Makaleler
1
Yer
Üniversiteler, Dumlupınar Blv. 1/6 D:133, ODTÜ
Merhabalar Techolay üyeleri. Bir süredir açık-kaynak kodlu proje geliştirmek için fikir arayışları içerisindeydim. Biraz araştırdıktan ve forumlara fikirler danıştıktan sonra bir dosya paylaşım platformu yapmak aklıma geldi. Aradığımda buna dair gerek ücretsiz, gerek ücretli bir kaynak da bulamadım. Akabinde çabalarımda bir proje yazmaya başladım.

Projeyi belli bir seviyeye getirdikten sonra YKS sınavım gereği bir müddet ara verdim. Sınav sonrası bir süre daha uğraştım, ardından çalıştığım için iş gereği fazla vakit ayıramamaya başladım. Ardından toparlayıp açık-kaynak olarak paylaştım. Karşınızda, tamamıyla Türkçe bir şekilde: Open-File

Projeyi halen geliştirmeye devam ediyorum, ancak hızlı değil tabii ki. Boş kaldığım süreçte yeni özellikler eklemeye, eksiklerini gidermeye, hatalarını kapatmaya çalışıyorum. Bu süreçte özellik önerileri sunarak, hataları bildirerek ve kodları inceleyip öneriler sunarak bana ve projeye destek olabilirsiniz.

Özelliklerinden bahsetmek gerekirse, henüz çok fazla özellik ekleyemedim. Basit güvenlik kontrolleri, loglama sistemi, klasörleme sistemi, dosya önizleme/paylaşma/indirme vb. gibi basit birkaç özellik mevcut ancak bu projeyi açıkçası geliştirmek istiyorum.

Projeye aşağıdaki GitHub linkinden ulaşabilirsiniz, destekleriniz için şimdiden teşekkürler. :)

Son düzenleyen: Moderatör:
Diğer bir forumda ben vermiştim bu tavsiyeyi. Çok sevindim başladığını görünce. Yıldızladım. Müsaitte de kod review yaparım bir ara belki.

Umarım istediğin şekilde geliştirebilirsin! Şimdiden başarılar.

Son düzenleyen: Moderatör:
Diğer bir forumda ben vermiştim bu tavsiyeyi. Çok sevindim başladığını görünce. Yıldızladım. Müsaitte de kod review yaparım bir ara belki.

Umarım istediğin şekilde geliştirebilirsin! Şimdiden başarılar.
Evet hocam hatırlıyorum. Cok tesekkür ederim :) İncelemenizi bekliyorum en yakın zamanda :)

20.07.2025 tarihli güncelleme notları:

• NotificationManager'da showSuccess popup kapanma süresi arttırıldı.
  • my-files dosyasındaki fonksiyonlar functions.php dosyasına taşındı.
  • my-files dosyasında "Ana klasör" butonuna tıklandığında hiçbir dosyanın gözükmemesi sorunu çözüldü.
  • my-files dosyasında "Ana klasör" butonuna tıklandığında klasör oluşturulmama hatası çözüldü.
  • my-files.js dosyasındaki her şeyin konsola loglanması kaldırıldı. (Geliştirme aşamasında, geliştirme için loglanıyordu. Güncel kullanımda gerek yok.)
  • Klasör oluşturduktan sonra popup gözükmeden sayfanın direkt yenilenmesi düzeltildi.
  • Kaldırılan SQL dosyası tekrar yüklendi.

Projeye şu URL'den erişebilirsiniz:

24/07/2025 tarihli güncelleme:

• Yükleme sayfasında dosyalar artık ikonlarıyla gözüküyor, her dosya için aynı ikon değil.
  • PDF dosyaları için görüntüleme sistemi üzerinde değişiklikler yapıldı.
  • share.php dosyasında JS bölümündeki kodlar aynı bir dosyaya taşındı (share.js)
  • Bazı dosyalardaki fonksiyonlar functions.php dosyasına taşındı.
  • Favicon dosyaları yüklendi, css-files.php dosyasına kod olarak eklendi.
  • Dosyaları çoklu silme hatası düzeltildi.
  • Dosyalar önizleyememe sorunu çözüldü.
  • Kullanıcılara gösterilen hatalar sadeleştirildi, bazı hatalar artık kullanıcıya gösterilmeden daha detaylı olarak loga kayıt ediliyor.
  • Hata mesajları detaylandırıldı, yazılar detaylandırıldı.

Projeyi görüntülemek için demo adresine gidebilirsiniz:

Projeye ait GitHub linki: