- Makaleler
- 5
Ruhsatta yazan kodu ile aratın.
Sadece model önerisi almak için açtım bu konuyu, internetten almaya ben de babam da sıcak bakmıyoruz çünkü.Şimdi o araca yağ seçeneği çok esnek olur. Ben mümkün mertebe, internetten yağ almanı önermem. O kadar kaliteli sahteleri var ki, ayırt edemezsin orijinalinden çünkü. Sahte yağ tehlikeli. 100-200 lira gerekirse fazla ver, motor şakaya gelmez çünkü dost.
5-30, 5-40 olması lazım yağın. Bizim araç sıcak çalışıyor, bende 10W-40 alma taraftarıyım. Castrol veya Shell yağları hakkında ne düşünüyorsunuz? Shell'in yağlarını da Castrol üretiyor diye biliyorum.Daha önce nasıl bir yağ koyuldu? Kalın yağın üstüne, ince yağ koyulursa yağ yakabilir net bir şey demek zor. Sorunda çıkartmayabilir.
Sadece model önerisi almak için açtım bu konuyu, internetten almaya ben de babam da sıcak bakmıyoruz çünkü.
5-30, 5-40 olması lazım yağın. Bizim araç sıcak çalışıyor, bende 10W-40 alma taraftarıyım. Castrol veya Shell yağları hakkında ne düşünüyorsunuz? Shell'in yağlarını da castrol üretiyor diye biliyorum.
Castrol'ün kendi içinde modelleri var, diğer markaların da vardır diye düşünüyorum. Şu serilerden almalısınız dediğiniz seriler var mı?Alınır. Shell de kalitelidir, Castrol de.
Shell, Castrol, Motul, Lique Moly. Bu 4 marka içerisinden tercih edebilirsiniz, başka markalarla hiç bakmanıza gerek yok. Hepsi birbirinden kaliteli.
Castrol'ün kendi içinde modelleri var, diğer markaların da vardır diye düşünüyorum. Şu serilerden almalısınız dediğiniz seriler var mı?
Araç biraz sıcak çalışıyor, İzmir de aşırı sıcak biliyorsunuz ki. 10W-40 yağ tercih edelim o zaman. Araç 7-8 yıldır yağ bakımı görmüyor, açık bir yağ kullanıldı. Motoru temizleyen katkı kullanmalı mıyız sizce?Castrol Magnetec olabilir, Shell Helix olabilir. Tam sentetikler, arabanıza daha iyi uyar. Atmosferik ve yaşı var çünkü. Motul 8100 de tam sentetik, oda uyar. Lique Moly attığım linkte olan model, o da km ve yaşı yüksekse güzel iş yapar. Alman malıdır o da.