Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

B10

Çalışkan
Arkadaşlar bu sabah arabanın sol ön tamponunu vurdum (işaretli yer). Arabanın o çıkıntısını köşeye bağlayan vida kısmı kırılmıştı.

Aracı hemen Toyota bayisine götürdüm, 10 dk içinde halletti. Ben de o panik ve stres sebebiyle nasıl yaptığını sormadan teşekkür edip gittim. Gerçekten çok güzel de yapmışlar.

Şimdi asıl sorum: vidası kırık olmasına rağmen nasıl yaptılar bunu? Yapıştırıcı ile mi yaptılar, yeni vida yeri mi açtılar, ne yaptılar? Yapan usta hiçbir sorun olmaz dedi.

Vurma öncesi:
IMG_2431.webp

Vurma sonrası:
IMG_2508.webp

Son düzenleyen: Moderatör:
Arkadaşlar bu sabah arabanın sol ön tamponunu vurdum (işaretli yer). Arabanın o çıkıntısını köşeye bağlayan vida kısmı kırılmıştı.

Aracı hemen Toyota bayisine götürdüm, 10 dk içinde halletti. Ben de o panik ve stres sebebiyle nasıl yaptığını sormadan teşekkür edip gittim. Gerçekten çok güzel de yapmışlar.

Şimdi asıl sorum: vidası kırık olmasına rağmen nasıl yaptılar bunu? Yapıştırıcı ile mi yaptılar, yeni vida yeri mi açtılar, ne yaptılar? Yapan usta hiçbir sorun olmaz dedi.

Vurma öncesi:
Eki Görüntüle 186300

Vurma sonrası:
Eki Görüntüle 186301
Sac ve plastik kaynağı ile kırılan bolumu yeniden eski haline getirmişlerdir.

Vidadan ziyade, vidanın girdiği plastik kısım kırılmıştır. Vida metal mi yoksa plastik mi? Bazı araçların plastik çünkü o kısım. Tampon vida klipsi denir ona. Vidayı onun içine koyup, sıkıştırıyorsun sıkar iken. Tampon ve davlumbazu birbirine tutturur. Tabi her markada böyle değil. Şekli değişebiliyor.

Normalde tamir etmez yetkili servis. Yenisi ile değiştirir. Davlumbaz klipsi diye de geçer ismi benzer şekilde.

Güzel yapmışlar,basit bir iş. Özel servise götürseydin, muhtemelen akıllı vida ile delerek tuttururlardı.

Ahlaklı bir ustaya götürselerdi dediğini yapmazdı :) Her özel servis aynı değil.
Öyle ustalar parmak ile sayılıyor artık, nadir. Yetişmiyor usta. Artık tampon tamirinde bir çoğu eritme,kaynatma ve akıllı vida kullanıyor. Özellikle de kasko anlaşmalı özel servisler bunu yapıyor.

Ben zaten her özel servis öyle değildir demedim, muhtemelen dedim. :)

Öyle ustalar parmak ile sayılıyor artık, nadir. Yetişmiyor usta. Artık tampon tamirinde birçoğu eritme, kaynatma ve akıllı vida kullanıyor. Özellikle de kasko anlaşmalı özel servisler bunu yapıyor.

Ben zaten her özel servis öyle değildir demedim, muhtemelen dedim. :)

Hocam gittim fotoğraf çektim. Sanırım yeni vida girişi açmışlar anladığım kadarıyla. Toyota bayiisine götürdüm arabayı direk.

Dosya Ekleri

• IMG_2512.webp
    IMG_2512.webp
    3,3 MB · Görüntüleme: 52
  • IMG_2509.webp
    IMG_2509.webp
    3,2 MB · Görüntüleme: 59
  • IMG_2510.webp
    IMG_2510.webp
    3,4 MB · Görüntüleme: 58