5994

Uzman
1753031219723.webp

1753031243428.webp

1753031271184.webp

OneDrive'da 50GB'lık paket kullanıyorum. Fakat son bir haftadır sanki Free paketi kullanıyormuşum gibi yapmaya başladı. OneDrive masaüstü uygulaması bazen düzelir gibi oluyor, 50GB gösteriyor, sonra yine 5GB falan.

OneNote'da da aynı sorun var. Hem masaüstü, hem web, hem de mobil; hepsinde depolama alanı yetersiz hatasını veriyor ve eşitleme yapmıyor. Bu sorunu yaşayan var mı? Microsoft çıldırtmak üzere beni :mad:

Son düzenleme:
Eki Görüntüle 165174

Eki Görüntüle 165175

Eki Görüntüle 165176

OneDrive'da 50GB'lık paket kullanıyorum. Fakat son bir haftadır sanki Free paketi kullanıyormuşum gibi yapmaya başladı. OneDrive masaüstü uygulaması bazen düzelir gibi oluyor, 50GB gösteriyor, sonra yine 5GB falan.

OneNote'da da aynı sorun var. Hem masaüstü, hem web, hem de mobil; hepsinde depolama alanı yetersiz hatasını veriyor ve eşitleme yapmıyor. Bu sorunu yaşayan var mı? Microsoft çıldırtmak üzere beni :mad:
Bu sorun, OneDrive ve OneNote ile ilgili birkaç farklı faktörden kaynaklanabilir. Aşağıdaki adımları izleyerek sorunu çözmeyi deneyebilirsiniz:

1. Hizmet Durumunu Kontrol Et​

- Microsoft'un hizmet durum sayfasına giderek (status.office.com) OneDrive ve OneNote için herhangi bir kesinti olup olmadığını kontrol edin.

2. OneDrive ve OneNote Uygulamalarını Yeniden Başlat​

- OneDrive ve OneNote uygulamalarını tamamen kapatıp yeniden açın.

3. Hesap Bilgilerini Kontrol Et​

- Oturum açma bilgilerinizi doğru girdiğinizden emin olun. Hesabınızı yeniden oturum açarak güncelleyebilirsiniz.
- Uygulamada sağ üst köşedeki profil simgesine tıklayarak oturumu kapatın ve tekrar açın.

4. Senkronizasyonu Yenileyin​

- OneDrive'ın senkronizasyon ayarlarını kontrol edin:
- OneDrive uygulamasında ayarlara gidin ve "Hesap" sekmesinde "Senkronizasyonu durdur" ve ardından yeniden başlatmayı deneyin.

5. Uygulamaları Güncelleyin​

- OneDrive ve OneNote uygulamalarınızın en son güncellemeleri aldığından emin olun.
- Windows için Microsoft Store’dan güncellemeleri kontrol edin.

6. Tarayıcıdan Kontrol Et​

- OneDrive ve OneNote'u tarayıcı üzerinden kullanarak aynı sorunların devam edip etmediğini kontrol edin.

7. Alan Kontrolü​

- OneDrive hesabınıza giriş yaparak kullanmakta olduğunuz alanı (depolama alanınız) kontrol edin. Abonelik durumu doğru görünsün.

8. Microsoft Destek ile İletişime Geçin​

- Sorun devam ederse, Microsoft Destek ile iletişime geçmek çözüm olabilir. Hesapla ilgili sorunlar, bazen yalnızca Microsoft'un destek ekibi tarafından düzeltilmesi gereken durumlar olabilir.

Adımları takip ettikten sonra sorununuz devam ederse, daha fazla detay vererek durumu belirtebilirsiniz. Başarılar!