Microsoft OneDrive vs Google One

Turkcell servisi Lifebox al geç en uygunu o. Çok değerli verilerin varsa sifreleyip atarsın.

Dosya Ekleri

• Screenshot_20250624_225600.webp
    Screenshot_20250624_225600.webp
    195,3 KB · Görüntüleme: 24
iPhone kullandığım için iCloud+ kullanıyorum. Ayrıca OneDrive'ın ücretsiz sürümünü kullanıyorum. Google One kullanmıyorum. Çünkü Android kullanmıyorum. Android kullansaydım, Google One Premium kullanırdım. Öte yandan iCloud+ kullanmasaydım Microsoft 365 kullanırdım. Çünkü Windows kullanıyorum.

Yani ben biraz aynı çatı altındaki ürünlere yöneliyorum. Google ile hiç işim olmadığı için oraya hiç yanaşmıyorum ama bu sizin için önemli değilse hem fiyat hem kullanım alanı bakımından Google One Premium daha mantıklı duruyor.

Hocam, hepsinin arasında en ucuz Google One var, bunda kabulüm. Ama Microsoft 365 pahalı değil mi? Tabii gerçekten verdiği parayı hak ediyorsa onu bilemem. iCloud deneyimim hiç olmadı.

Farklı bir alternatif isterseniz Proton Drive önerebilirim. Uçtan uca şifreli. Biraz pahalı gelebilir ama Play Store üzerinden abone olursanız çok daha uyguna sahip olabilirsiniz.

Bunlar pek terch edilmediği için ben de kullanmak istemem.

Turkcell servisi Lifebox al geç en uygunu o. Çok değerli verilerin varsa sifreleyip atarsın.

Hocam, bir teknoloji devi var, bir de Türkiye'de etkin bir(Ayrıca tek başına yaptığı hizmetler yok. Türk Telekom, TurkNet vb. gibi) şirket var.

İyi o zaman Google yapay zeka ile fotoğraflarını, dosyalarını taraması hoşuna gidiyorsa ne diyeyim. Teknoloji devi sonuçta.
İşte bu da sıkıntı. Verilerimizi satıyor, ona lafım yok. Küresel şirketler tekel olmaya başladı. Buna engel olmaya çalışıyorlar ve para cezası kesiyorlar. Chrome satılacak diye ortam ayağa kalktı. Ama unutuldu. Her türlü gidiyor.

Ayrıca, tek Google değil, bütün teknoloji devleri veri satıyor. Para cezası bunlar için fasa fiso geliyor bunlara. Ne yapalım yani?

Hocam, hepsinin arasında en ucuz Google One var, bunda kabulüm. Ama Microsoft 365 pahalı değil mi? Tabii gerçekten verdiği parayı hak ediyorsa onu bilemem. iCloud deneyimim hiç olmadı.
Fiyat incelemesi yaparken yalnızca depolama alanına bakmamak lazım. Yanında sunduğu hizmetler dolayısıyla fiyat değişebilir.

Örneğin Microsoft 365, depolama alanının yanı sıra kendi ofis programlarını, video düzenleme programlarını kullanmanıza olanak sağlıyor.

Google One ise ekstradan Workplace her ne ise onu sunuyor.

Ben Google One Premium 2 TB abonesi olmadığım için bana 5 TB’lık paketini teklif etmiyor. Paylaştığınız ekran görüntüsünden anladığım kadarıyla 5 TB’ın Gemini özelliği var. Şu şartlar altında işinize en çok gelen ürünü seçmelisiniz. En ucuz ürün diyorsanız Google One, fiyat ve Gemini önemli değil ofis programları önemli diyorsanız Microsoft 365 tercih edilebilir.

Şunu da söyleyeyim: Apple Store’da Mac aksesuarları kategorisinde Microsoft Office Ev ve İş 2024 adıyla, Microsoft Office 2024 ürünlerinin (Word, Excel, PowerPoint, OneNote, Outlook) ömür boyu kullanım hakkı 10.389 TL’ye satılıyor. Hem de Microsoft Store’dakinden (13.999 TL) çok daha ucuza satılıyor. Outlook istemezseniz kalan dört uygulama sadece 4.319 TL’ye satılıyor. Abonelik değil. Bir kere ödeme yapıyorsunuz, bir daha ödeme yapmıyorsunuz. O yüzden, ofis programları kullanmak için Microsoft 365 kullanmayı düşünüyorsanız, bir daha düşünün derim. Tek seferlik satın alım yaparak ofis programlarının ömür boyu kullanım hakkına sahip olabilirsiniz. Böylece Google One yine daha mantıklı olmuş olur.

1750842246441.webp

Satın aldığınız ürünleri lisans anahtarıyla hesabınıza kaydederek Abonelikler sayfasında görüntüleyebilirsiniz. Gelecekte Windows yerine macOS'ta da kullanabilirsiniz. Her 3 ayda bir cihazlar arası lisans aktarımı yapabiliyorsunuz. Ben her nasılsa hem macOS'ta hem de Windows'ta aynı anda kullanabiliyorum. 😅

Office programlarına para vermiyorum. Malum yollardan indirme şansım var. :)
Ben de öyle yapıyordum ama bir kere orijinal kullanınca hep öyle devam etmeye başladım, böyle daha mutluyum.

My tribal chief ben Google One kullanıyorum bır sorununu gormedım 2 yıla askın suredır.

Son düzenleyen: Moderatör:

Yeni konular

Geri
Yukarı Alt