Memurların yeşil pasaportunun kaldırıldığı vakit mantıklı olabilir tabii.Boş ver, iyi yapmışsın. Aile evin varsa özel sektörden devam et, erken emekli olursun hem. Çünkü 5 yılda 1 yıl fazladan emekliliğin yatıyor. Memur 10 yıl özel sektörde çalışır, sen 10 yılda 12 yıl çalışmış gibi olursun.
Detaylar
Kim cevapladı?- Katılım
- 21 Aralık 2023
Tek derdin o olsun.Memurların yeşil pasaportu kaldırıldığı vakit mantıklı olabilir tabii.
Vize serbestisi olsa dert edilecek konu değil de malumumuz şartlar..
Aynı şehirde mi? Yoksa yakın bir şehir mi? Bence boş ver okulu falan, işine gücüne bak. Hep perişan okuyanlar. Benim makine mühendisi arkadaşım inek bakıyor köyünde ve normal bir mühendis değil. İş yok diyor.Yok, KYK'de kalıyorum artık. Hafta sonları dönüyorum eve.
Git Muğla, Antalya gibi yerlere bir tane bul, Avrupalı kız, kısa yoldan kimliğin bile olur.Vize serbestisi olsa dert edilecek konu değil de malumumuz şartlar..
KayseriL3e
Bilgin
Doğru yaptığımı düşündüklerim yanlış, Yanlış yaptıklarım doğru gibi... (Tarih bana göre aşırı zordu)
Winner
Bilgin
Yok 100 KM falan, farklı il.Ayni sehirde mi? Yoksa yakin bir sehir mi? Bence bosver okulu falan isine gucune bak. Hep perisan okuyanalr. Benim makine muhendisi arkadasim inek bakiyor koyunde ve normal bir muhendis degil. Is yok diyor
- Makaleler
- 10
Herkese geçmiş olsun.Öncelikle Ön Lisans KPSS'ye giren herkese başarılar diliyorum, umarım herkesin sınavı iyi geçmiştir ve istedikleri puanları alırlar.
Sınav acısıyla tatlısıyla, iyisiyle kötüsüyle bir şekilde geldi geçti. Bu sınav hakkında ne düşünüyorsunuz? Kolay mıydı yoksa zor muydu? Düşüncelerinizi bekliyorum.
Güncel Bilgiler kısmı da fasa fisoydu resmen. Kimya'dan bir soru vardı, Küçük Prens'i sormuşlardı. Tezhip sanatını sormuşlardı. Orada belki Aşık sorusu ve sporla ilgili bir soru vardı o zorlayıcı olabilir.Türkçe zor değildi, gayet yapılabilecek sorular vardı. Yorum yapma kabiliyeti olan herkesin kolaylıkla erişebileceğini düşünüyorum. Sözel Mantık da kolaydı.
Matematik kısmında Geometri'ye hiç bakmadım ondan yorum yapmayacağım ancak Matematik olarak kolaydı. İlk 7 soru zaten temelden de temeldi. Belki karekök sorusu zorlayabilir, o da belki.
Genel olarak sınava puanım: 10 üzerinden 5 zorluk seviyesi.
Ek olarak ÖSYM'de kitapçık yayımlandı zaten dileyen kontrol edebilir.
Herkese geçmiş olsun.
Güncel Bilgiler kısmı da fasa fisoydu resmen. Kimya'dan bir soru vardı, Küçük Prens'i sormuşlardı. Tezhip sanatını sormuşlardı. Orada belki Aşık sorusu ve sporla ilgili bir soru vardı o zorlayıcı olabilir.
Genel olarak sınava puanım: 10 üzerinden 5 zorluk seviyesi.
Ek olarak ÖSYM'de kitapçık yayımlandı zaten dileyen kontrol edebilir.
Güncel Bilgiler konusunda Âşık Veysel sorusu ve İşaret sorusu basitti ama maalesef Tezhip'i ve Küçük Prens'i yanlış yapmışım
Türkçenin kolay ancak okuması çok vakit alan paragraflardan oluştuğunu söyleyebilirim. Sözel Mantık'tan da vakit kalmadığı için iki tanesini yanıtlayabildim. Matematiğe bakmadım, bu yüzden yorum yapmayacağım.
Tarih ise tamamen ezbere dayalı bir sistemden ziyade daha çok yoruma, neden-sonuç ilişkisi kurabilmeye dayalıydı. Kazık sorular vardı.
Coğrafya ise tam tersi şekilde daha çok ezber ve tekrar istiyordu. Vatandaşlıkta bazı sorular direkt ezbere dayanırken bazıları bilgi ve yorumla da çözülebilecek türdeydi.
Sınav genel olarak iyi çalışana ortalamanın üstünde, çalışmayanlar için ise oldukça zorlayıcıydı.