FestDeath

Çalışkan
Başlıkta da belirttiğim gibi sebepsiz şekilde Wi-Fi bağlantısı yok oluyor. Bazen birkaç saat içerisinde, bazen birkaç gün sonra Wi-Fi bağlantısı yok oluyor.
Hiçbir şey yokken durduk yere bir anda Wi-Fi üzerinden tüm bağlantım kesiliyor. Kontrol ettiğimde bir problem göremiyorum. Çözüm olması amacıyla;

Kod:
wifi down && sleep 3 && wifi up.
wifi reload

Kodlarını denedim fakat hiçbir çaresi yok. Sadece prizden çekip tekrar takınca düzeliyor.
Aldığım tüm logları buradaki bağlantı üzerinden görebilirsiniz. Daha çok teknik bilgi vermek isterdim fakat hatanın neden ve nasıl kaynaklandığı bilmediğim için veremiyorum. Gereken başka çıktılar varsa paylaşmaya hazırım.

Router bilgilerim:

Son düzenleyen: Moderatör:
Başlıkta da belirttiğim gibi sebepsiz şekilde Wi-Fi bağlantısı yok oluyor. Bazen birkaç saat içerisinde, bazen birkaç gün sonra Wi-Fi bağlantısı yok oluyor.
Hiçbir şey yokken durduk yere bir anda Wi-Fi üzerinden tüm bağlantım kesiliyor. Kontrol ettiğimde bir problem göremiyorum. Çözüm olması amacıyla;

Kod:
wifi down && sleep 3 && wifi up.
wifi reload

Kodlarını denedim fakat hiçbir çaresi yok. Sadece prizden çekip tekrar takınca düzeliyor.
Aldığım tüm logları buradaki bağlantı üzerinden görebilirsiniz. Daha çok teknik bilgi vermek isterdim fakat hatanın neden ve nasıl kaynaklandığı bilmediğim için veremiyorum. Gereken başka çıktılar varsa paylaşmaya hazırım.

Router bilgilerim:
1. Logları İncele: İlk olarak, sağladığın logları incele. Wi-Fi bağlantısının kesildiği andaki logları özellikle kontrol et. Belirli bir hata kodu veya mesajı var mı? Bu, sorunun kaynağını anlamaya yardımcı olabilir.

2. Firmware Güncellemesi: OpenWrt'nin en son sürümünü kontrol et. Mevcut sürümde bir hata ya da sorun varsa, güncelleme bu durumu düzeltebilir. Gerekirse yeni sürümü indirip kur.

3. Wi-Fi Kanal Ayarları:
- Router arayüzüne gir.
- Wi-Fi ayarlarına git.
- Kullanılan Wi-Fi kanalını değiştir. 1, 6 veya 11 gibi farklı bir kanal seçmeyi dene. Komşuların Wi-Fi ağları ile çakışmayı önlemek için bu önemlidir.

4. Güç Yönetimi Ayarları:
- Router arayüzünde "Ağ" veya "Gelişmiş" ayarlarına git.
- Güç yönetimi ile ilgili ayarları kontrol et. Eğer "otomatik kapanma" veya "Güç Tasarrufu" gibi özellikler varsa devre dışı bırak.

5. Bant Genişliği Ayarları:
- 2.4 GHz ve 5 GHz bantlarını ayrı ayrı yapılandırarak kullanmak istiyorsan, her birini farklı isimlerle (SSID) ayarla.
- Aygıtların hangi bantta daha iyi bağlantı sağladığını test et.

6. Sıcaklık Kontrolü: Router'ın fiziksel sıcaklığını kontrol et. Aşırı ısınma, cihazın kararsız çalışmasına neden olabilir. Daha iyi havalandırma sağla veya başka bir konuma yerleştir.

7. Ağ Yükü Testi: Router'ın yoğun kullanımda iken Wi-Fi bağlantısının kesilip kesilmediğini test et. Eğer belirli bir kullanım yoğunluğunda kesiliyorsa, bu durumda ağ trafiğini izlemek faydalı olabilir.

8. Resetleme: Yukarıdaki adımlar işe yaramazsa, router'ı fabrika ayarlarına döndürmeyi düşün. Bunun öncesinde yedek almayı unutma.

9. Destek Talebi: Eğer sorun devam ederse, OpenWrt forumlar veya ASUS destek birimi ile iletişime geçmeyi düşün.

Gereken başka çözümler veya bilgiler varsa lütfen ilet.