Elwasy

Gelişen
Merhaba. OpenWrt kurdum az önce ve Recep abinin videosunu izledim fakat şu anda PPPoE ayarını yaptığımda benim internetim olmuyor. Verdiği hata:
"Error: Network device is not present"
Bunu söylüyor. Birkaç video izledim fakat işe yaramadı. Ne yapmam gerekiyor VDSL için?

İnternete DHCP ile bağlanabiliyorum ama internet ya var ya yok gibi, çok kötü, kullanamıyorum bile sürekli kesiliyor. @Recep Baltaş

Son düzenleyen: Moderatör:
VDSL bağlantısı için /etc/config/network dosyasını açın. Aşağıdaki satırda yer alan dsl0.35 kısmı önemli. Normalde dsl0 yazar, satırı bulup dsl0.35 olarak düzenleyin. Diğer kısımların ne işe yaradığını bilmiyorsanız kurcalamadan kaydedin:

Kod:
config interface ‘wan’
option ifname ‘dsl0.35’
option proto ‘pppoe’
option username ‘[email protected]’
option password ‘XXXXXXXX’
option ipv6 ‘1’

VDSL bağlantısı için /etc/config/network dosyasını açın. Aşağıdaki satırda yer alan DSL0.35 kısmı önemli. Normalde DSL0 yazar, satırı bulup DSL0.35 olarak düzenleyin. Diğer kısımların ne işe yaradığını bilmiyorsanız kurcalamadan kaydedin:

Kod:
config interface ‘wan’
option ifname ‘dsl0.35’
option proto ‘pppoe’
option username ‘[email protected]’
option password ‘XXXXXXXX’
option ipv6 ‘1’

Bu söylediğiniz /etc/config/network dosyasına nasıl erişeceğim?

Sorun çözülmedi. Söylediğiniz SSH sistemini de yaptım ifnameye geçti fakat hala internetim yok. Ne yapabilirim 2 gündür araştırıyorum ve hala çözüm bulamadım. Birçok kişi de bu sorunu yaşıyor ama soruna çözüm nerede bilmiyorum. OpenWrt'nin en son sürümünü kullanıyorum eski versiyonu mu kullanmalıyım?

Dosya Ekleri

• Screenshot_1.webp
    Screenshot_1.webp
    6,8 KB · Görüntüleme: 99
  • Screenshot_2.webp
    Screenshot_2.webp
    17,3 KB · Görüntüleme: 113
Son düzenleyen: Moderatör:
Galiba yeni aygıt oluşturman gerekiyor. "Network --> Interfaces --> Devices --> Add device configuration" diyerek yeni uygun bir device yarat ve PPPoE eklerken o aygıtı seç.

Galiba yeni aygıt oluşturman gerekiyor. "Network --> Interfaces --> Devices --> Add device configuration" diyerek yeni uygun bir device yarat ve PPPoE eklerken o aygıtı seç.
Zaten yaptım dsl0.35 adında aygıt oluşturdum ve bunu binlerce defa kez denedim fakat hala PPPOE olarak bağlanamıyorum.

Hocam başka bir çözüm yolu yok mu? @Recep Baltaş

Son düzenleme:
Ben hiç VDSL ile OpenWrt kurmadım. Fiber ile kurdum ve videosunu da paylaştım. Birkaç ekran görüntüsü paylaşır mısın? Daha iyi fikir sahibi olalım.

Bir de Türkiye'de VPI 8, VCI 35 idi. Önceki modeminde VPI ve VCI ayarı neydi?

Kod:
config interface 'wan'
        option proto 'pppoa'
        option username '[email protected]'
        option password 'XXXXXXXXX'
        option vpi '0'
        option vci '38'
        option encaps 'vc'

Ayrıca OpenWrt Wiki'ye göre VDSL sadece Lantiq SoC kullanan cihazlarda çalışıyormuş. Sizdeki cihaz Lantiq SoC listesinde var mı?

Ayrıca:

Ben hiç VDSL ile OpenWrt kurmadım. Fiber ile kurdum ve videosunu da paylaştım. Birkaç ekran görüntüsü paylaşır mısın? Daha iyi fikir sahibi olalım.

Kod:
config interface 'wan'
        option proto 'pppoa'
        option vpi '0'
        option vci '38'
        option encaps 'vc'

Ayrıca OpenWrt Wiki'ye göre VDSL sadece Lantiq SoC kullanan cihazlarda çalışıyormuş. Sizdeki cihaz Lantiq SoC listesinde var mı?

Ayrıca:

Benim cihazım bu listede yok ASUS RT-AC 1200 v2 versiyon kullanıyorum. Fakat şu an interneti DHCP olarak sabit kullanabiliyorum. PPPOE ile kullanamıyorum. DHCP ile bir çok kez kesinti yaşıyordum fakat bu kesinti modem ip ve router ip'sinin çakıştığından dolayıymış bunu kendi başıma çözdüm ve OpenWrt ip'sini farklı ip olarak ayarladığımda sorunum çözüldü fakat PPPOE olarak hala kullanamıyorum. Türkiye'de hala VPI 8, VCI 35 değerler değişmedi. Bu attığınız kodu deneyeceğim eğer çözüm olursa buraya tekrar bildireceğim. Görüntü olarak birkaç şey paylaşabilirim.

Kod:
config interface 'wan'
        option proto 'pppoa'
        option vpi '0'
        option vci '38'
        option encaps 'vc'

Ayrıca:

Yeni bilgilendirme söylediğiniz kodu yaptım ve bu plugin'in OpenWrt platformunda desteklenmediğini söyledi ve her şeyi eski haline geri getirdi.

Kod:
config interface 'wan'
        option proto     'pppoe'
        option device    'eth0'
        option username  'user'
        option password  'pass'
        option keepalive '4 5'

Bu kodu denedim ve bu kod'da işe yaramadı.

Dosya Ekleri

• Screenshot_1.webp
    Screenshot_1.webp
    6,8 KB · Görüntüleme: 109
  • Screenshot_2.webp
    Screenshot_2.webp
    17,3 KB · Görüntüleme: 99
  • Screenshot_3.webp
    Screenshot_3.webp
    38,9 KB · Görüntüleme: 86
  • Screenshot_4.webp
    Screenshot_4.webp
    9,4 KB · Görüntüleme: 80
  • Screenshot_5.webp
    Screenshot_5.webp
    23,7 KB · Görüntüleme: 76
  • Screenshot_6.webp
    Screenshot_6.webp
    49,2 KB · Görüntüleme: 90
Son düzenleme:
DSL kablosunu cihazda nereye takıyordunuz? Zira bu cihazın VDSL desteği yok.

1734725050972.webp