Bu soru genel olarak soruluyor hocam İslam'ı hristiyanlığı falan yok. Sizce ölünce Tanrı yoksa? Ya da varsa? Eğer yoksa ibadet eden insanların ibadeti boşa gitti gibi bir şey olacak. Bu da beni daha da düşündürüyor. Dahası hiç olmak ürkütüyor ama reenkarnasyon var mı diye de düşünmekteyim.

Şahsen ben 5 vakit namaz kılıyorum ve kıldıktan sonra hayatımda çoğu şey iyi gitmeye başladığı için ben boşa gidiceğini düşünmüyorum. Tabii herkes için farklıdır.

Üzgünüm ama ölünce beynin çalışmayı durduracak ve yok olacaksın. Dost acı söyler.

Ölüme yakın deneyim yaşayan insanların gördükleri, duydukları ve hissettikleri şeylerin hikayeleri çok ilginç olabiliyor. Ama yine de tam emin olamıyorum. Bu yüzden ne tamamen hiç olma fikrine, doğmadan önce ne isek o olacağız fikrine, ne de bir şeyler görme, bir yerlere gitme fikrine onay veremiyorum. Bence tamamen bilinemez bir durum.

Arkadaşlar ölünce ya tanrı varsa diye sorguluyorum hep fakat nasıl bir tanrı ile karşılasacagımı bilmiyorum. Sizce ölünce tanrıyı gerçekten görecek miyim? Yoksa nasıl dogumdan önce hatırlamıyorsak bilinçsiz mi olacagız ölünce?

Ben reenkarnasyona inan bir insanım.

Şöyle düşünmen gerek belki öldüğünde birden fazla tanrıyla karşılaşacaksın veya kadın formunda bir tanrıyla vesaire vesaire sonsuz ihtimal var hocam.

Belki ölüm bile gerçek değildir bizim ölüm olarak adlandırdığımız şey kurtuluş olabilir veya kaçış.

Öldükten sonra belki karanlık simsiyah bir boşlukta sonsuza kadar acı çekeceksin benim korktuğum şey de bu.