Surface Area 40

Üstün
Makaleler
3
Her ne kadar henüz medyaya yansımamış olsa da Omix'in yeni cihazlarına kendi siteleri üzerinden ulaşılabiliyor. Cihazların kabataslak teknik özellikleri şu şekilde;
* O1 Neo =

1752523697461.webp

Ekran = 6.78" FHD+ IPS LCD panel (120 Hz)
SoC = MediaTek Helio G100.
Kamera = 64 + 5 (Arka), 8 (Ön)
RAM = 6 GB - 8 GB, ROM = 128 GB.
Batarya = 5000 mAh, Hızlı şarj Desteği = 33 Watt.

Detaylar İçin = https://www.omix.com.tr/tr/omix-o1-neo
* O1 Next 5G =

1752523943961.webp

Ekran = 6.74" HD+ IPS LCD panel (120 Hz)
SoC = MediaTek Dimensity 6400 5G.
Kamera = 50 + 2 (Arka), 8 (Ön)
RAM = 8 GB, ROM = 128 GB.
Batarya = 5000 mAh, Hızlı şarj Desteği = 18 Watt.

Detaylar için = https://www.omix.com.tr/tr/omix-o1-next-5g

Kendi Yorumum = O1 Neo modeli biraz daha dengeli bir model olmuş, kendi sitesinde şu an 8999₺'den satılıyor. Serbest piyasada muhtemelen 8.000 TL bantlarına doğru inecektir. O1 Next 5G modeli ise Dimensity 6400 dışında O1 Neo'dan daha düşük niteliklere sahip. O1 Neo modeli Dimensity 6400 ile gelse çok daha mantıklı bir dağılım olurdu. Bu nitelikler ile O1 Next 5G'nin 10.000₺'yi aşmaması gerekiyor. Bu arada yanlış görmediysem Dimensity 6400'e sahip Hint Lava'dan sonra satışa sunulan ilk cihaz bu... Tabii bu cihaz herhangi bir ODM'den hazır mı alındı, böyle bir bilgi yok. Zaten halihazırda Omix ve Oppo'nun TR'de satışa sunulan cihazları aynı fabrikadan çıkıyor (AGM Teknoloji).

Sizin yorumlarınız neler? Ben asıl General Mobile'ın hamlesini bekliyorum, özellikle Phoenix'in devam modeli Samsung A36 - A56 arasına yerleşebilir :).

Son düzenleyen: Moderatör:
O1 Neo 8999 TL mi? Ve IPS LCD panel :D Türk gibi olan telefon markaların yaptığı en iyi ürün GM9 Pro. Bunlara para verilmez şahsi fikrim.

Genelde markaların kendi sitelerindeki fiyatları haddinden fazla oluyor. Serbest piyasada 8000₺'nin altına düşmesini bekliyorum, çünkü malum o bantta A16 da var. 8000₺'nin altına düşerse AOSP'tan dolayı şans verilebilir.

Benim asıl beğendiğim GM9 Pro'dan ziyade Phoenix 5G... OmniVision OV50H gibi bir sensörü, 10 Bit AMOLED paneli, 66 Watt hızlı şarj ve Curved ekranı uygun fiyata sunan nadir cihazlardan biriydi. A34 civarlarında fiyata sunulmuştu. Şu an güncel haliyle kıyas yapsak sırf AOSP nedeniyle Phoenix'in A34'ün içler acısı halinden ziyade A35 ile benzer hızlarda çalışmasını bekliyorum :).

Genelde markaların kendi sitelerindeki fiyatları haddinden fazla oluyor. Serbest piyasada 8000₺'nin altına düşmesini bekliyorum, çünkü malum o bantta A16 da var. 8000₺'nin altına düşerse AOSP'tan dolayı şans verilebilir.

Benim asıl beğendiğim GM9 Pro'dan ziyade Phoenix 5G... Omnivision OV50h gibi bir sensörü, 10 bit AMOLED paneli, 66 watt hızlı şarj ve Curved ekranı uygun fiyata sunan nadir cihazlardan biriydi. A34 civarlarında fiyata sunulmuştu. Şu an güncel haliyle kıyas yapsak sırf AOSP nedeniyle Phoenix'in A34'ün içler acısı halinden ziyade A35 ile benzer hızlarda çalışmasını bekliyorum :).

