@Caner Uncu, “7 yıl güncelleme desteği veriyoruz” diye ortalıkta Polat Alemdar gibi dolaştılar ama verdikleri güncellemeler telefonu o kadar ağırlaştırıyor ki, cihazın ömrü resmen kısalıyor.
Aynen öyle.

Ben bundan önce Samsung A10 kullanıyordum, 2019'dan 2025'e kadar tam 6 sene kullandım mesela.

Bu telefon daha ikinci senesinde şu One UI 8.5'ten dolayı çöp oldu. One UI 7 ve One UI 8 ile gerçekten gayet stabil çalışıyordu telefon. Şu an nereye tıklasam kasıyor. Twitter falan kullanılamaz durumda.

Annemin A15 telefonuna da güncelledim. Herhangi bir kasma yok hocam. İlginç, telefon çok dolu mu?
Değil, 45 GB dolu.

Ben S24'te bir sorun yasamadim acikcasi. Amiral cihazlarda bir zahmet olmasin ama yasayanlar gordugumden belirtmek istedim.

Samsung'un hala Core gibi hafif bir One UI surumunu giris model telefonlarda kullanmasi gerektigini dusunuyorum. Zaten donanimi zayif cihazlara agir yazilim yukleyip yoruyorlar. Bir de gittikce agirlasan upuzun bir guncelleme omru vermek ya bir mantik hatasi ya da kapitalizmin sonucu olmali. Baska bir aciklamasi yok.

A57 direkt 8.5 ile geldiği için hiçbir sorun yok. Bir önceki modeli A56'da yine bir sorun yok.
Giriş segment olan A07 ve A16 4G'de kasma donma yok şu anlık. Bence cihazdan cihaza değişiyor. Yoksa başka açıklaması olamaz.
Geçmiş olsun, downgrade yapabiliyorsanız yapın.

AOSP ile kullanıma sunma şartı konulmalı.
O zaman verileri nasıl toplayıp satacaklar? Bütün üreticiler güzel bir lobicilik faaliyeti ile buna izin vermezler, daha değiştirilebilen bataryalara murun-kırın ediyorlar, tüketici kendi cihazının ömrünü 1 gün bile uzatsa tetikleniyor milyarlık şirketler.

Ellerinden gelse Android TV'lerde bile internet bağlantısı zorunluluğu uygulayacaklar.

O zaman verileri nasıl toplayıp satacaklar? Bütün üreticiler güzel bir lobicilik faaliyeti ile buna izin vermezler, daha değiştirilebilen bataryalara murun-kırın ediyorlar, tüketici cihazının ömrünü 1 gün bile uzatsa tetikleniyor milyarlık şirketler.

Şu an ailemden biri aracılığıyla General Mobile'ın son çıkan cihazlarından birini test ettiriyorum, o da AOSP kullanıyor.

Bi' sıkıntı çıkmazsa ben de bir sonraki cihaz olarak General Mobile düşünüyorum. Şu ana kadar çok memnun :).

Şu an A36 kullanıyorum ve sistemden kaldırdığım App sayısı 198 oldu, İllallah ettirdi.

Şu an ailemden biri aracılığıyla General Mobile'ın son çıkan cihazlarından birini test ettiriyorum, o da AOSP kullanıyor.

Bi' sıkıntı çıkmazsa ben de bir sonraki cihaz olarak General Mobile düşünüyorum. Şu ana kadar çok memnun :).

Şu an A36 kullanıyorum ve sistemden kaldırdığım App sayısı 198 oldu, İllallah ettirdi.
Test ettirdiğiniz cihaz yüksek ihtimalle 26 Pro sanırım, benim babam 2 ay önce geçti. Cihaz bayağı akıcı ve iyi. Tavsiye ederim.