Önce Half-Life 1 mi oynanır yoksa Black Mesa mı?

doiya

Uzman
Hiç Half-Life oynamadım ve başlamak istiyorum. Half-Life zaten kütüphanemde vardı ve Steam yaz indirimde Black Mesa'yı almıştım. İlk önce hangisini oynamamı önerirsiniz?

Hikaye olarak mı? Half-Life 1'e gerek yok. Black-Mesa, Half-Life 1 remake oyunudur.

Önerdiğim sıralama:
Black-Mesa, Half-Life 2, Portal, Portal 2

Türkçe altyazı destekleri var.

Black Mesa oynayın direkt, Half Life'ı daha önce oynamadıysanız daha da oynamanıza gerek yok. Black Mesa en mantıklısı.
Black Mesa, HL2, HL2 Episode 1, HL2 Episode 2 şeklinde ilerleyin.

Hikaye olarak mı? Half-Life 1'e gerek yok. Black Mesa, Half-Life 1 remake oyunudur.

Önerdiğim sıralama:
Black Mesa, Half-Life 2, portal, Portal 2

Türkçe alt yazı destekleri var.

Bir de Black Mesa'dan sonra DLC'ler olan Blue Shift ve Opposing Force da oynanabilir. Olayları farklı gözden görmemizi sağlıyor.

Half-Life 1 hikayeyi anlatmıyor. Yürü ve sık tarzında tabii eski olması da sebebi. Direk Black Mesa'dan başlanabilir.

İlk olarak Half-Life 1 oynanması taraftarıyım, hem sonradan Black Mesa oynarken "vay oyunu nasıl geliştirmişler" dedirtir hem de Half-Life 1 eski hissettiren bir oyun değil.

Hikaye dış kaynaklar olmadan Black Mesa'dan da anlaşılmaz diye düşünüyorum, bu yönden Half-Life 1 oynanmamazlık edilmez bence.

Black Mesa başlayın. Half life 1 zaten eski bir oyun grafik ve mekanik açısından.

Black Mesa oynadığım en iyi oyun, gerçekten mükemmel bir deneyim arıyorsanız HL1'den önce onu oynayın.

Tüm Half-Life oyunlarını maraton yapmış birisi olarak şu sırayı öneriyorum:

Half-Life 1 + Yan oyunlar > Black Mesa > Half-Life 2 + Yan oyunlar şeklinde olur. İllâ "ilk olarak hangisini oynamalıyım?" diye soruyorsanız da;

Eğer daha rafine, az ama öz oynanış istiyorsanız Half-Life 1. Daha kompaktır ve dediğim gibi daha rafinedir. Yağ gibi akarak oyunu bitirirsiniz, uzatmaz sıkmaz. Daha uzun soluklu oynanış, daha yeni mekanikler vb. görmek istiyorsanız ise Black Mesa. "Half-Life'a doyamadım, daha fazla oynamak istiyorum" diyorsanız sizin için biçilmiş kaftan oyun Black Mesa.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…