Çözüldü Ön panele sıvı soğutma nasıl takılır?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Yer
İstanbul
Kasam zoko melody üst panel 240mm destekliyor ön panel 360mm. Phantom spirit kullanıyordum dün gece MSI MAG CoreLiquid 360 A13 sıvı soğutma sipariş ettim.

Bu sıvı soğutmayı ön panele nasıl takacağım hakkında hiç bilgim yok. Bu konuda rehber videosu var mıdır?

Phantom spirit fanlarınıda üst panele takıp daha iyi hava akışı sağlamayı da planlıyorum.

Çözüm

Kasanın ön fanlarını söküp yerine soğutucunun fanlarını takacaksınız, kasanın fanlarını da radyatötün içe bakan kısmına ters takacaksınız, içeri hava çekecek.

Hortumların aşağıdan gelme kısmına bende katılıyorum, öyle yapın.
Fanları Kasanın Önüne Koyun Radyatörü arkasına Boruyu Aşağı Bakacak Şeklinde Yapın Isınan Hava Yükselir Hem Pompada Zorlanmaz

Borular aşağıdan gelmeli aksi takdirde girişte hava biriktiğinden pompa arızası gibi durumlar oluşabilir. Kasaya baktım ön tarafta fan için pay bırakılmış. Fanları yine orada tutarken soğutma bloğunu kasanın içinde kalacak şekilde yerleştireceksiniz. Tersini yapmayın hava akışını bozarsınız.

Yani kasanın fanlarını çıkaracak mıyım? Anlamakta zorlanıyorum daha önce hiç sıvı soğutma kullanmadığım için. Sağ olun bu arada.

Yani kasanın fanlarını çıkaracak mıyım? Anlamakta zorlanıyorum daha önce hiç sıvı soğutma kullanmadığım için. Sağ olun bu arada.

Soğutucunun kendi fanlarını kullanacaksan sökmek zorundasın. Kalan fazla fanları yukarıya sol tarafta 1 egzoz kalan 2'si intake olarak koyabilirsin.

Kasanın ön fanlarını söküp yerine soğutucunun fanlarını takacaksınız, kasanın fanlarını da radyatötün içe bakan kısmına ters takacaksınız, içeri hava çekecek.

Hortumların aşağıdan gelme kısmına bende katılıyorum, öyle yapın.

Çözüm
Görünen fanlar sizde kasa fanları olacak, ters takılacak ki içeri hava çeksin, burada da ters takılı.

Soğutucunun fanları radyatörün önünde olacak.

Radyatörde push pull yapmak yerine yukarı takmak daha verimli olmaz mı? Yer konusunda sorun yok gibi duruyor.

Radyatörde push pull yapmak yerine yukarı takmak daha verimli olmaz mı? Yer konusunda sorun yok gibi duruyor.

Kullandığı soğutucunun fanlarını yukarı takacağım demiş, kasa fanları boşta kalıyor.

Ekran kartının daha az ısınmasını sağlar ön panelde push-pull.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…