Ateistlik bu yüzden bilimde biraz kalıyor. Hiçlik henüz kanıtlanmadı. Bu yüzden şu an ki yaşamın da hiçliğe gitmesi doğru bir şey değil. Ruh kavramı gerçekten varsa beden ölse bile hiçliğe gitmeyeceğiz.

Reenkarnasyonun gerçekleşme ihtimali var diyorum ben. Çünkü bazı küçük çocuklar bunu yaşıyor. Kim bilir belki yaşıyoruz da unutmuşuzdur? Çünkü bir insan gördüğü rüyayı bile bazı zamanlar uyanır uyanmaz unutur. Reenkarnasyonun da böyle olma ihtimali var. Üstelik daha 3 aylıkken ne yaptığımızı hatırlamıyoruz, doğumdan önceki hiçliği veya hayatı mı hatırlayacağız? Er ya da geç dünyadaki herkes bu teorinin gerçek olup olmadığını öğrenecek.

Doğru değil, fakir avutmasından ibaret.
Bunu nasıl emin bir şekilde söyleyebilirsin ki? Ölümden sonraki hayat illa ki din ile alakalı olmak zorunda değil. İlla cennet veya cehennem olacak değil. Fakirlere cennet vaat ediliyor. Ölümden sonraki hayat illa ki ceza sistemine sahip olmak zorunda değil.

Ölümden sonra yaşamın devam edeceğine dair bir kanıt mevcut değil aksini de iddia ederek kanıtlayacak bir durum ise hiç söz konusu değil.
Dediğim gibi, varlığını ve yokluğunu kanıtlayamayız. Her ne kadar insanlar metafizik olaylarına şahit olmuş olsa bile ortada delil yok bunu aklı yerinde olmayan babaannem de uydurabilir. Lakin %100 hiçliğin de olduğunu iddia etmemek lazım çünkü hiçlik bile hala kanıtlanmadı. Hiçlik yoksa büyük ihtimal ölümden sonraki hayat vardır. Üstte yazdığım gibi bu hayat nasıl bilemeyiz belki sonsuza dek karanlığa bakacağımız bir hayat bile olabilir.

Bulunup yaşadığımız mekanın ne olduğunu bile bilmiyoruz bence. Bilmediğimiz veya algılayamadığımız çok şey var. Hayatta olan insanların hayatta olmayan insanlardan farklarını tam olarak bilmiyoruz bence. Diğer bir nokta ise beynimiz. Beynimiz bu tip soruları bilmek, anlamak ve algılamak için uygun bir araç olmayabilir. Ölüm konusu hakkında düşünüyorsanız ve araştırıyorsanız bilgiler edinmek için bazı youtube kanalları önereyim.

1- Epoch Times Türkiye
2- Gerçeği bul
3- Evsiz Hiçbir şeysiz (Kendi kanalım. Ölüm konusu ile ilgili bir temaya sahip. Gönderiler kısmına bakabilirsiniz)
4- Aklın ötesinde
5- NDE Hikayeleri Türkiye
6- Bebar Bilim (Ölüm konusu ile ilgili videoları var)
7- Shockvoice (Ölüm konusu ile ilgili videoları var)

Aklıma gelenler bunlar.

Son düzenleme: