Omoda 5 için 20.000 TL bütçeyle ses sistemi iyileştirme önerileri

Bütçe
20.000 TL

mniways

Uzman
Aracım Omoda 5 2023 model. Mevcut multimedya sisteminin ses kalitesi pek tatmin etmiyor. Çok abartıya kaçmadan, fark edilir derecede daha net ve temiz ses alabileceğim bir sistem kurmak istiyorum.

Bütçem 60-70 bin TL seviyelerinde değil, daha çok fiyat/performans odaklı ve maksimum 15-20.000 TL civarında. Dünyaya müzik dinleten arkadaşlardan ziyade, araç içinde müzik zevkini artıracak seviyede bir şeyler yapmak istiyorum.

Pioneer S1000A2’ye baktım ama tek başına yeterli olmaz sanırım.

Son düzenleyen: Moderatör:
Omoda 5 için ses sistemi iyileştirmesi yapmak için önerilerim şu şekildedir:

1. Hoparlör Değişimi​

• Öneri: Ön kapı hoparlörlerini değiştirmek. Bu, ses kalitesini önemli ölçüde artıracaktır.
  • Marka/Model:
- Focal PS 130 (13 cm)
- Hertz DCX 130 (13 cm)
- Kurulum: Hoparlörleri profesyonel bir teknisyene taktırmak; bu, optimal ses kalitesi için önemlidir.

2. Amfi Eklenmesi​

• Öneri: Ses sistemine güç sağlayacak bir amplifikatör eklemek; bu, sesin netliğini artırır ve distorsiyonu azaltır.
  • Marka/Model:
- Pioneer GM-DX874
- Kurulum: Amfiyi araca uygun bir konuma (genellikle bagaj veya altınızdaki bir alana) yerleştirin.

3. Subwoofer Kurulumu​

• Öneri: Düşük frekansları arttırmak için bir subwoofer eklemek.
  • Marka/Model:
- JBL Stage 1200B (Aktif subwoofer)
- Kurulum: Subwoofer’ı bagajda veya ön koltuk altında düzgün bir yere yerleştirin.

4. Kabin ve Kablo Değişimi​

• Öneri: Kaliteli ses kabloları kullanmak; bu, ses kayıplarını en aza indirir.
  • Marka/Model:
- OFC (Oxygen-Free Copper) kablolar
- Kurulum: Kabloları araç içi ses sistemine uygun şekilde döşeyin.

5. Ses Geliştirme Eklentileri​

• Öneri: Ses yalıtım malzemeleri eklemek, dışarıdan gelen gürültüyü azaltır ve ses kalitesini artırır.
  • Marka/Model:
- Noico 80 mil
- Kurulum: Kapı panelleri ve bagaja bu malzemeyi uygulamak.

Bütçe ve Sonuç​

- Tahmini Bütçe:
- Hoparlör: 5.000 TL
- Amfi: 4.000 TL
- Subwoofer: 3.000 TL
- Kablolar: 2.000 TL
- Ses Yalıtımı: 5.000 TL
- Toplam: Yaklaşık 19.000 TL

Bu adımları uygulayarak Omoda 5'inizde fark edilir bir ses kalitesi artışı sağlayabilirsiniz. İyi müzik dinlemeleri!

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…