Opel Kadett D 1.3 araca yağ önerisi

Açık konuşmak gerekirse bahsettiğiniz aracın en genç modeli 40 yaşında. Yaşını da hesaba katarsak 5W-30 veya 5W-40 koymaktansa 10W-40 koymak daha sağlıklı olacaktır.

Katkıya ihtiyaç var mı tartışılır ancak gereksiz anlık çözümler benim gözümde. Yukarıda da arkadaşın dediği üzere tam sentetik bir 10W-40 yağ bu araç için en sağlıklısı olacaktır bence.

2005 model araçlara 10W-40 yağ koymaya başlandı artık 40 yaşındaki araca rahat rahat koyulur.

Araç 1981 model. Önceki yağı 5W-30 olması lazım ya da 5W-40. Sorun yaratır mı 10W-40'a geçmek?

Paslanma başlangıcı diyebiliriz. Böyle nokta nokta olabiliyor pas. İzmir dedin, nemli bir yer. Nem etkiliyor bazen. Hareketli parçalarda görülür genelde. Krank, piston vs gibi. Çok uzun süre yattıysa araba, 2 kere yağ değişimi gerekebiliyor bazen peş peşe. Sağlıklı olması şart yağın. Ama tabii şartlara göre, arabanın durumuna bağlı.

Radyatör, karter, lastikler bunlarında kontrol edilmesi şart. Yatan araba tehlikelidir.

Haftada 1 kere muhakkak kontak basmalı. Ve ayda 1-2 kere kullanılmalı araba.

Haftada 1 kere marş basılıyor, günlük aktif kullanılan araç değil sadece.

Shell Helix HX5 SN 15W-40 yağ benzinlikte 850 TL civarına geliyor, bu yağı almalı mıyım?

Ek olarak şunu söylemek istedim, araca bence 15W-40 yağ biraz kalın gelir. Araçta şu an 5W-30 yağ olması lazım ve bu yağ ile araçta yağ yakma, yağ eksiltme veya yağ kaçakları gibi bir durum yok. Araç biraz sıcak çalıştığı için de 5W-40 yağa geçmek yeterli olacaktır diye düşünüyorum.

@Eagles @Shuichi Tatsuo

Son düzenleme:
Sadece dikkat etmen gereken daha önce koyduğun yağdan, daha ince olmaması. 15W-40 yağ oda sorun olmaz, yakar senin araba. Yağ çok seçmez. Bu konuda geniş bir seçim şansın var. 5W-40 veya 10W-40 koysan yeter bence. @Afterbyte

Eğer 5W-30 dediğin gibi sorun yaratmıyorsa, oda olur. Ondan da devam edebilirsin.

Bizim aracın ustasına danışayım, bence o ne uygun görürse orijinal yağı alalım kullanalım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…