Krmm

Üstün
9800x3d ve 5080'den oluşan bir sistem topluyorum. Ve bu sistemi minimum 5 sene değiştirmeyi düşünmüyorum.

Normalde 1200 watt alıp psu defterini ömür boyu kapatmayı düşünüyordum. Fakat yıllar sonra sistemimi yükseltmek istediğimde muhtemelen yeni bir ATX standartı falan çıkmış olacak. Yani mesela RTX 6000 , 7000 serisini es geçelim 8000 serisi çıktığında tepe model bir ekran kartı alayim desem şuanki 1200 watt psu'yu belkide o ekran kartına takamayacam.

O yüzden şuan için sadece günü kurtarmalık bir psu alsam daha mantıklı değil mi ? Günü kurtarmalıktan kastettiğim şey sadece watt açısından bu arada. Marka olarak her türlü tepe model bir psu alacam zaten.

ATX 3 standardi yeni cikti sayilir zaten. Yeni bir standarda gecilse bile donusturucu ile kullanilabiliyor neticede. Bunlardan yana sorun olmaz da urun omrunu ne zaman tamamlar orasi bilinmez.

Hiç bir teknolojik aleti ömür boyu kullanamazsın hocam o işi geç. He alırsın güzel bir şey, 7-8 sene ölürsün o sana ömürlük olur.
ATX 3 standardi yeni cikti sayilir zaten. Yeni bir standarda gecilse bile donusturucu ile kullanilabiliyor neticede. Bunlardan yana sorun olmaz da urun omrunu ne zaman tamamlar orasi bilinmez.
O halde kaç watt almak mantıklı olur sizce ?

2014 yılında aldığım Thermaltake Smartpower 650'yi hala kullanıyorum. 11 yıl olacak, sıfır sıkıntı. Almak mantıklı, biraz da şanslıysanız evladiyelik kullanırsınız.

İki hafta önce 6700XT alıp taktım mesela. Bu PSU çok fazla sistem değişimi gördü.