Finansal özgürlüğün için adım atmaya başlayabilirsin. Ne kadar erken o kadar iyi. Yaşıtların orada burada patronunun ağzını koklarken. Sen istediğini yapabilme özgürlüğüne sahip olacaksın. Tabii finansal özgürlük öyle kolay bir şey değil onu da bil. Herkes yapmak ister ama herkes yapamaz çünkü çok büyük fedakarlıklar yapıp her zaman biriktirmen gerekir. Eğer ki yaşın 18 ise tavsiyem şimdiden gerçekten mesela 50.000TL kazanıyorsan 40.000TL'sini biriktirmeye başlayıp onu bir şekilde hisse fon veya eğer ki çok dindar biri değilsen enflasyonist ülkelere bak orada bazen hem döviz cinsinden hem de enflasyon üzerinden kur veriyorlar örneğin 2025 türkiyesi vb. böylece zarar etmessin paran hem döviz cinsinden zarar görmez hem de enflasyondan zarar görmez. Bir tane yatırımcı takip ediyorum ayrıca hepimizin bildiği andrew Tete'yi de bu yöntemle geçen sene paraya para demediler. Hem de devletin yatırımcılara 20 yıl vergi yok demesi resmen Türkiye'yi parası olanın parasını 3'e 5'e katladığı bir ülke haline getirdi. Zaten şu an pek emin değilim. Önceden günde 4 saat finans ile alakalı her şeyi takip ederdim. Ama şu an pek zamanım yok. En son hatırladığım kadarıyla 1 milyon TL'n varsa bankalar sana 33.000TL veriyordu faizden ama ne kadar sürdürülebilir dersen orasını bilemem. Bu arada unutmadan yatırım tavsiyesi değildir.
Finansal özgürlüğün için adım atmaya başlayabilirsin. Ne kadar erken o kadar iyi. Yaşıtların orada burada patronunun ağzını koklarken. Sen istediğini yapabilme özgürlüğüne sahip olacaksın. Tabii finansal özgürlük öyle kolay bir şey değil onu da bil. Herkes yapmak ister ama herkes yapamaz çünkü çok büyük fedakarlıklar yapıp her zaman biriktirmen gerekir. Eğer ki yaşın 18 ise tavsiyem şimdiden gerçekten mesela 50.000TL kazanıyorsan 40.000TL'sini biriktirmeye başlayıp onu bir şekilde hisse fon veya eğer ki çok dindar biri değilsen enflasyonist ülkelere bak orada bazen hem döviz cinsinden hem de enflasyon üzerinden kur veriyorlar örneğin 2025 Türkiyesi vb. böylece zarar etmessin paran hem döviz cinsinden zarar görmez hem de enflasyondan zarar görmez. Bir tane yatırımcı takip ediyorum ayrıca hepimizin bildiği Andrew Tete'yi de bu yöntemle geçen sene paraya para demediler. Hem de devletin yatırımcılara 20 yıl vergi yok demesi resmen Türkiye'yi parası olanın parasını 3'e 5'e katladığı bir ülke haline getirdi. Zaten şu an pek emin değilim. Önceden günde 4 saat finans ile alakalı her şeyi takip ederdim. Ama şu an pek zamanım yok. En son hatırladığım kadarıyla 1 milyon TL'n varsa bankalar sana 33.000TL veriyordu faizden ama ne kadar sürdürülebilir dersen orasını bilemem. Bu arada unutmadan yatırım tavsiyesi değildir.
Ben sadece teori olarak dedim. Ayrıca aile evinde yaşıyorsa gayette yapar? Hadi diyelim yapamadı niye çocuğun moralini bozuyorsunuz? Kendiniz yapamayacaksınız diye onunda yapamayacağı anlamına mı geliyor? 40 biriktiremiyorsa 10 biriktirsin ne diyeyim ben? Ben arkadaşa özgürlüğü için çalışsın dedim. Daha iyi bi önerin varsa buyur profesör seni dinliyorum?
Ben sadece teori olarak dedim. Ayrıca aile evinde yaşıyorsa gayet de yapar? Hadi diyelim yapamadı niye çocuğun moralini bozuyorsunuz? Kendiniz yapamayacaksınız diye onunda yapamayacağı anlamına mı geliyor? 40 biriktiremiyorsa 10 biriktirsin ne diyeyim ben? Ben arkadaşa özgürlüğü için çalışsın dedim. Daha iyi bir önerin varsa buyur profesör seni dinliyorum?
Çalışmak istemiyorum diyen adama çalış diyorsun, ütopik önerilerde bulunuyorsun ve bir de bunlar sanki makulmüş gibi "daha iyi önerin varsa buyur" diyorsun zihninin işleyişini merak ettim doğrusu. Hayır daha iyi bir önerim yok çünkü bu konuda önerebilecek bir şey yok. Konu sahibi ne miras yoluyla ne de çalışarak zenginleşmeden zengin olmak istiyor. Zannımca ikinizin de yaşı epey küçük, nasihati ben değil hayat verecektir.
Çalışmak istemiyorum diyen adama çalış diyorsun, ütopik önerilerde bulunuyorsun ve bir de bunlar sanki makulmüş gibi "daha iyi önerin varsa buyur" diyorsun zihninin işleyişini merak ettim doğrusu. Hayır daha iyi bir önerim yok çünkü bu konuda önerebilecek bir şey yok. Konu sahibi ne miras yoluyla ne de çalışarak zenginleşmeden zengin olmak istiyor. Zannımca ikinizin de yaşı epey küçük, nasihati ben değil hayat verecektir.
Çalışmayana ekmek olmadığını söylemek küçüklükse evet küçüğüm başka soru? ayrıca bunun neresi ütopik ailesiyle yaşarsa yapabileceğini sende biliyorsun. Hem ayrıca dedim ki 40 biriktiremiyorsan 10 biriktir sanırım sizin yaşlılıktan gözleriniz kör olmuş ha dede? Nasihatı biz öğrendikte devir senin devrindeki gibi işlemiyor dede