Bütçe
20.000 TL

mniways

Uzman
Aracım Omoda 5 2023 model. Mevcut multimedya sisteminin ses kalitesi pek tatmin etmiyor. Çok abartıya kaçmadan, fark edilir derecede daha net ve temiz ses alabileceğim bir sistem kurmak istiyorum.

Bütçem 60-70 bin TL seviyelerinde değil, daha çok fiyat/performans odaklı ve maksimum 15-20.000 TL civarında. Dünyaya müzik dinleten arkadaşlardan ziyade, araç içinde müzik zevkini artıracak seviyede bir şeyler yapmak istiyorum.

Pioneer S1000A2’ye baktım ama tek başına yeterli olmaz sanırım.

Son düzenleyen: Moderatör:
Aracım Omoda 5 2023 model. Mevcut multimedya sisteminin ses kalitesi pek tatmin etmiyor. Çok abartıya kaçmadan, fark edilir derecede daha net ve temiz ses alabileceğim bir sistem kurmak istiyorum.

Bütçem 60-70 bin TL seviyelerinde değil, daha çok fiyat/performans odaklı ve maksimum 15-20.000 TL civarında. Dünyaya müzik dinleten arkadaşlardan ziyade, araç içinde müzik zevkini artıracak seviyede bir şeyler yapmak istiyorum.

Pioneer S1000A2’ye baktım ama tek başına yeterli olmaz sanırım.
Omoda 5 için ses sistemi iyileştirmesi yapmak için önerilerim şu şekildedir:

1. Hoparlör Değişimi​

• Öneri: Ön kapı hoparlörlerini değiştirmek. Bu, ses kalitesini önemli ölçüde artıracaktır.
  • Marka/Model:
- Focal PS 130 (13 cm)
- Hertz DCX 130 (13 cm)
- Kurulum: Hoparlörleri profesyonel bir teknisyene taktırmak; bu, optimal ses kalitesi için önemlidir.

2. Amfi Eklenmesi​

• Öneri: Ses sistemine güç sağlayacak bir amplifikatör eklemek; bu, sesin netliğini artırır ve distorsiyonu azaltır.
  • Marka/Model:
- Pioneer GM-DX874
- Kurulum: Amfiyi araca uygun bir konuma (genellikle bagaj veya altınızdaki bir alana) yerleştirin.

3. Subwoofer Kurulumu​

• Öneri: Düşük frekansları arttırmak için bir subwoofer eklemek.
  • Marka/Model:
- JBL Stage 1200B (Aktif subwoofer)
- Kurulum: Subwoofer’ı bagajda veya ön koltuk altında düzgün bir yere yerleştirin.

4. Kabin ve Kablo Değişimi​

• Öneri: Kaliteli ses kabloları kullanmak; bu, ses kayıplarını en aza indirir.
  • Marka/Model:
- OFC (Oxygen-Free Copper) kablolar
- Kurulum: Kabloları araç içi ses sistemine uygun şekilde döşeyin.

5. Ses Geliştirme Eklentileri​

• Öneri: Ses yalıtım malzemeleri eklemek, dışarıdan gelen gürültüyü azaltır ve ses kalitesini artırır.
  • Marka/Model:
- Noico 80 mil
- Kurulum: Kapı panelleri ve bagaja bu malzemeyi uygulamak.

Bütçe ve Sonuç​

- Tahmini Bütçe:
- Hoparlör: 5.000 TL
- Amfi: 4.000 TL
- Subwoofer: 3.000 TL
- Kablolar: 2.000 TL
- Ses Yalıtımı: 5.000 TL
- Toplam: Yaklaşık 19.000 TL

Bu adımları uygulayarak Omoda 5'inizde fark edilir bir ses kalitesi artışı sağlayabilirsiniz. İyi müzik dinlemeleri!