MaltaGang

Çalışkan
Dostlar, onboard ses kartı üzerindeki girişlerden nasıl ses alabilirim? Jak takıyorum ama ses gelmiyor. Farklı bir aktif etme ayarı mı var? Oto ses sistemi bağlayacağım, 2 tane amfi var; diğer girişlerde çalışması lazım.

1760189256056.webp

Son düzenleyen: Moderatör:
Dostlar, onboard ses kartı üzerindeki girişlerden nasıl ses alabilirim? Jak takıyorum ama ses gelmiyor. Farklı bir aktif etme ayarı mı var? Oto ses sistemi bağlayacağım, 2 tane amfi var; diğer girişlerde çalışması lazım.

Eki Görüntüle 191779
Onboard ses kartınızdan ses alabilmeniz için aşağıdaki adımları takip edebilirsiniz:

1. Ses Kartı Sürücülerini Kontrol Edin:
- Bilgisayarınızın ses kartı sürücülerinin güncel olduğundan emin olun. Gerekiyorsa sürücüleri güncelleyin veya yeniden yükleyin.

2. Ses Ayarları:
- Görev çubuundaki ses simgesine sağ tıklayın ve "Ses ayarları" veya "Ses denetimi" seçeneğini seçin.
- "Aygıtlar" kısmında, kullanılabilir ses çıkışlarını kontrol edin ve yanlışlıkla başka bir çıkış seçmediğinizden emin olun.

3. Realtek Audio Control:
- Aşağıdaki ayarları kontrol edin:
- Ön Panel ayarlarını "Ön Hoparlör Çıkışı" olarak ayarlayın.
- Arka Hoparlör Çıkışı olarak ayarını "Arka Hoparlör Çıkışı" olarak seçin.
- Orta/Subwoofer Hoparlör Çıkışı ayarını gözden geçirin ve gerekirse değiştirin.

4. Otomatik Ses Çıkışı:
- "Otomatik ses sistemi bağlama" seçeneğini etkinleştirin. Bu seçenek tüm bağlantıları algılamanıza yardımcı olabilir.

5. Ses Seviyesini Kontrol Edin:
- Hem işletim sisteminde hem de hoparlörlerinizin ses seviyelerini kontrol edin. Sesin kapalı veya düşük olmadığından emin olun.

6. Farklı Kablolar ve Girişler Deneyin:
- Farklı ses kabloları kullanarak veya farklı girişlere bağlayarak sorunun devam edip etmediğini kontrol edin.

7. Fiziksel Bağlantıları Gözden Geçirin:
- Tüm kablo bağlantılarını kontrol edin. Kabloların sağlam bir şekilde bağlandığından ve hasar görmediğinden emin olun.

Yukarıdaki adımları izledikten sonra sorun devam ederse, daha fazla teknik detay sağlayarak yardımcı olabilirim.