Yer
United Kingdom
Mesela monitör önerisi isteniyor. F/P olması isteniyor, biz de bize göre F/P monitörü atıyoruz. 20 bin TL'lik monitör vardır mesela, fiyatına göre süperdir, F/P diye atarız. Bir de 5 bin TL'lik vardır, o da fiyatına göre süperdir, F/P diye atarız. Bütçesini bilmiyoruz, öneri yapıyoruz, o kadar bütçem yok diyor mesela konu sahibi. Bütçesini yazsaymış o zaman? O da öyle bazen kavgaya bile gidiyor, konu gereksiz mesaj doluyor. Bu tür donanım önerisi (monitör, fare, kulaklık vb.) konularında bütçe belirtmek zorunlu olmalı.

Son düzenleme:
Artı 21 Eksi
Ürün önerisi isteniyor. F/P olması isteniyor, biz de bize göre F/P monitörü atıyoruz. 20 bin TL'lik monitör vardır mesela, fiyatına göre süperdir, F/P diye atarız. Bir de 5 bin TL'lik vardır, o da fiyatına göre süperdir, F/P diye atarız. Bütçesini bilmiyoruz, öneri yapıyoruz, o kadar bütçem yok diyor mesela konu sahibi. Bütçesini yazsaymış o zaman? O da öyle bazen kavgaya bile gidiyor, konu gereksiz mesaj doluyor. Bu tür donanım önerisi (monitör, fare, kulaklık vb.) konularında bütçe belirtmek zorunlu olmalı.
Konuya nedense beğen atamıyorum ama artıladım.

Bunun zorunlu hale gelmemesinin en buyuk sebeplerinden birisi genellikle uyelerin piyasaya pek hakim olmamalari sonucu neye gore butce belirleyeceklerini bilmemeleri. Yani herkes cuzdanindaki parayi butcesi olarak sinirlamiyor sonucta.

Bunun zorunlu hale gelmemesinin en buyuk sebeplerinden birisi genellikle uyelerin piyasaya pek hakim olmamalari sonucu neye gore butce belirleyeceklerini bilmemeleri.
Evet. Bu sebeple bu zorunluluğun getirilmesi mantıklı gelmiyor bana.

...o kadar bütçem yok diyor mesela konu sahibi. Bütçesini yazsaymış o zaman? O da öyle bazen kavgaya bile gidiyor, konu gereksiz mesaj doluyor. Bu tür donanım önerisi (monitör, fare, kulaklık vb.) konularında bütçe belirtmek zorunlu olmalı.
Öneri konularının gereksiz mesajlarla ve kavgalarla dolu olmasının sebebi bütçenin belirtilmemesi değil. Bu durum üyelerle alakalı. Sosyal üyeleri önlerine çıkan her konuya yardım etmek, öneride bulunmak zorunda değil öncelikle. Öneri konularında belirtilen bir bütçe görmüyorsanız yazmayabilirsiniz. Yine de kendinizce bir öneri yapmak istediniz, aklınızdaki bütçeyle bir öneri yaptınız ve sonrasında konu sahibinin bütçesi yetmedi diyelim, o zaman da kavga çıkarmak zorunda değilsiniz, konuyu dağıtmak zorunda değilsiniz. Konu sahibine bütçesini sorarsınız veya sormazsınız ve daha başka konulara yönelirsiniz.

Teknik destek konularında da benzer bir yaklaşımda bulunulabilir. Sistem özellikleri belirtilmeyen, hata kodu yazılmayan veya yeterince detay bulunmadığını düşündüğünüz konulara yardım etmek yerine diğer konulara göz atabilirsiniz.

Zaten bütçe ve detay belirtmeyen kişiler öneri ve destek alamadığında kendiliğinden bütçe ve detay belirtmeye başlayacak. Başlamazsa da bu o kişilerin kaybı olur.

@Bütçe nedir boşuna bu nicki koymadı. Konuyu açan kişi gerçekten yardım istiyorsa, yazdıklarından ve yazım tarzından bu anlaşılıyor aslında. Yardım etmeye yeltendiniz ama çaba göstermiyor pek oralı değil mi? Boş verin abi, ondan daha çok düşünmeye gerek yok.

Son düzenleyen: Moderatör: