- Makaleler
- 6
Hocam "Android One" dediğiniz şey AOSP'nun üzerine yapılan Google'nın markalandırması, pazarlama taktiği gibi bir şey. GM de şu an AOSP kullanıyor, size göre bu mantıkla saf Android çöp mü
?
GM daha sonra da kendisi de bir şeyler yapmış. GM in Google pazarlaması vs şeylerinden sonraki yazılımlarını denedim. Ve hiç beğenmedim. Ağır çalışıyordu cihaz. Daha telefonu açacaksın 5 saniye bekliyorsun
O bahsettiğiniz markalar gerek Çin halkı gerekse Çin hükümeti tarafından desteklediği için bu günlere gelebildi. Ben en azından aşırı kötü özelliklere sahip olmadığı sürece bizim de markalarımızı desteklememiz gerektiğini düşünüyorum. Mesela bahsettiğimiz GM 24 Pro'nun üstünden 2 yıl geçmesine rağmen şu anki güncel A16'dan Android sürümü dışında geri kalır yanı yok.
Bizde nerede hükumet sadece savunma sanayiye para yatırsın
Geçen senenin Samsung A05'inin de bir odm tarafından üretildiğinden haberiniz var mıydı? Keza Samsung Tab A9 - A9 Plus modelleri de bir odm tarafından üretiliyor ve üstüne sadece "Samsung" logosu basılıyor. Yani bazı global çaptaki markalar da bu yola başvurabiliyor. Tabii yine dediğiniz gibi olsa çok daha iyi olur
.
Yani düşük segmentlere Samsung yapabilir sonuçta "alt segment" ama bu markalar sadece bu segmentlerde olduklarından, yani en azından kendileri üretsinler. Reeder mesela hükumet destekli, saçma sapan işler yapacağına doğru düzgün işler yapsa çok iyi konumda olurdu.