Onboard ses kartı girişlerinden ses alamıyorum

MaltaGang

Çalışkan
Dostlar, onboard ses kartı üzerindeki girişlerden nasıl ses alabilirim? Jak takıyorum ama ses gelmiyor. Farklı bir aktif etme ayarı mı var? Oto ses sistemi bağlayacağım, 2 tane amfi var; diğer girişlerde çalışması lazım.

Son düzenleyen: Moderatör:
Onboard ses kartınızdan ses alabilmeniz için aşağıdaki adımları takip edebilirsiniz:

1. Ses Kartı Sürücülerini Kontrol Edin:
- Bilgisayarınızın ses kartı sürücülerinin güncel olduğundan emin olun. Gerekiyorsa sürücüleri güncelleyin veya yeniden yükleyin.

2. Ses Ayarları:
- Görev çubuundaki ses simgesine sağ tıklayın ve "Ses ayarları" veya "Ses denetimi" seçeneğini seçin.
- "Aygıtlar" kısmında, kullanılabilir ses çıkışlarını kontrol edin ve yanlışlıkla başka bir çıkış seçmediğinizden emin olun.

3. Realtek Audio Control:
- Aşağıdaki ayarları kontrol edin:
- Ön Panel ayarlarını "Ön Hoparlör Çıkışı" olarak ayarlayın.
- Arka Hoparlör Çıkışı olarak ayarını "Arka Hoparlör Çıkışı" olarak seçin.
- Orta/Subwoofer Hoparlör Çıkışı ayarını gözden geçirin ve gerekirse değiştirin.

4. Otomatik Ses Çıkışı:
- "Otomatik ses sistemi bağlama" seçeneğini etkinleştirin. Bu seçenek tüm bağlantıları algılamanıza yardımcı olabilir.

5. Ses Seviyesini Kontrol Edin:
- Hem işletim sisteminde hem de hoparlörlerinizin ses seviyelerini kontrol edin. Sesin kapalı veya düşük olmadığından emin olun.

6. Farklı Kablolar ve Girişler Deneyin:
- Farklı ses kabloları kullanarak veya farklı girişlere bağlayarak sorunun devam edip etmediğini kontrol edin.

7. Fiziksel Bağlantıları Gözden Geçirin:
- Tüm kablo bağlantılarını kontrol edin. Kabloların sağlam bir şekilde bağlandığından ve hasar görmediğinden emin olun.

Yukarıdaki adımları izledikten sonra sorun devam ederse, daha fazla teknik detay sağlayarak yardımcı olabilirim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…