Merhaba arkadaşlar, konu başlığındanda gördüğünüz gibi yapılabilir mi örneğin sekreterlik okuyoruz. Mezun olunca veya iş bulamayınca tekrardan YKS girip 4 yıllık bölüm kazanabilir miyiz? Örneğin hemşirelik kazanmak istiyorum diyelim. Bu mümkünü?

2 senelik okuyup okulu bitirdikten sonra 4'e tamamlamak için DGS'ye de girebilirsiniz. Tabii bölümünüzün hemşireliğe tamamlanabiliyor olması gerek. Ek olarak da bazı üniversiteler 1'den bazıları 2'den bazıları da 3. sınıftan başlatıyor. Birçok kişi YKS'ye girmeyi tercih edip DGS'yi saçma bulsa da aklınızda bulunsun.

Hocam ben tıbbi dokümantasyon sekreterlik yazmayı düşünüyorum ve bir gün memnun olmazsam YKS sınavına tekrar girip hemşirelik kazanmayı istiyorum DGS ile hemşirelik geçiş yapılamıyor benim istediğim bölümden ama. Mezun olunca veya daha birinci yılımızdayken üniversitede YKS çalışıp hemşirelik kazanabilir miyiz?

2 senelik okuyup okulu bitirdikten sonra 4'e tamamlamak için DGS'ye de girebilirsiniz. Tabii bölümünüzün hemşireliğe tamamlanabiliyor olması gerek. Ek olarak da bazı üniversiteler 1'den bazıları 2'den bazıları da 3. sınıftan başlatıyor. Birçok kişi YKS'ye girmeyi tercih edip DGS'yi saçma bulsa da aklınızda bulunsun.

Hocam ben tıbbi dokümantasyon sekreterlik yazmayı düşünüyorum ve bir gün memnun olmazsam YKS sınavına tekrar girip hemşirelik kazanmayı istiyorum DGS ile hemşirelik geçiş yapılamıyor benim istediğim bölümden ama. Mezun olunca veya daha birinci yılımızdayken üniversitede YKS çalışıp hemşirelik kazanabilir miyiz?
Kazanabilirsin kazanmasına da bunda amaç ne? Direk 4 yıllık bölümü yazsan daha mantıklı değil mi?

Kazanırsın kazanmasına ama mezuna kalman daha mantıklı çünkü öbür türlü OBP'n yarıya düşüyor yani bi nevi iki kat çalışman lazım üniversite derslerin + yks yapmaktansa direkt mezuna kalman daha mantıklı. 2 senelik bölüm olarak da biraz daha araştırma yapabilirsin çünkü tıbbi sekreterlik atama olarak bi anda çok fazla atama yapıldı ve bu kadar fazla atama yapıldığı için önüne gelen bu bölümü yazıyor açıkögretim ve örgün öğretim ile okuyan iki kitle var. 2 senelik bölüm illa seçicem derseniz biraz daha araştırmanızı tavsiye ediyorum.

Dediğin mantıklı ancak şunu unutma; tıbbi sekreterlikte çok ciddi bir alım oldu ve sen kazanıp bitirene kadar kadronun tıkanma ihtimali var. Hemşirelik ise ataması yüksek olan bir bölüm ve stabil şekilde böyle ilerleyecek gibi duruyor. Tıbbi sekreterlik yerine diğer sağlık bölümlerini tercih edebilirsin.

Bir de belirteyim. Önlisans diploması elinde olsa da, başka bir lisans diploması aldığın takdirde önlisans KPSS'ye giremiyorsun artık. Bu yüzden iki seneliği bitirir bitirmez atanmaya çalış. O süre zarfında da hemşireliği bitirirsin.

Hocam, mecburen Ailem'den ve ortamdan uzaklaşmam gerekiyor inan mecburiyetten böyle bir şey yapmam lazım.

Mezuna kalmamayı düşünüyorsan ve bu konuda kararlıysan ben tıbbi sekreterlik yerine başka bir bölüm yazmanı tavsiye ederim. Artıdan teknikerler ve hemşirelerin maaşı çok farkli değil diye biliyorum. Kırık OBP ile YKS'ye hazırlanmaya çalışacağına 2 seneni KPSS'ye adamanı tavsiye edebilirim.

Önlisans atamaları 2 senede bir yapılıyor yani 2 sene birikmiş mezun olucak bunuda aklında bulundur.