Makaleler
12
Yer
Antalya
Şu OneDrive'a aşırı gıcığım. Normalde kapatırım hiç kullanmam ancak bu sefer unutmuşum kapatmayı. Masaüstüne attığım her dosyayı yedekleyeceğim diye uğraşıyor haliyle. Ben de hadi belgeler klasörünü falan yedeklesin ama masaüstünü yedekleme yapmasın diye ayarını kapatayım dedim. Ayarı değiştirince dosyalar gidiyor masaüstündeki. Açınca geri geliyor. Yahu bu dosyalar zaten masaüstümde yerel olarak durmuyor mu? Niye yedeklemeyi kapatınca bu dosyalar da gidiyor? Bunu nasıl düzeltirim?

Yedekleme açık / yedekleme kapalı:

1742964075991.webp
1742964115487.webp

Şu OneDrive'a aşırı gıcığım. Normalde kapatırım hiç kullanmam ancak bu sefer unutmuşum kapatmayı. Masaüstüne attığım her dosyayı yedekleyeceğim diye uğraşıyor haliyle. Ben de hadi belgeler klasörünü falan yedeklesin ama masaüstünü yedekleme yapmasın diye ayarını kapatayım dedim. Ayarı değiştirince dosyalar gidiyor masaüstündeki. Açınca geri geliyor. Yahu bu dosyalar zaten masaüstümde yerel olarak durmuyor mu? Niye yedeklemeyi kapatınca bu dosyalar da gidiyor? Bunu nasıl düzeltirim?

Eki Görüntüle 135341Eki Görüntüle 135342
Yıllardır yaşadığım yerden dolayı günümüz şartlarında berbat denecek bir internetim var, OneDrive'ı başıma gelmiş en kötü şey olarak görüyorum. Yedeklerken hayatımı karartacak kadar internetimi kullanıyordu, 2020'den beri her format sonrası direkt OneDrive kapatır bir daha başlatmamak üzere unuturum. Üstteki öneri işinizi görür diye düşünüyorum.

Eki Görüntüle 135341Eki Görüntüle 135342

Uyuzdur, ISO modlarken ilk kaldırdıgımdır kendisi.
Hiç sorun yasamamak için yerel hesap kullansbilirsin.

İlgili dosya veya uygulamaya sağ tıklayınca ''Her zaman bu cihazda tut'' gibi bir seçenek olması lazım, onu seçip test eder misin?
Varsa da bulamadım ya.

Yıllardır yaşadığım yerden dolayı günümüz şartlarında berbat denecek bir internetim var, OneDrive'ı başıma gelmiş en kötü şey olarak görüyorum. Yedeklerken hayatımı karartacak kadar internetimi kullanıyordu, 2020'den beri her format sonrası direkt OneDrive kapatır bir daha başlatmamak üzere unuturum. Üstteki öneri işinizi görür diye düşünüyorum.
Normalde ben de kullanmam.
Uyuzdur, ISO modlarken ilk kaldırdıgımdır kendisi.
Hiç sorun yasamamak için yerel hesap kullansbilirsin.
OneDrive oturumunu kapatıp sileceğim eklentiyi. Ama belgelerde durması gereken şeyleri falan da alıp götürüyor eşitlemeyi durdurunca. Klasörde gözüken belgeler aslında klasörded değil de bulutta galiba. Diskte tutmak yerine bulutta tutuyor niyeyse. Hangi ayarla değiştiriliyor, anlarsam çözeceğim. Sinirlenmemeye çalışıyorum, penceresinin camına sövdürecek az kaldı.

Ben en iyisi tekrardan Windows'u kurayım. :rofl:

Son düzenleme:
Varsa da bulamadım ya.

OneDrive oturumunu kapatıp sileceğim eklentiyi. Ama belgelerde durması gereken şeyleri falan da alıp götürüyor eşitlemeyi durdurunca. Klasörde gözüken belgeler aslında klasörded değil de bulutta galiba. Diskte tutmak yerine bulutta tutuyor niyeyse. Hangi ayarla değiştiriliyor, anlarsam çözeceğim. Sinirlenmemeye çalışıyorum, penceresinin camına sövdürecek az kaldı.

Vallahi hocam ben surekli yerel ile kullanıyorum ki kendi isomu modlarken tik olmus herhalde ilk ondrive ve Edge'yi daha ISO'da mort ediyorum.😁
Hesaba baglasamda OneDrive olmayınca sorunsuz olmus oluyor, cocugun PC de boyle kullanıyoruz.
PC'yi kolay sekilde kullanmaktan ziyade daha çok karmasıklastırıyor.
Belgeleri vs yedekleyince kaldır hocam👍

Varsa da bulamadım ya.

Ben en iyisi tekrardan Windows'u kurayım. :rofl:
Biliyor musunuz aynı şeyi yaşadım. Fazla sinir olduğum için böyle şeylere yeni kurduğum Windows'u tekrardan kurdum. :) Çözüm bulunmazsa son çareniz olsun derim.

PC'yi kolay sekilde kullanmaktan ziyade daha çok karmasıklastırıyor.
Biliyor musunuz aynı şeyi yaşadım. Fazla sinir olduğum için böyle şeylere yeni kurduğum Windows'u tekrardan kurdum. :) Çözüm bulunmazsa son çareniz olsun derim.

Evet, asıl sorun bu. Kolaylaştırması gereken şeyin daha da zorlaştırıcı ve sinir bozucu olması. Kurarken ethernet kablosunu sökmemişim hadi zaten mailimi gireceğim diyerekten kurduydum. Pişman oldum. Şimdi tekrardan kuracağım. Zaten 15 dakika falan sürüyor sorun olmaz.

Evet, asıl sorun bu. Kolaylaştırması gereken şeyin daha da zorlaştırıcı ve sinir bozucu olması. Kurarken Ethernet kablosunu sökmemişim hadi zaten mailimi gireceğim diyerekten kurduydum. Pişman oldum. Şimdi tekrardan kuracağım. Zaten 15 dakika falan sürüyor sorun olmaz.

Hocam sen hadi biliyorsun, PC'yi format için yıgınla insan var goruyoruz.
İnternet kafeye vs giden bunlar ne yapar/yapabilir.
Bir ton kufur eder, gider yine bayılır dunya para vs