Bir de bunları yazılımdan önermem. Muhtemelen Phoenix 1 yıl güncelleme almıştır :D A34 daha güncelleme almaya devam ediyor :) ekstra güncelleme desteğini geçtim, kendi yazılımları ağır ve kötü oluyor. GM veya Omix vs alınmazlar. Zaten hepsi çinliler yapıyor :) aynı modeli markasız alırız muhtemelen.

GM9 Pro da aynısıydı. Android 8'den 9'a yükseldi o kadar. O zamandan beri güncelleme almadı. Ama Android One projesinde olduğu için yazılım iyiydi. AMOLED ekran ve zamanında iyi kamerası vardı. Orta segmentteki sağlam telefonlardan biriydi. Bir daha onun gibisi gelir mi bilmiyorum. Çünkü yenileri bile IPS ekran :D

Son düzenleme:
Bir de bunları yazılımdan önermem. Muhtemelen Phoenix 1 yıl güncelleme almıştır :D A34 daha güncelleme almaya devam ediyor :) ekstra güncelleme desteğini geçtim, kendi yazılımları ağır ve kötü oluyor. GM veya Omix vs alınmazlar. Zaten hepsi Çinliler yapıyor :) aynı modeli markasız alırız muhtemelen.

Aynen öyle, bu markaların en büyük kaybı güncelleme desteklerinin çok sınırlı olması. Ancak burada katılmadığım bir nokta var. Samsung'un alt - orta seviyelerdeki cihazlarının arayüzünü daha "Lightweight" yapması gerekiyor. Şu an evde bi' A24 var, 3 - 5 uygulama ve sabit 60Hz ekran yenileme hızına rağmen hiç tepkisel değil. Bu banttaki cihazlar güncelleme aldıkça ağırlaşıyor. Zaten bundan dolayı A34'e de "İçler acısı" dedim, zira her ne kadar A24'ten daha iyi olsa da onun da güncel durumunun A24'ten pek farklı olmasını beklemiyorum. Geçenlerde bir teknoloji mağazasında GM24 Pro ile karşılaştım, üstünden yaklaşık 2 yıl geçmesine rağmen halen satışta. İnanın abartmıyorum cihazın tepki verme süresi bizim evdeki A24'e kıyasla çok daha iyiydi. Yani sizin o bahsettiğiniz ağırlık mevzusu en azından güncel cihazlarında söz konusu olan bir durum değil.

GM'nin cihazlarını Coosea Group adında bir ODM şirketi üretiyor. Mesela Phoenix modeli ABD'de bile farklı bir marka adı altında satılan bir model. Sizin ima ettiğiniz gibi bir "dandiklik" olsa en azından ABD'de satışına müsaade etmezlerdi diye düşünüyorum. Tabii her ODM şirketi başarılı değil (Örnek = Reeder) ama en azından Coosea'nın cihazlarında şu ana kadar göze batacak bir kalitesizlik hissetmedim.

Aynen öyle, bu markaların en büyük kaybı güncelleme desteklerinin çok sınırlı olması. Ancak burada katılmadığım bir nokta var. Samsung'un alt - orta seviyelerdeki cihazlarının arayüzünü daha "lightweight" yapması gerekiyor. Şu an evde bi' A24 var, 3 - 5 uygulama ve sabit 60Hz ekran yenileme hızına rağmen hiç tepkisel değil. Bu banttaki cihazlar güncelleme aldıkça ağırlaşıyor. Zaten bundan dolayı A34'e de "içler acısı" dedim, zira her ne kadar A24'ten daha iyi olsa da onun da güncel durumunun A24'ten pek farklı olmasını beklemiyorum. Geçenlerde bir teknoloji mağazasında GM24 Pro ile karşılaştım, üstünden yaklaşık 2 yıl geçmesine rağmen halen satışta. İnanın abartmıyorum cihazın tepki verme süresi bizim evdeki A24'e kıyasla çok daha iyiydi. Yani sizin o bahsettiğiniz ağırlık mevzusu en azından güncel cihazlarında söz konusu olan bir durum değil.

