ALCYONEUS

Uzman
Merhaba, askerliğini yedek subay veya astsubay olarak yapanlara bir soru sormak istiyorum:

1. Askerliğinizi yaptıktan sonra size "istersen gel, kal" dendi mi? Kal derlerse kalmak mantıklı mıdır ve boy kilo şartları nelerdir?
2. Teknik eleman/bakım onarımcı (teknisyen, tekniker) olarak, illa rütbeli olmaya gerek kalmadan devam etmek mümkün müdür? Ya da aynı rütbede farklı görev veya bir alt rütbede aynı görev veriliyor mu?

Ön lisans elektronik mezunuyum ve yedek astsubay olarak gidilebildiğini biliyorum ama boy kilo şartlarını pek sağlayamıyorum (boyum uzun değil). Savunma sanayi fabrikasında bakım onarım stajı yapmam etkiler mi? Yedek astsubay olarak gitsem, askerde kalma şansım var mıdır?

Merhaba, askerliğini yedek subay veya astsubay olarak yapanlara bir soru sormak istiyorum:

1. Askerliğinizi yaptıktan sonra size "istersen gel, kal" dendi mi? Kal derlerse kalmak mantıklı mıdır ve boy kilo şartları nelerdir?
2. Teknik eleman/bakım onarımcı (teknisyen, tekniker) olarak, illa rütbeli olmaya gerek kalmadan devam etmek mümkün müdür? Ya da aynı rütbede farklı görev veya bir alt rütbede aynı görev veriliyor mu?

Ön lisans elektronik mezunuyum ve yedek astsubay olarak gidilebildiğini biliyorum ama boy kilo şartlarını pek sağlayamıyorum (boyum uzun değil). Savunma sanayi fabrikasında bakım onarım stajı yapmam etkiler mi? Yedek astsubay olarak gitsem, askerde kalma şansım var mıdır?
1. Askerlik sonrası kalma durumu:
- Askerliğinizi tamamladıktan sonra size "istersen gel, kal" denmesi durumu, genellikle ihtiyaç ve performansa bağlıdır.
- Kalan kişiler için genellikle belirli bir süre içinde rütbeli pozisyonlar için başvuru yapılabilir.
- Boy-kilo şartları, Türk Silahlı Kuvvetleri’nin belirlemiş olduğu standarda bağlıdır. Bunun için ilgili yönetmelikleri kontrol etmenizde fayda var.

2. Teknik eleman/bakım onarımcı olarak görev:
- Rütbeli personel olmadan da askeri teknisyen pozisyonlarında çalışmak mümkündür.
- Aynı rütbede farklı görevlerin verilmesi genellikle mümkündür, ancak rütbe düşürülmesi durumları görevin niteliğine göre değişiklik gösterebilir.

3. Ön lisans elektronik mezunu olarak:
- Yedek astsubay olarak gitme durumunuz, mezuniyet durumunuza bağlıdır.
- Boy-kilo şartlarınınızın uygun olmaması, askerliğe kabulde sorun yaratabilir. Ancak, staj yapmış olmanız ve teknik deneyim kazanmanız, iş bulma ve kalma olasılığınızı artırabilir.
- Askerde kalma şansınız, performansınıza ve kurumun ihtiyaçlarına bağlıdır.