doiya

Uzman
Hiç Half-Life oynamadım ve başlamak istiyorum. Half-Life zaten kütüphanemde vardı ve Steam yaz indirimde Black Mesa'yı almıştım. İlk önce hangisini oynamamı önerirsiniz?

Black Mesa oynayın direkt, Half Life'ı daha önce oynamadıysanız daha da oynamanıza gerek yok. Black Mesa en mantıklısı.
Black Mesa, HL2, HL2 Episode 1, HL2 Episode 2 şeklinde ilerleyin.

Hikaye olarak mı? Half-Life 1'e gerek yok. Black Mesa, Half-Life 1 remake oyunudur.

Önerdiğim sıralama:
Black Mesa, Half-Life 2, portal, Portal 2

Türkçe alt yazı destekleri var.

Bir de Black Mesa'dan sonra DLC'ler olan Blue Shift ve Opposing Force da oynanabilir. Olayları farklı gözden görmemizi sağlıyor.

İlk olarak Half-Life 1 oynanması taraftarıyım, hem sonradan Black Mesa oynarken "vay oyunu nasıl geliştirmişler" dedirtir hem de Half-Life 1 eski hissettiren bir oyun değil.

Hikaye dış kaynaklar olmadan Black Mesa'dan da anlaşılmaz diye düşünüyorum, bu yönden Half-Life 1 oynanmamazlık edilmez bence.

Tüm Half-Life oyunlarını maraton yapmış birisi olarak şu sırayı öneriyorum:

Half-Life 1 + Yan oyunlar > Black Mesa > Half-Life 2 + Yan oyunlar şeklinde olur. İllâ "ilk olarak hangisini oynamalıyım?" diye soruyorsanız da;

Eğer daha rafine, az ama öz oynanış istiyorsanız Half-Life 1. Daha kompaktır ve dediğim gibi daha rafinedir. Yağ gibi akarak oyunu bitirirsiniz, uzatmaz sıkmaz. Daha uzun soluklu oynanış, daha yeni mekanikler vb. görmek istiyorsanız ise Black Mesa. "Half-Life'a doyamadım, daha fazla oynamak istiyorum" diyorsanız sizin için biçilmiş kaftan oyun Black Mesa.