Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Yer
İstanbul
Kasam zoko melody üst panel 240mm destekliyor ön panel 360mm. Phantom spirit kullanıyordum dün gece MSI MAG CoreLiquid 360 A13 sıvı soğutma sipariş ettim.

Bu sıvı soğutmayı ön panele nasıl takacağım hakkında hiç bilgim yok. Bu konuda rehber videosu var mıdır?

Phantom spirit fanlarınıda üst panele takıp daha iyi hava akışı sağlamayı da planlıyorum.

Çözüm
Kasam zoko melody üst panel 240mm destekliyor ön panel 360mm. Phantom spirit kullanıyordum dün gece MSI MAG CoreLiquid 360 A13 sıvı soğutma sipariş ettim.

Bu sıvı soğutmayı ön panele nasıl takacağım hakkında hiç bilgim yok. Bu konuda rehber videosu var mıdır?

Phantom spirit fanlarınıda üst panele takıp daha iyi hava akışı sağlamayı da planlıyorum.

Kasanın ön fanlarını söküp yerine soğutucunun fanlarını takacaksınız, kasanın fanlarını da radyatötün içe bakan kısmına ters takacaksınız, içeri hava çekecek.

Hortumların aşağıdan gelme kısmına bende katılıyorum, öyle yapın.
Şimdi fark ettim o zaman dediğiniz daha mantıklı kalıyor tabii kart boyutu falan da var.
Ekran kartıysa MSI VENTUS 2X 4070 TiS küçük sorun yaratmaz sanırım. Şimdi radyatörü fanları kasanın önüne bakacak şekilde PC fanlarını çıkarıp ön panele takacağım fanları dışarı bakacak şekilde. Sonra öndeki PC fanlarınıda söküp radyatörün arkasında anakarta bakacak şekilde mi takacağım?

@20424

Soğutucu fanlarını sökeceğiniz kasa fanları gibi düz takacaksınız, radyatöre doğru hava verecek.

Kasa fanlarını da aynı şekilde takacaksınız ama iç tarafta olduğu için biz ters yüzünü göreceğiz, görseldeki gibi.

Montajlarken takıldığınız nokta yazın bakarız.

Soğutucu fanlarını sökeceğiniz kasa fanları gibi düz takacaksınız, radyatöre doğru hava verecek.

Kasa fanlarını da aynı şekilde takacaksınız ama iç tarafta olduğu için biz ters yüzünü göreceğiz, görseldeki gibi.

Montajlarken takıldığınız nokta yazın bakarız.

Anladım şimdi kasanın fanları yerine radyatör fanlarını takacağım aynı şekilde, kasa fanlarınıda çıkardığım gibi radyatörün arkasında takacağım. Boruyu alta gelecek şekilde monte edeceğim. Saat 6-7 gibi elimde olur, takıldığım yerde sizi rahatsız ederim hocam. Çok teşekkürler.

Kasa önü geniş ise sandviç yöntemini kullan bence. Buz gibi işlemci istiyorsun çünkü :D.

Dosya Ekleri

• 1757246294962.webp
    1757246294962.webp
    583,6 KB · Görüntüleme: 66
Görselde görünmüyor ama olacak, evet 6 tane.
Benim kasa 240mm zor sığıyor üst tarafa taktım. Ön taraftan hava alıp radyatörden dışarıya atacak şekilde montajladım.
7600x oyunlarda 50-55c arasında çalışıyor. Kasanın önüne hava alacak şekilde taktığımda 65-70 arasına çıkıyordu.
Aynı zamanda ekran kartıda 5-10C fazla ısındığını fark edip yukarıya aldım.