Merhaba, başlıkta belirttiğim gibi OpenWrt destekli bir router arayışındayım. Şu anki routerim Keenetic Hopper KN-3811 fakat bu cihaza OpenWrt kurmamı kimse tavsiye etmiyor. Ben de ikinci bir router alıp bu cihaza OpenWrt kurup, birinci router yani Keenetic cihazından ikinci OpenWrt kurduğum cihaza kablo çekip ikinci cihazı aktif kullanma düşüncesindeyim. 1.000-1.500 TL arası bir bütçem var ve Xiaomi Mi Wi-Fi Router 4A cihazını almayı düşünüyorum. Tavsiyelerinizi ve yorumlarınızı bekliyorum.
Detaylar
Kim cevapladı?Bu siteden OpenWrt kurulabilen cihazların donanım özelliklerini görebilirsiniz. Bağlanacak cihaz sayısı ve yükleyeceğiniz paketlere göre özellikle hafıza ve RAM önemli. Xiaomi cihazın hafızası çok düşük içine 1 paket ancak yüklenir sonrasında sizi memnun etmez. Fiyat performans olarak alınabilecek en iyi cihazlardan biri TP-Link ER605; Omada Gigabit VPN Router olarak bulabildim ben şimdiye kadar ki araştırmam da. TP-Link cihazın eksisi Wi-Fi olamaması ama madem Keenetic cihazınız var sizin için çok sorun olmaz gibi.
Bu siteden OpenWrt kurulabilen cihazların donanım özelliklerini görebilirsiniz. Bağlanacak cihaz sayısı ve yükleyeceğiniz paketlere göre özellikle hafıza ve RAM önemli. Xiaomi cihazın hafızası çok düşük içine 1 paket ancak yüklenir sonrasında sizi memnun etmez. Fiyat performans olarak alınabilecek en iyi cihazlardan biri TP-Link ER605; Omada Gigabit VPN Router olarak bulabildim ben şimdiye kadar ki araştırmam da. TP-Link cihazın eksisi Wi-Fi olamaması ama madem Keenetic cihazınız var sizin için çok sorun olmaz gibi.
ASUS RT AX53U nasıl sizce?
Çok pahalı bir cihaz, ER605 ile aynı işlemci aynı hafıza aynı RAM'e sahip Wi-Fi özelliği olması tek farkı gibi.