Ölünce Tanrı'yı görecek miyiz?

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan 995
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
  • Mesaj Mesaj 42
  • Görüntüleme Görüntüleme 2B
Veya tamamen bir hiçlik olmak bu biraz beni daha da ürkütüyor.

Yorumunuza biraz göz gezdirdim fakat okuyacağım simdi. Benim ürktügüm konu biraz da tamamen hiç olmak.
O da var evet, kedi olarak da geri gelebilirsin.

Son düzenleyen: Moderatör:
İfadeler: 995
Denemek lazım

Ama işte reerkarnasyonun yalan olması'da bir ihtimal yani kesin bir şey yok ya gercekse reerkarnasyon?

@995 İhtimaller çok. Hangisinin gerçek hangisinin yanlış olduğunu kimse bilemez. Sizin mantığınıza göre size en yakın ne ise ona inanın. Arada kalıyorsanız kitapları vs. okuyun ve mantığınıza göre hareket edin. İhtimallere takılırsanız bu işin içinden çıkamazsınız.

Ya da ölünce ya Tanrı yoksa ben şoka girerim.

Haklısınız ama mantıgım düşüncelerim hep bana soru işareti çıkarıyor hep ya ölünce Tanrı yoksa namaz kılan ve ibadet eden insanlar boşa mı etti bana garip geliyor.

Ya da ölünce ya Tanrı yoksa ben şoka girerim.
Tanrı yoksa ölünce bilinciniz kapanmış olacak, nasıl şoka gireceksiniz?

Ama işte reenkarnasyonun yalan olması da bir ihtimal yani kesin bir şey yok ya gercekse reenkarnasyon?
Bilemeyiz, bana mantıklı gelmiyor. Kendi yorumum bu şekilde. İnanç konularında asla kesinlik olmaz.

@995 inanç. Yapacak bir şey yok. Diğer insanların inançlarını boş verin ve kendi mantığınıza nasıl oturuyor ise ona göre yaşayın. Dünyada bir sürü farklı inanç var, herkese takılırsanız sıkışırsınız.

Böyle bir soru olamaz bence. Hangi dine göre soruyorsun mesela? İslam'da cennete girenler görecektir diye yazıyor bazı kaynaklarda.

Böyle bir soru olamaz bence. Hangi dine göre soruyorsun mesela? İslam'da cennete girenler görecektir diye yazıyor bazı kaynaklarda.
Bu soru genel olarak soruluyor hocam İslam'ı hristiyanlığı falan yok. Sizce ölünce Tanrı yoksa? Ya da varsa? Eğer yoksa ibadet eden insanların ibadeti boşa gitti gibi bir şey olacak. Bu da beni daha da düşündürüyor. Dahası hiç olmak ürkütüyor ama reenkarnasyon var mı diye de düşünmekteyim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Büyük ihtimalle hayır. Küçük ihtimalle bir Tanrı çıksa bile semavi dinlerde anlatılan gibi bir Tanrı olacağını düşünmüyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…