One UI 8.5 güncellemesi Samsung Galaxy A16'yı çöp etti

Güncelleme yollayınca suç, yollamayınca suç. Giriş model kullanıcılarını anlamıyorum; evet, saçmasapan. İş hesap makinesine bile AI arka planı atmaları katılıyorum size.
Güncelleme gelmesi elbette güzel ancak telefonu çöp edecekse kim itiraz eder ki gelmemesine?

Bu denli giriş seviye modele bu kadar ağır arayüz güncellemesi gelmemeli mesela.

Galaxy M34 var buna da gelecek sanırım bu güncelleme. Yapmayalım o zaman.
Elinizden geldiğince uzak durun. Daha bir yılı geçmeyen cihazları bile kastıran bir güncelleme yapmayı nasıl becerdiler anlamıyorum. S25 kullanan arkadaşım da bazen drop yaşadığını söyledi.

Elinizden geldiğince uzak durun. Daha bir yılı geçmeyen cihazları bile kastıran bir güncelleme yapmayı nasıl becerdiler anlamıyorum. S25 kullanan arkadaşım da bazen drop yaşadığını söyledi.
Zaten telefonu aldığımda One U.I sürümü 4 müydü neydi yanlış hatırlamıyorsam. Çok hızlı sürümler yükseldi. Şimdiki aklım olsa hiç güncellemezdim. Her güncellemede şarjı daha hızlı bitmeye başladı gibi hissediyorum.

Güncelleme gelmesi elbette güzel ancak telefonu çöp edecekse kim itiraz eder ki gelmemesine?

Bu denli giriş seviye modele bu kadar ağır arayüz güncellemesi gelmemeli mesela.
Haklısınız, hatta One UI core uygulamasının daha sert olması gerektiği kanaatindeyim. Giriş seviyesi telefonlarda bu sorun Samsung, hatta direkt Android dünyasında yaşanıyor. Benim asıl demek istediğim (belli ki benim bahsettiğim insan grubu siz değilsiniz) bazı kullanıcılar Samsung veya diğer Android cihazlarda giriş sınıfı telefon alıp hem en güncel özelliklere ve UI'a sahip olmak hem de amiral gemisi performansı almak istiyorlar. Bu konunun çözümü, aynı arayüz biçiminde ancak daha hafifletilmiş şekilde UI sunmak. Bunu Samsung bir süredir yapıyordu, ancak belli ki sizin de yazdığınız gibi bu işi becerememişler.

Annemin A15 telefonuna da güncelledim. Herhangi bir kasma yok hocam. İlginç, telefon çok dolu mu?

@Caner Uncu, “7 yıl güncelleme desteği veriyoruz” diye ortalıkta Polat Alemdar gibi dolaştılar ama verdikleri güncellemeler telefonu o kadar ağırlaştırıyor ki, cihazın ömrü resmen kısalıyor. Sonra da insanı 2–3 yılda bir yeni telefon almaya mecbur bırakıyorlar. Bu yüzden Xiaomi'ye geçmeyi düşünüyorum. Kağıt üzerinde elimdeki telefondan daha kötü görünüyor ama kardeşim şu an kullanıyor; hem çok daha akıcı hem de uzun ömürlü hissettiriyor. Gerçekten inanılmaz bir fark var.

Giriş seviyesi olmasıyla alakası yok yani bence ondan bahsediyorum. Geri alma seçeneği de getirmiyorlar, nedenini asla anlamıyorum.

Ultra model kullanan arkadaşlarımın hiçbirinde bu sorun yok.

Bende de aynı cihaz var, hiçbir zaman güncellemedim, cihaz hâlâ kendini şubat 2025'te sanıyor, 315 tane sistem uygulamasını Canta ile kaldırdım, ancak bazı zorunluluklardan ötürü maalesef Google Play service ve Play Store'u tutuyorum ama genel olarak devre dışılar, ihtiyacım olduğunda açıyorum sonra kapatıyorum, Google Play System Update'i bile güncelletmiyorum.

En azından Bootloader kilidini açarak oradan Nothing veya OnePlus'a kaçarız.

Bende de aynı sorunlar mevcut maalesef. Cihaz A34.

Cihaz bezdirdi kendinden. Özellikle birkaç fonksiyon aynı anda açılınca (konum, Wi-Fi, Bluetooth vb.) İyice sapıtıyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…