GM'nin cihazlarını coosea group adında bir odm şirketi üretiyor. Mesela Phoenix modeli ABD'de bile farklı bir marka adı altında satılan bir model. Sizin ima ettiğiniz gibi bir "dandiklik" olsa en azından ABD'de satışına müsaade etmezlerdi diye düşünüyorum. Tabii her odm şirketi başarılı değil (örnek = Reeder) ama en azından Coosea'nın cihazlarında şu ana kadar göze batacak bir kalitesizlik hissetmedim.

Samsung artık One UI Core adı altıyla alt-orta segment telefonlara daha hafif yazılım sunuyor galiba. A06 ve A16 da bulunan One UI gayet akıcı çünkü. GM için Android One projesi bittiği için yazılımları çöp benim gözümde. Yani bu markalarla Türkiye telefon pazarına çıkacaksa, hiç çıkmamalı. GM9 Pro gibi bir telefonun üstü belki Phoenix olmuş olabilir ama hepsi orta segment. Bir de orta segmentin kralları değil :D bir marka yapılacaksa en azından en kötü Çin markaları gibi olsun, bizde destek verelim. Alt-orta-üst segment çıkarıp, dünyaya pazarlama yaparlarsa çok iyi olur, bende destek veririm yani. En önemlisi, anakart kamera vs Çin'den oradan vs alınsın ama Çin'den markasız halini almayalım.

Samsung artık One UI Core adı altıyla alt-orta segment telefonlara daha hafif yazılım sunuyor galiba. A06 ve A16 da bulunan One UI gayet akıcı çünkü.

A06'da Core sürüm var ama A16'daki standart sürüm. Zaten bundan dolayı 1 - 2 sürüm güncellemesinden sonra A16'da da hissedilir bir hantallık başlayacak. A24 bu durumda şu an çünkü ve SoC'leri de A16 ile aynı.

GM için Android One projesi bittiği için yazılımları çöp benim gözümde.

Hocam "Android One" dediğiniz şey AOSP'nun üzerine yapılan Google'nın markalandırması, pazarlama taktiği gibi bir şey :). GM de şu an AOSP kullanıyor, size göre bu mantıkla saf Android çöp mü :)?

Bir marka yapılacaksa en azından en kötü Çin markaları gibi olsun, bizde destek verelim.

O bahsettiğiniz markalar gerek Çin halkı gerekse Çin hükümeti tarafından desteklediği için bu günlere gelebildi. Ben en azından aşırı kötü özelliklere sahip olmadığı sürece bizim de markalarımızı desteklememiz gerektiğini düşünüyorum. Mesela bahsettiğimiz GM 24 Pro'nun üstünden 2 yıl geçmesine rağmen şu anki güncel A16'dan Android sürümü dışında geri kalır yanı yok :).

En önemlisi, anakart kamera vs Çin'den oradan vs alınsın ama Çin'den markasız halini almayalım.

Geçen senenin Samsung A05'inin de bir ODM tarafından üretildiğinden haberiniz var mıydı? Keza Samsung Tab A9 - A9 Plus modelleri de bir ODM tarafından üretiliyor ve üstüne sadece "Samsung" logosu basılıyor :). Yani bazı Global çaptaki markalar da bu yola başvurabiliyor. Tabii yine dediğiniz gibi olsa çok daha iyi olur :).

Omix Infinix ülkenin yüz karası telefonları. General Mobile harici bizim ülkede is yapmadı ki onun da bazı telefonları çok kötüydü.

Omix ile Infinix'in birbiri ile bağlantısı yok ki :D. Infinix'in kötü olduğu konusunda bende hemfikirim ama Omix'i değerlendirmek için serbest piyasa fiyatlarına bakmak lazım.

Omix ile Infinix'in birbiri ile bağlantısı yok ki :D. Infinix'in kötü olduğu konusunda bende hemfikirim ama Omix'i değerlendirmek için serbest piyasa fiyatlarına bakmak lazım.
Omix ve İnfinix diyecektim orda klavye hata yapmış.
Ne kadar ekmek o kadar köfte hesabı o iş, ben şahsen beğenmiyorum bu iki markayı.

Çin'de üretilen markasız, fason cihazlara etiket basıp satan 'Türk' markalarımızdan biri. 🤡
Paranızla rezil olmak isterseniz alabilirsiniz.