Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

diazpov

Çalışkan
Merhaba arkadaşlar.

Ön lisans mezunuyum ve erteleme (tecil) süremin bitmesine 4 ay kaldı. Ailevi sebeplerden ötürü bu süreyi uzatmak istiyorum; bu konu hakkında beni bilgilendirebilecek, yardımcı olabilecek biri varsa sevinirim.

Etrafımdaki insanların bana söylediğine göre; "YKS'ye başvur, daha sonra başvuru belgelerini askerlik şubesine bırak." dediler. Böylelikle tecil belirli bir zaman uzatılıyormuş. Eğer üniversiteye yerleşirsem öğrenci belgem olduğu için uzamaya devam ediyormuş, yerleşemezsem askere gidiyormuşum.

Umarım durumu anlatabilmişimdir, gerçekten böyle bir şey var mı?

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Merhabalar,

Ön lisans mezunu bir birey eğitim sebebi ile ancak lisans bir programa girer ise askerliğe uzar. O da 28 yaşına kadar. Onun haricinde YKS başvuru belgeni getir tecilini uzatalım gibi bir kavramı daha önce hiç görmedim, duymadım. En yakın askerlik şubesine gidip konu ile ilgili danışabilirsiniz.

Öyle bir şey olması durumunda da büyük ihtimal askerlik şubesi personelin inisiyatifine bağlı bir durumdur.
Merhabalar,

Ön lisans mezunu bir birey eğitim sebebi ile ancak lisans bir programa girer ise askerliğe uzar. O da 28 yaşına kadar. Onun haricinde YKS başvuru belgeni getir tecilini uzatalım gibi bir kavramı daha önce hiç görmedim, duymadım. En yakın askerlik şubesine gidip konu ile ilgili danışabilirsiniz.

Öyle bir şey olması durumunda da büyük ihtimal askerlik şubesi personelin inisiyatifine bağlı bir durumdur.

Çözüm
Merhabalar,

Tamamdır, teşekkür ederim.